ok wróciłem od mechanika, niestety nie wystarczy tutaj tylko ustawienie zbieżności . Jak niektórzy podejrzewali do wymiany 4 tuleje wózka tylnego.
i tutaj takie pytanie, u mechanika koszt za jedną to 140 zł, ja znalazłem coś takiego: http://allegro.pl/tuleja-tylnej-belk...778948895.html , czy to jest to samo i będzie pasować ?
Czy forum ma jakieś rabaty na części w jakimś sklepie?
Co do przyśpieszenia i prędkości obrotowej, to chyba coś TCS świrował, bo jak kilka minut temu jechałem wszystko było ok.
Ostatnio edytowane przez befriend ; 11-12-2013 o 17:46
Poczytja kolego cały temat.
http://www.forum.alfaholicy.org/166/...nej_belki.html
Możesz dopasować tuleje od Opla. Zresztą, wszystko masz w temacie.
Podawanie pensji brutto to jak podawanie długości penisa razem z kręgosłupem
FIAT 126 BIS -->VW GOLF mk2 GTD --> Ford Mondeo 1.8 automat --> Ford Mondeo 2.5 v6 --> AR 156 1.9 jtd 105km --> AR 156 1.9 jtd 115km --> Ford Mondeo 2.0 duratec --> AR 156 SW 2.4 jtdm 175km --> AR 166 2.4 jtdm 175km Sportronic --> Zafira B Cosmo+ 1.9 cdti --> Paździerz B5FL 1.8T --> Hyundai XG350L --> Passerati B6 2.0 TDI --> Renault Koleos 2.0 DCI --> Renault Laguna III 2.0T
Potwierdzam, u siebie robiłem te od Opla rok temu (jakieś 15 tyś km) i jak na razie OK. Pracy z tym sporo ale dla zabawy i oszczędności- warto![]()
nie mam odpowiednich narzędzi, nie znam sie, więc od Opla nie zamówie, bo za zabawe z nimi mechanikowi dodatkowo musiałbym płacic.
Zamówiłem od Alfy po 100 zł za sztuke.
W tygodniu auto robie, przy okazji wymieniam wahacze górne lewy i prawy.
Myśle że problem z tematu zostanie rozwiązany, także dzięki wszystkim za pomoc.
A jeszcze takie pytanie, bo jak mechanik oglądał samochód to właśnie polecił wymienic tez te wahacze górne, jakie są objawy zużytych tych wahaczy? Bo nie wiem czy serio je wymieniac czy było to jego widzimisie.
Ostatnio edytowane przez befriend ; 13-12-2013 o 20:09
Miałem 166 rocznik 1998 3.0 tył auta ,,rybkował" zmieniłem amortyzatory no koni sport i problem zniknę .W twojej alfie producent zmienił charakterystykę amortyzatorów ale może tu jest przyczyna?
Kolego Ty przypadkiem nie jesteś z Tychów?Jakiś czas temu widziałem taką Bellę na wymianie progów na oś A.Sorki za spam.
tak to ta sama Bella, poprzedni właściciel jest z Tych.
Jeżeli mechanior stwierdził stuki z przodu i koniecznie chce ci wymienić górne wahacz to sprawdź czy nie jest temu winne górne mocowanie amortyzatora, to ono za zwyczaj " napieprza" przy dziurawej drodze, moi też twierdzili , że górne wahacze do kibla, a że miałem problem z kasą to zamówiłem klamoty- tuleje polibusze + górne mocowania - okazało się , że wahacze były w idealnym stanie natomiast mocowanie miało luz ok.1,5 mm . Zdejmij plastikową pokrywę , która znajduje się nad amortyzatorem zdejmij koło i sprawdź czy amortyzator nie fruwa w tym mocowaniu?