Skoro muli a nie kopci to stawiam na walnięty przepływomierz.
Sent from my iPhone 4S using Tapatalk by redek83
Skoro muli a nie kopci to stawiam na walnięty przepływomierz.
Sent from my iPhone 4S using Tapatalk by redek83
STOP CIOTOM DROGOWYM
Było>> 166 2.4 JTD '99 >> GT 1.9 JTD '05 >> Jaguar X-Type 2.5 '03 >> Laguna 2 FL 1.9 DCI '05>>
Jest>> Passat B6 2.0 TSI 200KM '07 ver. USA
Ja też![]()
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Proszę o pomoc. Dotyczy parametrów przepływomierza, test robiony na 4 biegu pod pełnym obciążeniem od 2000-4000 obrotów, parametry to: oczekiwane i zmierzone. Pierwszy test to mój stary przepływomierz http://sendfile.pl/28013/FESExp_1306..._16V_File2.csv niestety po tym co tam widać zdecydowałem się na kupno od kolegi z forum używki z jego jts'a i parametry cały czas są według mnie złe http://sendfile.pl/28009/FESExp_1307..._16V_File4.csv
zy to jest dalej wina przepływomierza? Czy mój okazał się tak samo sprawny?
Z tym drugim jest gorzej niż z tym pierwszym. O ile to w ogóle sprawa przepływomierza...
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
według mnie nawet jak się w excel zrobi wykresy to lepszy jest ten używany od kolegi, pokazuje wyższe wartości. Czy się mylę?
Sorry, masz rację. Odwróciłem kolejność![]()
Załączam logi z powyższymi parametrami. Zrobiłam też test EGR ale nic się nie pokazało, test został wykonany ale nie pojawiły się żadne wartości...
Dziękuję z góry za analizę. Jeśli coś trzeba powtórzyć to powtórzę
log4.rar
Test powoduje tylko poruszanie trzpieniem EGR-a. Wartości żadnych nie będzie. Po prostu musiałabyś fizycznie patrzeć czy działa i w jakim zakresie. Gdzieś tam pisałaś, że masz błąd P1238 i EGR na 1%. Jeśli tak, to EGR jest do wywalenia.
Rozumiem, ze podczas robienia logów gaz był cały czas w podłodze ?
Jeśli tak, to overboost ci faluje. Ale tym bym się nie martwił, bo w takim zakresie może to być wpływ czynników zewnętrznych. Doładowanie jest ok.
Ostatnio edytowane przez @sdero ; 22-07-2013 o 09:37