Strona 39 z 182 PierwszyPierwszy ... 29303132333435363738394041424344454647484989139 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 1819

Temat: Alfa Giulia w 2014?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał bartas82 Zobacz post
    Wiadomo, ze jesli Audi to tylko AWD, natomiast BMW to RWD.
    Polecam artykuł http://www.spalaczbenzyny.pl/audi-vs-bmw-w-2011-roku

Wychodzi na to, że w Niemczech z quattro kupowane jest 35% aut! Czyli wychodzi na to, że na "ośce" jeździ 2x więcej samochodów. Więc jednak biedniejszy kuzyn... Co do jakości, to znam kogoś, kto pracował w Gedii w Nowej Soli (jeśli nie wiesz, co to, poszperaj w internecie), gdzie robią części do Audi i BMW i wierz mi, standardy jakościowe są nieco jednak inne. Oczywiście na korzyść BMW.

Fiat nie zna się i nie nadaje do produkcji takich aut. Patrząc na ofertę modelową, takie np. PSA przykrywa ich kapeluszem. Hyundai, o ile się orientuję w ich ofercie, raczej też. Patrząc z tej perspektywy, to chyba faktycznie każdy inny europejski koncern, tylko nie Fiat, lepiej by się nadawał do zarządzania Alfą.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Romeo Avatar dakoolk
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Modra Foka

Domyślnie

Tak, czy inaczej w chwili obecnej BMW/Audi i Merc konkuruja w wiekszosci segmentow i tak tez sa pozycjonowane w prasie motoryzacyjnej (tak tez jest w przypadku zamowien flot w segmencie "executive"-niezaleznie od proporcji w ramach tych 3 marek, stanowia one wiekszosc tego rynku). A roznice miedzy nimi wynikaja z roznego kierunku rozwoju - Audi zaczelo raczej od segmentu popularnego, duze modele to byly wtopy az do A8, stad plebejski przedni naped-no i sa czescia koncernu VAG stad czesci od Skody w Audi (w Lambo jakies pojedyncze moze tez by sie znalazly), choc trzeba przyznac, ze ostatnio znowu choc troche odeszli od tego ujednolicania np. Wnetrza Audi juz sie bardziej wyrozniaja od VW...

Natomiast Mercedes i BMW od poczatku rozwijaly sie jako jedna marka (przynajmniej w ramach segmentu bo BMW ma motory, a Merc ciezarowe i autobusy)... Ale w odwrotna strone od duzych limuzyn po coraz mniejsze (choc i tak nie doszli jeszcze do segmentu Audi A2)... Ale dalej beda rozszerzac game BMW o linie i, Mercedes moze zechce zrobic cos mniejszego niz A-Klasa... Plus trzeba dodac alianse (silniki z PSA w Mercu )...

A co do Alfy, to mysle, ze mogliby ubic Seata, przejac Alfe i rzeczywiscie podazac w kierunku zaproponowanym przez Radzia...

Bo Seat teraz totalnie sie pogubil - po recyklingu z Audi, zabral sie zdecydowanie za recykliong ze Skody - a niokt nie bedzie chcial jeszcze brzydszej i drozszej odmiany Skody, ktora juz dzis swietnie sprzedaje sie w Hiszpanii (na oko 2/3 taksowek w Madrycie to Octavie)... Jak jeszcze z niezlego konceptu IBX zrobia Leona o twarzy postarzonego Rapida, to bedzie gwozdz do trumny I wtedy mogliby zainteresowac sie Alfa, ktora w miedzyczasie pewne szanse pojsc droga Seata (ja bym tego nie wykluczal)... Oby nie...

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk
    Moja ex - teraz u kolegi "szybka"...

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

Seat Exeo symbol upadku marki seat
    Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?

Użytkownik Romeo Avatar dakoolk
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Modra Foka

Domyślnie

Cytat Napisał KRS Zobacz post
    Seat Exeo symbol upadku marki seat
    Ja bym to okreslil poczatkiem rowni pochylej, na koncu stawiajac jednak ostatnie Toledo... Chociaz moze sie okazac ze wcale nie na koncu. Niestety na wloskich drogach mozna tez zobaaczyc Exeo ST w kolorze Azurro Polizia, w niektorych regionach zastepuja one 159ki

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk
    Moja ex - teraz u kolegi "szybka"...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas82
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Wychodzi na to, że w Niemczech z quattro kupowane jest 35% aut! Czyli wychodzi na to, że na "ośce" jeździ 2x więcej samochodów. Więc jednak biedniejszy kuzyn... Co do jakości, to znam kogoś, kto pracował w Gedii w Nowej Soli (jeśli nie wiesz, co to, poszperaj w internecie), gdzie robią części do Audi i BMW i wierz mi, standardy jakościowe są nieco jednak inne. Oczywiście na korzyść BMW.
    Tylko 35% bo wiekszosc kupowanych aut to pewnie 2.0tdi, wiec zakup takiej wersji z quattro mija sie z celem. Ja bym nie kupil oski Audi, a jesli by nie bylo mnie stac na quattro to po prostu wybralbym inna marke z napedem na tyl (ewentualnie oske, ale wtedy w tanszym aucie z grupy VAG).
    Co do jakosci, no nie wiem - moze sa inne standardy ale jezdzac, czy to BMW czy Audi nie zauwazylem jakis roznic, tak samo jesli chodzi o awaryjnosc nigdy nie mialem z zadnym problemow.
    Pozdro,
    Bartas

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał bartas82 Zobacz post
    Co do jakosci, no nie wiem - moze sa inne standardy ale jezdzac, czy to BMW czy Audi nie zauwazylem jakis roznic, tak samo jesli chodzi o awaryjnosc nigdy nie mialem z zadnym problemow.
    Oczywiście, przepaści nie ma, oba to bardzo dobrze poskręcane auta, pewnie nawet Audi trochę lepiej, ale akurat elementy konstrukcyjne na przykład przydają się rzadko, ale w tych momentach, kiedy zależy od nich BARDZO dużo...
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Anka Cyganka
    Gość

Domyślnie

Efekty wspanialego zarządzania juz widac
    http://moto.pl/MotoPL/1,88571,115254...ed_30_lat.html

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

To ma być efekt zarządzania?