OK, zacznę od EGR i klapek, muszę tylko znaleźć fachowca.
Dzięki !!!
OK, zacznę od EGR i klapek, muszę tylko znaleźć fachowca.
Dzięki !!!
To jakieś nowe forumowe legendy, bo przyznam, że jeszcze takich teorii nie słyszałem
Dodano po 3 minutes:
W twojej okolicy jest człowiek, który ci to zrobi programowo i na pewno dobrze. Jak chcesz namiar, to pis zna PW.
Jeśli klapy masz jeszcze w dobrym stanie, to wystarczy je programowo otworzyć i wyłączyć EGR. To zdecydowanie tańsze niż kombinowanie mechaniczne z kolektorem.
Ostatnio edytowane przez @sdero ; 23-04-2014 o 11:24 Powód: Dodano
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
W przypadku nowszego kolektora za duże ryzyko z zostawieniem klap. Jeśli ma aluminiowy to nie ma problemu- chyba, że jest już nieszczelność - bardzo prawdopodobne przy tym przebiegu.
Pozdr.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
O ile kpapy będą w co wątpię ale powodzenia mam nadzieje ze moj przypadek byl skrajnymi Ty nie bedziesz mial wszystkich 4 klap w glowicy
Wysłane z mojego GT-I9300
No więc już po akcji, egr zaślepiony, klapy wirowe programowo ustawione na otwarte, 1,5 godziny, trochę kasy i myślę że będzie ok. Auto może minimalnie lepiej zbiera się na niskich obrotach. Klapy nie są usunięte więc gdy kiedyś trzeba było włączyć to zawsze można. Przy okazji sprawdziłem że DPF ostatnio wypalił się 170 km temu, nawet nie poczułem! Muszę nabyć kabelek i FES!
po samym zablokowaniu różnicy nie ma. Jakbyś wyczyścił wszystko to różnicę czuć.