a sprawdź ciśnienie sprężania na każdym cylindrze jak będzie zbyt małe to na mrozie lipaNapisał szymiii
a sprawdź ciśnienie sprężania na każdym cylindrze jak będzie zbyt małe to na mrozie lipaNapisał szymiii
Dotej pory nie bylo problemu ,dzis ma byc -20 zobaczymy rano?? 8) 8)
ALFA ROMEO 156 1,9 JTD.
W Piotrkowie -20stopni i za pierwszym razem, chociaż ciut dłużej niz zwykle...
Ale za to przez mrozy nie działa mi komputer... Co może być nie tak?
doigrasz sięA mi juz nic nie skrzypi![]()
![]()
![]()
daleko do Ciebie nie mam :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
A ja mam Webasto i przy -20 pali jak przy +30![]()
Nie chcę tu robić niepotrzebnej reklamy, ale przetestowałem Supreme Arctic Diesel (-32C) ze Statoil. Bardzo dobrze sprawdza się przy niskich temperaturach, a co najważniejsze silnik szybciej się rozgrzewa niż np. na V-power Diesel Shella. Trzeba pamiętać jeszcze o jednym, aby w chłodne dni mieć raczej pełny zbiornik paliwa - zapobiega to kondensacji pary wodnej wewnątrz zbiornika.
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
No właśnie a u mnie akurat jest mało paliwa teraz , Maciek a powiedz jak sie orientujesz ile wystaje rurka zasysająca paliwo w baku , bo ja mam w tej chwili około 12 litrów paliwa i auto stoi na chodniku przechylone w prawo czyli lewa strona auta jest wyżej. Czy mozliwe jest , że nie zasysa paliwa przy takim ustawieniu auta i takiej ilości paliwa?
no dziś rano otwieram belle przekręcam na mar - słyszę wiatrak nawiewu że chodzi jakby się zatrzymać chciał :/ patrze na wyswietlacz - ( -21'C ) no to z 2 razy świece podgrzałem i cyk - bella odpaliła bez dłuzszego kręcenia - tylko odgłosy na początku pracy jakies takie dziwne ale to chyba norma przy takiej temperaturze :?: :|?:
na trasie ciężko było z nagrzaniem silniczka do norm. temp. - oscylowała około 60'C - z nawiewów ciepło jednak leciałono i poduszke musiałem na swojej piknej skórze połozyc bo tyłek zamarzał jak usiadłem do belli - ogrzewanie fotela mi nie działa 8(((
wczoraj zalałem do pełna bak aby nic mi się nie wykraplało - z reguły leję v-power diesel ale chyba przetestuje next time tą bajurę ze statoila czy jest jakas różnica 8)))
U mnie 147 stoi na dworze i pali bez problemu narazie, 166 w cieplutkim garażu lecz przez dzień stoi na dworze, ale i tak wieczorem nie mam jak narazie problemów z odpalaniem.
Ehh, moja musiała dzisiaj spać "pod chmurką". Wyjazd nad ranem -18C. Zapomniałem o podwójnym podgrzewaniu, ale odpaliła za pierwszym razem.
ALE !!!!!!!!!!!!!!!!
Jadę i czegoś mi tak brakuje... Patrzę, na wyświetlacz centralny - ciemno. Włączył się na trasie przy -12C robiąc CHECK jak przy odpalaniu. Mieliście taka sytuacje?
Temp na zegarze w granicach 68-70C.