Strona 39 z 168 PierwszyPierwszy ... 29303132333435363738394041424344454647484989139 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 1678

Temat: Zakup Alfy Romeo GT

Użytkownik Świeżak Avatar Dominika1
    Mieszka w
    Tenczynek
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał Gabi147 Zobacz post
    A ja już mamznalazłam po ciężkim poszukiwaniu, łatwo nie było ale się udała
    Gabi gratuluję, jest to najbardziej odpowiedni samochód dla płci pięknej ;-) następny krok to brera :-D

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar Gabi147
    Mieszka w
    Sochaczew
    Auto
    Alfa romeo gt

Domyślnie

Cytat Napisał Dominika1 Zobacz post
    Gabi gratuluję, jest to najbardziej odpowiedni samochód dla płci pięknej ;-) następny krok to brera :-D
    Dziękuję, w najbliższym czasie dodam fotki mojej Belli. Dominika a może po Gt odrazu 4C?. . . .

Użytkownik Maniak resoraków Avatar nietyx
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    .

Domyślnie

Cytat Napisał Nazar Zobacz post
    Bociek i spóła powiedzcie mi bo zawsze mi się podobała GT . Baa miała być GT przed 159 ale musiałem pierw duże auto kupić . Zastanawiam się , powoli szukam GT dla małżonki ( ewentualnie 147 ) i zastanawia mnie kilka spraw . Mianowicie - auto to blizniacza konstrukcja 147 ( zawieszenie ,deska i parę innych klamorów ) . To dlaczego GT wdoopia ruda a 147 nie ??? Czyżby na GT poskąpili ocynku?? Nawet jak oglądam GT na Mobile.de to 80% gdzieś tam ma jakiś "mankament" . No i teraz mnie trapią dylematy - kupić "zwyczajną" jak na Alfę 147 czy niedoszłe marzenie GT .Jedno jest pewne -będzie ciężko bo jak widzę te przebiegi przy tych zdartych siedzeniach, kierownicach , guziczkach multifunkcji ( nawet na autach które na Otomoto/Olxie stoją na naszych forumowych ramkach ) to mnie krew zalewa i zdziwienie ,że jakiś debil uwierzy w tak zmasakrowane w środku auta okraszone przebiegiem 80-150tkm . WTF???

O tu nasze auto i akurat tu w przebieg mógłbym uwierzyć - fotele jak nowe , kierownica niezniszczona , guziczki z lekkim śladem użytkowania : http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#6cc85db42e
    Jak można określić stan licznika po zużyciu wnętrza? Jeden będzie jeździł po mieście, codziennie wysiadal i wsiadal po 15 razy dziennie kręcił, średnio dbał o wnętrze i je zniszczy po tych 80 tys km, drugi będzie kursował dalekie trasy dbał o środek i przy 200 tys km wnętrze będzie zadbane.

Zresztą e każdej chwili każdy może wymienić kierownicę gałkę biegów, skórę odnowić u tapicera, dorzuci nowe dywaniki i będzie środek piękny i nie zgadniesz ile ma przebiegu

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Masz racje ale Polski naród za leniwy i skąpy na picowanie auta za "dyche" do sprzedaży . PS. Rozumię ,że auto miastowe inaczej wygląda niż autostradowe ale skóra kiery nie jest tak kiepskiej jakosci żeby zetrzec sie do zera po 100tkm'ach zwłaszcza jak auto sprowadzone od Helmuta. W mojej ex 156 dużo lepiej wyglądała po 300tkm.
    Pozatym zobacz portale takie jak Mobile.de- tam sztrucle z przebiegiem 300+ chodzą po tyle co u nas perełki i w zasadzie takie przebiegi to większość a za GT z 2006 roku z przebiegiem 100-150tkm trza położyć 25-30tysi. Jeno Polak potrafi przywieźć z zagranicy auto za 13tysi ( w tym opłaty i zarobek ) z przebiegiem kolekcjonerskim.
    Ostatnio edytowane przez Nazar ; 28-07-2015 o 04:02

Użytkownik Świeżak Avatar Dominika1
    Mieszka w
    Tenczynek
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał Gabi147 Zobacz post
    Dziękuję, w najbliższym czasie dodam fotki mojej Belli. Dominika a może po Gt odrazu 4C?. . . .
    Miło by było jednak w tym momencie żeby spełnić to marzenie pozostaje:
    - wygrać w lotto
    - założyć nowy temat z prośbą o pomoc finansową ;-)
    - poszukać sobie księcia z bajki

Użytkownik Rowerzysta Avatar jarzon
    Mieszka w
    Kielce
    Auto
    Alfa GT Q2, Stilo JTD 16V

Domyślnie

Zauważyłem, że w nowszych GT występują inne fotele, takie jak tutaj:

Dla porównania pierwsza wersja:

Czy macie jakieś porównanie tych wersji? Która lepsza i dlaczego?

Dodatkowo radzę uważać na to ogłoszenie:
    http://allegro.pl/show_item.php?item...839#a01289e6a8
    napisane, że 2009 a z vin wynika, że 2007
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	alfa_romeo__alfa_gt_1_9_jtd_coupe_leather_pdc_bose_sound_2008_13_lgw.jpg
Wyświetleń:	340
Rozmiar:	48.4 KB
ID:	174292   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	fotele fajne.jpg
Wyświetleń:	383
Rozmiar:	60.9 KB
ID:	174293  

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo GT

Domyślnie

Jeśli ktoś ma ochotę i troszkę czasu wolnego to polecam
    http://m.kapaza.be/nl/belgie?he=1&ca...me=&fu=&cmo=Gt

Dlaczego? W belgi jest wymagany carpass czyli pełna dokumentacja stanu auta do sprzedaży. Ponadto przebieg 99% oryginał (1% my Polacy mamy już na to sposób ) przebieg jest wpisywany w carpass elektronicznie przy najmniejszej głupocie, jak wymiana wycieraczek czy zmianie opon śmiało mogę polecić. A i ceny do negocjacji najczęściej. Lepiej kupić 240k km przebiegu w BE za około 3k € niż to samo auto kupić za 4k € w PL bo licznik cofnięty, a i Belg pewnie płakał jak odjeżdżał

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik Rowerzysta Avatar jarzon
    Mieszka w
    Kielce
    Auto
    Alfa GT Q2, Stilo JTD 16V

Domyślnie

Oglądałem wczoraj dwie alfy w olkuszu:
    http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#5bde8dc0cb
    Na zdjęciach piękna, na żywo już nie. Auto wygląda na strasznie zmęczone. Poobijane dookoła, mocno pozagniatane progi, wnętrze też mocno zużyte. Szyby skrzypią przy opuszczaniu, wycieraczki podparte kołkiem. Auto ciężko odpaliło, praca silnika niezbyt równa. Sprzęgło strasznie twarde - do wymiany, zawieszenie niby bez stuków ale jakoś słabo tłumiło dziury. Lakier wyglądał podejrzanie choć czujnik nie wykazał szpachli. Tylny zderzak jest mocno porysowany i ma popękany lakier. Jest tylko jeden kluczyk.

http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#5bde8dc0cb
    szpachla wszędzie oprócz tylnej klapy, wnętrze na granicy 100% zużycia, fotel kierowcy latał, skrzypiał itd, sprzęgło do wymiany, akumulator też, progi pozagniatane, opony natychmiast do wymiany, turbina gwizda.

Jeszcze mam pytanie. Oglądałem jedno autko i zastanowiła mnie praca silnika. Auto dość ciężko odpalało nawet nagrzane i silnik pracował niezbyt równo. Sprawdziłem korekty wtrysków i na 3 pokazało mi w zakresie +1,2 do +1,75 (na wolnych obrotach korekta na 3 wtrysku falowała w podanym zakresie), pozostałe wydawały się kompensować trzeci wtrysk. Kolektor plastikowy pozmianowy, klapy wirowe nie były usuwane. Dodatkowo jest gdzieś nieszczelność na kolektorze wydechowym bo widać było sadzę na silniku od strony wylotu.
    Macie może pomysł jak zdiagnozować co jest grane? Czy korekta może być np wynikiem nieszczelności kolektora dolotowego, czy raczej zwiastuje spustoszenia w cylindrze spowodowane urwaną klapą?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

A czego ty sie spodziewales po Olkuszu? Nie od dzis wiadomo, ze alf sie tam nie kupuje.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Cytat Napisał jarzon Zobacz post
    Czy macie jakieś porównanie tych wersji? Która lepsza i dlaczego?
    Te niżej są ładniejsze i wszystko.