Osad olejowy? A co to takiego?? Jesli olej jest zmieniany raz na rok, to o czyms takim nie ma mowy. To nie oleje mineralne sprzed 20 lat.
Skąd wiesz, że olej byl wymieniany raz na rok? Skąd wiesz że poprzedni właściciel lał wysokiej klasy olej? Samo należenie auta do FAP nic nie znaczy
Poza tym nie ma sensu porownywac technologi wykonywania podzespołów sprzed 20 lat z nowymi technikami. Firegloo Twoja 164 jest juz pelnoletnia, nie lacz "stania" samochodu z niektorymi usterkami.
Silnik od wycieraczek sam się naprawił, ale dopiero po przejechaniu ze 100km łącznie z włączonymi wycieraczkami.
Opony? A niby co im sie dzieje gdy maja wlasciwe cisnienie? Za FABRYCZNIE NOWE opony sa uznawane gumy wyprodukowane do 5 lat wstecz wlasciwie przechowywane.
Jeśli jeśli jeśli- a jak auto pod chmurką stało?
Wysycha smar? Chyba tylko jesli to towot.
Z tym akurat wyjechałem na wyrost, chociaz jak widziałem fabryczny smar BPW wysuszony w łożyskach 4o letniej naczepy z parkingu leasingowego to mnie nic nie zdziwi.
A to co opisałem to na podstawie ciężarówek, które w ciągu ostatnich 5ciu lat zrobiły 40 000km, bo po niecałym roku eksploatacji trafiły na parking leasingowy.
A nasze gadanie nie zmienia faktu, że mały przebieg takiej Alfy nie oznacza, że TYLKO dobrze jej się odbiło na zdrowiu. Więc trzeba się takowej przyjżec bardziej.