Osłona silnika poszła w pi..........du. Wrrrrrr.![]()
Osłona silnika poszła w pi..........du. Wrrrrrr.![]()
Wczoraj jadąc na spota do Piotrkowa po wyjeździe na "jedynkę" dałem po garach no i z rury buchnął czarny dym, a kawałek dalej Alfa wywaliła błąd silnika i zgasła. Dzisiaj okazało się, że puściła opaska od rury turbo - intercooler. Rura jest troszkę uszkodzona i trzeba będzie fundnąć Funi nową.
Z nudów pojechałem na myjnię, wcześniej stała trochę na słońcu. Zapomniałem o odprysku na przedniej szybie + zimna woda = Mam szybę do wymiany.
Były:
159 1.9 JTDM 2006
156 2.4JTD 2002
No to musze sie pochwalic ze przy 80km/h strzelil mi pasek rozrzadui (45tys) kazdy sie domysla jakie sa tego nastepstwa. Ale to bylo 26 wrzesnia a dopiero dzis odebralem ufff jak mi lekko w kieszeni sie zrobilo. ...... ide sie poplakac
Jakiś czopek postawił na drodze puszkę po piwie....89 km/h i bum...zderzak porysowany...2h z pastą i jest OK....wołanie o pomstę...bezcenne![]()
Była AR 147 TS 1.6 105CV -2002r
Była AR 159 SW 1.9 JTDm 150CV - 2006/7
Jest Nissan Murano II 3.5L V6 258CV
ojjj... puszka po piwie, wiem coś o tym :/ w swojej karierze mam na razie -
Krawężnik - zawracałem gdzieś i to jeszcze w nocy. Niefartownie za krawężnikiem ogromny spad i bum ! koło opadło a prawy błotnik przedni "wprasowany" w podwozie no i do tego rozwalony chlapacz :/
No i przy deszczowej pogodzie, cofanie z garażu lekko złapałem zderzakiem opla zafire brata. Na szczęście niewielkie ryski na moim zderzaku a na jego błotniku małe wgniecenie![]()
Ostatnio edytowane przez Alfik156 ; 28-12-2011 o 19:19
Kupilem 156 w Pile,przejechalem 196 km,dojechalem do domu,chcialem ruszyc dalej ... JEB... Pasek rozrzadu.Nacieszylem sie ze 3 godziny nowym autem.Masakra,Mam nadzieje,ze nie wszystko poszlo w piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!
Cholera...jakiś były "owner" pewnie testował ile wytrzyma ów pasek tysi :-/
Była AR 147 TS 1.6 105CV -2002r
Była AR 159 SW 1.9 JTDm 150CV - 2006/7
Jest Nissan Murano II 3.5L V6 258CV