Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 46

Temat: Chip Tuning Mito 1.4 (135KM) w Warszawie i okolcach

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Mito

Domyślnie

WOW! Gratulacje! Proponuje zalozyc temat o swoim dieslu bo tu to niewiele wnosi...

Użytkownik Rowerzysta Avatar marekm
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    służy do jazdy, a nie do oglądania

Domyślnie

Nie spinaj się tak. To że masz - delikatnie mówiąc - mało efektywny zakres obrotów to już nie moja wina, możesz robić sceny, albo próbować coś poprawić, nie szukając wysokiej cyferki, zwracając większą uwagę na krzywe

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Mito

Domyślnie

Ja sie nie spinam, ale w kazdym watku mozna pisac posty, ktore niewiele wnosza do dyskusji stad moja odpowiedz.
    Forum robi sie smietnikiem i zeby przeczytac cos na temat trzeba przewinac kilka stron.
    Moze zareagowalem nieodpowiednio na Twoj wpis za co przepraszam, ale odebralem go jak kolejny w stylu "moj diesel to..." choc tez na co dzien jezdze dieslem i bardzo lubie te silniki

Temat stworzylem bo nikt nie opisywal tu modyfikacji 135 konnego Multiaira, modyfikacje zrobilem i zamiescilem wyniki.
    Mysle, ze kilku osobom przyda sie opis, sami beda mogli zdecydowac czy warto.

Ja zdecydowalem sie na Unitronic.
    Panowie maja profesjonalny sprzet od dedykowanych urzadzen do zczytywania programow z samochodow (nie uzywaja laptopa i sztukowanego kabelka) po bardzo dobra hamownie. Do tego sa uprzejmi co bardzo sobie cenie, takze w internecie. (udalo sie umowic mimo ograniczen czasowych i moich i Panow w Unitronic'a)
    Na korekty jestesmy umowieni jak bede mogl zostawic samochod na dluzej, bo tak jak pisalem wpadlem do nich troche z marszu.

Jesli ktos ma wieksze doswiadczenie z tym silnikiem zapraszam do dyskusji i zamieszczenie swoich wykresow.
    Mozemy porownac, porozmawiac, zastanowic sie co nalezy zmienic.

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo MiTo 1.6 JTDM 120KM@136KM

Domyślnie

Ok, dziś wróciłem od kreatora. Zaślepili EGR, wyłączyli obsługę w sofcie i nie dymi już jak lokomotywa pod obciążeniem. Oprócz tego wymienili olej, filtry i przeczyścili dolot i odmę. Na hamowni wyszło 145 kucy i 336 Nm - jutro wkleję wykres. Co ważne wreszcie spalanie wróciło do normy - 6.3 przy 140km/h, 5.5 przy 120. Wcześniej przy zaciętym zaworze odpowiednio 7 i 6.1. D.N.A działa normalnie.

EDIT:
    Co do samej firmy mogę się wypowiedzieć raczej pozytywnie. Jest dobry kontakt i potrafią doradzić i opisać "co w trawie piszczy". Chociaż faktem jest, że oddając auto za pierwszym razem powinni się lepiej przyjrzeć EGR lub przynajmniej powiedzieć, że EGR jest do sprawdzenia i nie chipujemy dopóki nie sprawdzimy (a jednego dnia nie dali rady). Jak byłem u nich, mieli spory ruch...
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	kreator.jpg
Wyświetleń:	707
Rozmiar:	109.5 KB
ID:	138503  
    Ostatnio edytowane przez Kretek ; 17-07-2014 o 21:46

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar Krzemo
    Mieszka w
    W wa
    Auto
    GIULIETTA 1.4 TB 196 KM 287,8 Nm

Domyślnie

Też polecam Kreator Mocy u mnie robili to w Julce:
    Ps. mogli więcej ale nie chciałem przeginać bo Julka miała fabrycznie więcej niż się spodziewałem

http://www.kreatormocy.pl/portfolioe...ultiair-170-km

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulietta 1.4T MA Distinctive 2011 - kasacja :( ---> Giulietta 2013 170@215KM Sport + Premium

Domyślnie

krzemo fajny wydech, jaki wstawiłeś ?

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar Krzemo
    Mieszka w
    W wa
    Auto
    GIULIETTA 1.4 TB 196 KM 287,8 Nm

Użytkownik Embrion Avatar romeoholik
    Auto
    Alfa Romeo 156 2,5 v6 oraz MiTo

Domyślnie

@Kretek no ładnie, ładnie W mojej bryce równie ładnie poszło, znajdę wykresik to podeślę żeby się pochwalić. Z tym, że ja robiłem w Drtuningu . Jutro jadę w drogę przetestować i już się nie mogę doczekać

Użytkownik Znawca Avatar lechtak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Mito TCT 135 KM / Giulia Veloce Pakiet Q

Domyślnie

Mimo TCT. Moc po modzie 168KM i 260Nm zużycie paliwa bez zmian. Wydech od kata Ragazzon, filtr K&N. Druga mapa 198KM i 290Nm. ADT wroclaw

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Mito MA 135@175

Domyślnie

Cytat Napisał lechtak Zobacz post
    Mimo TCT. Moc po modzie 168KM i 260Nm zużycie paliwa bez zmian. Wydech od kata Ragazzon, filtr K&N. Druga mapa 198KM i 290Nm. ADT wroclaw
    Czy możesz pokazać wykres? Bardzo duże przyrosty w porównaniu do konkurencji...