Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 31 do 33 z 33

Temat: Ile moze byc warta.......AR 156

Damian
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał fiergloo
    Osad olejowy? A co to takiego?? Jesli olej jest zmieniany raz na rok, to o czyms takim nie ma mowy. To nie oleje mineralne sprzed 20 lat.
    Skąd wiesz, że olej byl wymieniany raz na rok? Skąd wiesz że poprzedni właściciel lał wysokiej klasy olej? Samo należenie auta do FAP nic nie znaczy

Poza tym nie ma sensu porownywac technologi wykonywania podzespołów sprzed 20 lat z nowymi technikami. Firegloo Twoja 164 jest juz pelnoletnia, nie lacz "stania" samochodu z niektorymi usterkami.
    Silnik od wycieraczek sam się naprawił, ale dopiero po przejechaniu ze 100km łącznie z włączonymi wycieraczkami.

Opony? A niby co im sie dzieje gdy maja wlasciwe cisnienie? Za FABRYCZNIE NOWE opony sa uznawane gumy wyprodukowane do 5 lat wstecz wlasciwie przechowywane.
    Jeśli jeśli jeśli- a jak auto pod chmurką stało?

Wysycha smar? Chyba tylko jesli to towot.
    Z tym akurat wyjechałem na wyrost, chociaz jak widziałem fabryczny smar BPW wysuszony w łożyskach 4o letniej naczepy z parkingu leasingowego to mnie nic nie zdziwi.

A to co opisałem to na podstawie ciężarówek, które w ciągu ostatnich 5ciu lat zrobiły 40 000km, bo po niecałym roku eksploatacji trafiły na parking leasingowy.

A nasze gadanie nie zmienia faktu, że mały przebieg takiej Alfy nie oznacza, że TYLKO dobrze jej się odbiło na zdrowiu. Więc trzeba się takowej przyjżec bardziej.
    Fiergloo, tylko że ja nie odniosłem sie do tego konkretnego samochodu, a ogolnie nie użytkowania samochodu i negatywnych skutków (a w zasadzie ich braku) na późniejszą ekspoloatację. Z resztą co ja tu sie wypowiadam, jak czytam Twojego bloga

sidkoz, to o niczym nie świadczy. Być może to efekt niedokładnego pokrycia powłok samochodu cynkiem. Tego nie zgadniemy.

sidkoz
    Gość

Domyślnie

Oj sanki w 145 boxer to na bank nie są cynkowane tylko malowane, wiem bo sprawdzałem. Poza tym korozja zjadła mocowanie lewego wahacza tam gdzie woda spływa z przedniej szyby.Możliwe że była to jakaś wada konstrukcyjna lub zapchała się jedna z dziurek odprowadzających wodę. Nowe sanki są wypiaskowane i pomalowane tak że ich nic nie ruszy

yello
    Gość

Domyślnie

Alleluja
    Spelnily sie prorostwa MrBungla..chwale sie i wzbudzam zazdrosc
    No Panowie..i Panie tez..
    Alfa w garazu..wlosy powoli opadaja...tetno wraca do normy...innym uzytkownikom drogi BB - Debica..szczeki powracaja na swoje miejsce.
    To jest Potwor nie samochod ....a wlasciwie bestia.
    Autko 100% zgodne z tym co mialem zastac. trudno to opisac a jeszcze trudniej bedzie Wam uwierzyc ale 5letni samochod wyglada i pachnie jak dopiero co wyjechany z salonu.
    Srodek ideał, tylna kanapa uzywana moze kilka razy wogole. Przebieg autentyczny 35kkm.
    Silnik i komora wyglada tak ze kazdy salon wstawia ja do dzialu nowe i nie ma mozliwosci by ktokolwiek powiedzial ze ma za soba jakies km a przy tym nie ma sladow i zapachu plaku.
    Masakra jednym slowem. To chyba najlepszy interes (niekoniecznie finansowy ) motoryzacyjny jaki mi sie udalo zrobic w zyciu.
    F-a z 2004 r 154600 :O:O
    Mozecie wpisywac co tam chcecie . Foty postaram sie zapodac jutro )
    Ide sie opic