dobrze dobrze, trzeba edukować kolegów, w końcu mają fajne samochody![]()
dobrze dobrze, trzeba edukować kolegów, w końcu mają fajne samochody![]()
145 1,7 16V - była
147 1,9 8V - była
GT 1,9 16V - była
156 SW FL 1,9 8V - była
164 3.0 V6 super - była
90 2.5 V6 quadrifoglio oro - jest
159 1,9 16V- jest
Coś się chyba rozprowadzanie wszystkich alf opóźnia. Każdego dnia patrzę na parking komendy w Koluszkach i jeszcze 159 tam nie widziałem. Jakieś opóźnienia w przekazywaniu?
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Sorry że to powiem ale tragicznie prowadzi się te policyjne alfy... chociaż bardzo mi się podobają na tych aluskach i z zewnątrz ale na tym moje plusy dla tego samochodu się niestety kończą....Naczelnik drogówki zapytany o zalety nowych radiowozów jakie wymienił: są nowe i na tym jego głos się zawiesi. Auto może fajne do lasowania się na panienki a nie do służby w drogówce. Tyle ode mnie![]()
Też słyszałem od kolegów, że prowadzą się tragicznie. Przy 160 zaczyna nimi bujać a w zakręty, w które wchodzą vectrami przy 150 km/h w życiu by nie weszli.
Vectra to akurat złe porównanie bo na zakrętach przy mocy 250KM jest tragiczniejsza niż ta Alfa. Radiowóz jest dla kierowców którzy którzy mają 150cm wzrostu bo więksi po prostu siedzą w niej jak sardynki w puszczce, a zimą kurtka, swetry....masakra. Gibie się na zakrętach jak balon na wietrze...100 lepszym wyborem byłaby Insignia. Nie wspomnę już o tym że nie ma tygodnia co by jakaś nie była z usterkami w serwisie. Darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda tylko przy tych przetargach wielkich wartoby pamiętać że jasnej/bezowych podnóżników się nie daje bo po tygodniu użytkowania zimą będą wglądały jak po przejściu stada bizonów, kamery na kokpicie kto to wymyślił? Przy zderzeniu czołowym nie chciałbym widzieć min policjantów jak im to wyląduje wszystko na twarzy....przetarg jest jedną wielką żenadą. Pozdrawiam
Czy porównanie vectry do 159 jest złym porównaniem to nie wiem. Osobiście tylko siedziałem w obu. To co napisałem, to są odczucia osób które tymi autami na co dzień jeżdżą. I tak jak mówisz kierowcy policyjnych 159 głównie krytykują bujanie się auta, jasną wykładzinę podłogi i mało miejsca za kierownicą. A co do usterek, to z KIAnkami było i jest tak samo, nie ma tygodnia w którym któraś by nie stała w serwisie. Czy Insignia była by lepszym wyborem, to o tym się już nie przekonamy![]()
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]