może kolega szykuje sobie samochód na tor
może kolega szykuje sobie samochód na tor
u mnie ta zaslepka odstaje na srodku na dole i jest to tymbardziej denerwujace i widoczne ze reszta zaslepki siedzi idealnie. Mam pytanie czy te spinki sa w okreslonych miejscach czy np. jak zdejme ta zaslepke to moge ja dodatkowo chwycic jeszcze jedna spinka u dolu na srodku w miejscu gdzie odstaje???
są dwa specjalne miejsca na te spinki, więc dodatkowa spinka nic Ci nie da bo nie będzie gdzie jej przyczepić.
wielkie dzieki za odpowiedz czyli pozostaje tylko naginanie na goraco? chyba ze znasz jeszcze jakis patent?
wiem ze bylo pisane dlatego odgrzebalem stary temat ale nie widze w nim twojego opisu naprawy, czy moglbys mi opisac jak to zrobiles? z gory wielkie dzieki.
Witam
U mnie nic nie odstaje bo... nie mam poduszki hehe![]()
Ale tak na powaznie... Mój Tata tez ma AR 156 i ma poduche no i ona oczywiscie odstaje z lewej strony...
Wszyscy twierdzą że to wada fabryczna, więc nie przejmuj sie tym.
wiem ze to wada fabryczna a raczej nieprzykladanie sie do montazu lebrowatych wloskich robotnikow, a ze jestem esteta wkurza mnie jak piekna poliftowa deske zakloca ta odstajaca poduszka...
szkoda ze nie montowali Alfy w tychach pewnie jakosc montazu bylaby o niebo lepsza!![]()
Czy poduszka była ruszana to się da sprawdzić fiatdiagiem.
U mnie nie była ruszana a tez odstaje, natomiast grzebanie przy osłonie jest trochę ryzykowne. Poduszka zalicza się do układów bezpieczeństwa, nie chodzi tu nawet o to że źle podklejona może nie wystrzelić, ale że może z opóźnieniem wystrzelić bo klapkę troszkę dłużnej ten klej przytrzyma, wiem że to miejsce teściowej/samobójcy, ale trochę rozsądku niezawadzi
Pozdrawiam
Alfa Romeo 156 1,9JTD '02 SPORTWAGON
Szerokopojęta elektronika i elektryka samochodowa
dlatego chcialem domontowac na srodku ta spinke samowylamujaca tylko nie wiem jak wyglada t azaslepka na odwrocie a nie bede swojej demontowal tylko po to zeby to obadac, poszukam na allegro moze bede jakies fotki ale watpie zeby ktos robil zdjecia zaslepki z drugiej strony![]()