Strona 38 z 91 PierwszyPierwszy ... 28293031323334353637383940414243444546474888 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 907

Temat: Alfa Romeo Giulia - pytania przed zakupem

Użytkownik Rowerzysta Avatar Peterr
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Stelvio 280 KM

Domyślnie

Audi - jeśli z pewnego źródła

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Mito 1.4TB 155, Giulia 2.0TB 200 Super

Domyślnie

Nigdzie nie mogę tego znaleźć. To jest silnik poprzecznie ułożony? Albo ogólniej, czy architektura jest bardziej z 4ki czy 3ki?
    Silnik 5 garów na pewno in plus vs 2.0

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Znawca Avatar Krzysztof
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4

Domyślnie

Cytat Napisał stunt_rider Zobacz post
    Pojawił sie taki dylemat ( jeśli to można nazwać dylematem) możliwość wyboru : a wiec : nowa veloce TI plus wszystko lub audi rs3 z 2018 r. 3 tys przebiegu, oba auta z pełnym wyposażeniem plus dodatkowe, oraz podobne ceny. 280 km vs 400 km , poproszę swoje opinie. Jako zagorzały fan alfy trzymam swojego ale ...
    A na forum Audi też pytałeś? I co Ci doradzili?
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
    AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
    AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)

Użytkownik Rowerzysta Avatar jml
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia 2.0 TBi 200KM

Domyślnie

Co to za 3 tys przebiegu? Bo jeśli demo z salonu, to bym się mocno zastanowił, ile osób tym już jeździło i jak bardzo katowało na krótkich trasach, zimnym silniku itd... Jeśli np. ktoś z salonu jeździł służbowo, to inna sprawa. Ja bym się mocno zastanowił, nie chciałbym brać demówki nigdy.

A tak poza tym to jestem za Alfą, a wersja Veloce TI to prawdziwa perełka. Także bierz mój komentarz powyżej ^ stronniczo, choć staram się być obiektywny o RS3 nie wiem za wiele.

Jedyna rzecz która mi osobiście przeszkadzałaby w Veloce, to Q4 - wolę Giulię z napędem na tył.

Użytkownik Świeżak Avatar g0trek
    Auto
    Alfa Romeo Stelvio

Domyślnie

Obiektywnie to Audi wydaje się dużo lepszą opcją, ale Alfę kupuje się sercem, a nie rozumem . No i faktycznie Audi można spotkać na każdych światłach. Alfa bardziej się wyróżnia, co jest (moim zdaniem) dużą jej zaletą.

Użytkownik Rowerzysta Avatar stunt_rider
    Mieszka w
    Emiraty Arabskie
    Auto
    Byla AR159 sw 2.0, 2011r. Jest: Giulia Veloce TI Competizione Red 2.0 T

Domyślnie

Cytat Napisał Peterr Zobacz post
    Audi - jeśli z pewnego źródła
    Auto kolegi, ściągnięte z CH , walnięta przodem była, od początku widziałem jak auto wyglądało i jak zrobione, można powiedzieć, ze z pewnego źródła

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Trevor Zobacz post
    Nigdzie nie mogę tego znaleźć. To jest silnik poprzecznie ułożony? Albo ogólniej, czy architektura jest bardziej z 4ki czy 3ki?
    Silnik 5 garów na pewno in plus vs 2.0

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
    Silnik 2,5 turbo , 5 cylindrów , największy atut tego auta, chodzi nieziemsko

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Krzysztof Zobacz post
    A na forum Audi też pytałeś? I co Ci doradzili?
    Faktycznie, może wie wygłupiłem z tym pytaniem

Użytkownik Rowerzysta Avatar stunt_rider
    Mieszka w
    Emiraty Arabskie
    Auto
    Byla AR159 sw 2.0, 2011r. Jest: Giulia Veloce TI Competizione Red 2.0 T

Domyślnie

Cytat Napisał jml Zobacz post
    Co to za 3 tys przebiegu? Bo jeśli demo z salonu, to bym się mocno zastanowił, ile osób tym już jeździło i jak bardzo katowało na krótkich trasach, zimnym silniku itd... Jeśli np. ktoś z salonu jeździł służbowo, to inna sprawa. Ja bym się mocno zastanowił, nie chciałbym brać demówki nigdy.

A tak poza tym to jestem za Alfą, a wersja Veloce TI to prawdziwa perełka. Także bierz mój komentarz powyżej ^ stronniczo, choć staram się być obiektywny o RS3 nie wiem za wiele.

Jedyna rzecz która mi osobiście przeszkadzałaby w Veloce, to Q4 - wolę Giulię z napędem na tył.
    W alfie podoba mi sie wszystko, mam jakieś zboczenie na punkcie alkantary ze skóra i skórzanej deski nie wiedziałem ze będzie taka opcja dostępna w veloce ... i stało sie jak było info o wersji TI ze środkiem prawie jak w q chodziłem podjarany jak dziecko dostałem na cały dzień veloce zrobiłem Ok 400 km prowadzenie, pozycja za kierownica, idealnie sie wpasowalem. Odnosnie rs Hmm to taki diabeł, ryczy, strzela, ale to właśnie audi... surowe w środku lecz wszystko na miejscu i fajna opcja virtual cockpit, kolor auta nie podoba mi sie na maxa, ( betonowy ) podobno teraz modny. Takie moje poerdzielenie

Użytkownik Znawca Avatar Żuczek
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta MA170 KM

Domyślnie

Cytat Napisał stunt_rider Zobacz post
    W alfie podoba mi sie wszystko, mam jakieś zboczenie na punkcie alkantary ze skóra i skórzanej deski nie wiedziałem ze będzie taka opcja dostępna w veloce ... i stało sie jak było info o wersji TI ze środkiem prawie jak w q chodziłem podjarany jak dziecko dostałem na cały dzień veloce zrobiłem Ok 400 km prowadzenie, pozycja za kierownica, idealnie sie wpasowalem. Odnosnie rs Hmm to taki diabeł, ryczy, strzela, ale to właśnie audi... surowe w środku lecz wszystko na miejscu i fajna opcja virtual cockpit, kolor auta nie podoba mi sie na maxa, ( betonowy ) podobno teraz modny. Takie moje poerdzielenie
    Jak okazja w Audi, to wiadomo że było walone Sporo zależy jak była dziabnięta, poduchy wystrzeliły? Jeśli tak to nie ma co jej brać nawet pod uwagę.
    Jeśli była delikatnie puknięta to i tak zawsze będzie Audi - ładnie złożone, ergonomiczne ale bez polotu. Do tego prowadzenie, układ kierowniczy i tak będzie po stronie Alfy.
    Osobiście lubię hothatche ale to co wyczyniają Niemcy w tej klasie to trochę przeginka. Cena z kosmosu, moc z kosmosu i do tego męczący podczas codziennego użytkowania. Mocny kompakt ma sens do 150 tys. i tylko wtedy, gdy da się go wygodnie używać na co dzień. Mój wujek kupił A45 AMG i już po kilku miesiącach chciał zamienić na coś większego i wygodniejszego.
    Musisz sobie odpowiedzieć na czym Ci zależy - czy szukasz typowej zabawki, czy po prostu chcesz mieć wygodny, szybki samochód, który daje dużo frajdy z jazdy.

Użytkownik Świeżak Avatar median09
    Mieszka w
    Kraków/Bielsko-Biała
    Auto
    AR Giulia Veloce TBi Q4 2017r.

Domyślnie

Czasami życie jest zaskakujące. Jeszcze niedawno interesowałem się wersją Business, ale znalazłem na Otomoto z Warszawy Giulie Veloce w atrakcyjnej cenie i na 90% bede finalizował finansowanie na samochod. Panowie chca nawiazac z nową firmą leasingową współpracę i zaproponowali wynajem długoterminowy, który na dzien dzisiejszy jest tanszy niż wynajem na Wersję Super/Giuli od ALD. Miałem już wstępne rozmowy z tą firmą i wszystko o niebo sprawniejsze od tego co prezentowało ALD. Możliwe ze juz w grudniu odbiór samochodu

Użytkownik Znawca Avatar Krzysztof
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4

Domyślnie

Jeśli to ta, którą wskazywałem w tym poście http://www.forum.alfaholicy.org/giul...ml#post2129122 to gratuluję nowego auta To zdecydowanie lepszy wybór, niż doposażanie wersji Business.
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
    AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
    AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)