Audi - jeśli z pewnego źródła![]()
Audi - jeśli z pewnego źródła![]()
Nigdzie nie mogę tego znaleźć. To jest silnik poprzecznie ułożony? Albo ogólniej, czy architektura jest bardziej z 4ki czy 3ki?
Silnik 5 garów na pewno in plus vs 2.0
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Co to za 3 tys przebiegu? Bo jeśli demo z salonu, to bym się mocno zastanowił, ile osób tym już jeździło i jak bardzo katowało na krótkich trasach, zimnym silniku itd... Jeśli np. ktoś z salonu jeździł służbowo, to inna sprawa. Ja bym się mocno zastanowił, nie chciałbym brać demówki nigdy.
A tak poza tym to jestem za Alfą, a wersja Veloce TI to prawdziwa perełka. Także bierz mój komentarz powyżej ^ stronniczo, choć staram się być obiektywny o RS3 nie wiem za wiele.
Jedyna rzecz która mi osobiście przeszkadzałaby w Veloce, to Q4 - wolę Giulię z napędem na tył.
Obiektywnie to Audi wydaje się dużo lepszą opcją, ale Alfę kupuje się sercem, a nie rozumem. No i faktycznie Audi można spotkać na każdych światłach. Alfa bardziej się wyróżnia, co jest (moim zdaniem) dużą jej zaletą.
Auto kolegi, ściągnięte z CH , walnięta przodem była, od początku widziałem jak auto wyglądało i jak zrobione, można powiedzieć, ze z pewnego źródła
- - - Updated - - -
Silnik 2,5 turbo , 5 cylindrów , największy atut tego auta, chodzi nieziemsko
- - - Updated - - -
Faktycznie, może wie wygłupiłem z tym pytaniem![]()
W alfie podoba mi sie wszystko, mam jakieś zboczenie na punkcie alkantary ze skóra i skórzanej deskinie wiedziałem ze będzie taka opcja dostępna w veloce ... i stało sie
jak było info o wersji TI ze środkiem prawie jak w q chodziłem podjarany jak dziecko
dostałem na cały dzień veloce zrobiłem Ok 400 km prowadzenie, pozycja za kierownica, idealnie sie wpasowalem. Odnosnie rs Hmm to taki diabeł, ryczy, strzela, ale to właśnie audi... surowe w środku lecz wszystko na miejscu i fajna opcja virtual cockpit, kolor auta nie podoba mi sie na maxa, ( betonowy ) podobno teraz modny. Takie moje poerdzielenie
![]()
Jak okazja w Audi, to wiadomo że było waloneSporo zależy jak była dziabnięta, poduchy wystrzeliły? Jeśli tak to nie ma co jej brać nawet pod uwagę.
Jeśli była delikatnie puknięta to i tak zawsze będzie Audi - ładnie złożone, ergonomiczne ale bez polotu. Do tego prowadzenie, układ kierowniczy i tak będzie po stronie Alfy.
Osobiście lubię hothatche ale to co wyczyniają Niemcy w tej klasie to trochę przeginka. Cena z kosmosu, moc z kosmosu i do tego męczący podczas codziennego użytkowania. Mocny kompakt ma sens do 150 tys. i tylko wtedy, gdy da się go wygodnie używać na co dzień. Mój wujek kupił A45 AMG i już po kilku miesiącach chciał zamienić na coś większego i wygodniejszego.
Musisz sobie odpowiedzieć na czym Ci zależy - czy szukasz typowej zabawki, czy po prostu chcesz mieć wygodny, szybki samochód, który daje dużo frajdy z jazdy.
Czasami życie jest zaskakujące. Jeszcze niedawno interesowałem się wersją Business, ale znalazłem na Otomoto z Warszawy Giulie Veloce w atrakcyjnej cenie i na 90% bede finalizował finansowanie na samochod. Panowie chca nawiazac z nową firmą leasingową współpracę i zaproponowali wynajem długoterminowy, który na dzien dzisiejszy jest tanszy niż wynajem na Wersję Super/Giuli od ALD. Miałem już wstępne rozmowy z tą firmą i wszystko o niebo sprawniejsze od tego co prezentowało ALD. Możliwe ze juz w grudniu odbiór samochodu![]()
Jeśli to ta, którą wskazywałem w tym poście http://www.forum.alfaholicy.org/giul...ml#post2129122 to gratuluję nowego autaTo zdecydowanie lepszy wybór, niż doposażanie wersji Business.
Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)