Tak
Wysłane z mojego SM-T815 przy użyciu Tapatalka
Chyba właśnie jestem w trakcie wypalania, z wydechu jest takie jakby "cykanie" co chwile, wskazówka od turbo podczas dodawania gazu wskakuje delilatnie na 0.2 bara a ostatnio przy takiej samej próbie sprawdzenia podskakiwała do prawie 0.6. Ile może maksymalnie trwać takie wypalanie?
Parę minut. Moje ostatnie wypalanie trwało coś koło 10 minut.
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Już moje wątpliwości związane z wypalaniem zostały zniszczone. Zwiększone obroty, wskazówka turbo prawie wcale nie reaguje, inaczej brzmi wydech i "śmierdzi". Przynajmniej nie muszę się już martwić przed każdym wyłączeniem silnika czy jakiś niepokojący dźwięk to jest wypalanie.
Ja wypalam DPF na trasie bo mieszkam niedaleko S7 i aby uniknąć wypalania na mieście co jakiś czas podpinam kompa w celu kontroli. Wypalanie zaczynam wbijając 4 i obroty 3500 tys po 10 min wypalanie się kończy i komp pokazuje zapełnienie filtra na poziomie 10%.
taka sytuacja :
dot. Giulietty ale silnik 2.0 jtdm - stoję w korku, wcześniej około 15 min jazdy , orientuje się , że inaczej chodzi silnik, chyba dopada DPF, jest korek (zamkniety przejazd kolejowy)postój z włączonym silnikiem około 7-8 min, potem ruszam , wydech puszcza sporego dymka , zostaje chmura za samochodem.
jadę od razu bez postoju, jakieś 25 min jazdy obroty silnika cały czas staram się trzymać co najmniej 2,5 tys/
pytanie - czy w takiej sytuacji paliwo mogło pójść do oleju silnikowego , ryzyko rozrzedzenia oleju silnikowego i trzeba wymienić czy można jeździć dalej , wypalanie prawidłowe ?
ON dostaje się do oleju silnikowego chyba tylko wtedy kiedy wyłączysz silnik podczas wypalania.