Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 53

Temat: kontrolka poduszki

cin_ek
    Gość

Domyślnie

szwagier tak ma ale w citroenie jak skręci w lewo to się zapala przy następnym w lewo gaśnie. moja zapaliła się po tym jak na parkingu przy włączonym zapłonie przesunąłem fotel w tył

obserwator737
    Gość

Domyślnie

z tego wynika że niektóre kompy w AR mają funkcję samoczynnego wygaszania kontrolki w przypadku ustania przyczyny błędu a inne nie :/

Gino
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał slow Zobacz post
    Dzisiaj polutowałem to usrojstwo na krótko,ale kontrolka poduszki nadal daje po oczach.
    Musisz jechać na kompa. nawet jeśli usunąłeś przyczynę zapalenia kontrolki airbagu. Nie ma znaczenia, która poduszka boczna czy kierowcy pali się czerwona kontrolka na środkowym wyświetlaczu. Miałem to samo z tym, że nie lutowałem tylko sprawdziłem pod fotelem pogrzebałem podjechałem pod kompa skasowałem i jest ok. pewnie do następnego razu. Jeśli to coś poważniejszego to skasowanie tego błędu pomoże na krótko znów się zapali ale to taka loteria...

cin_ek
    Gość

Domyślnie

więc mówisz że nawet jak się pogrzebie przy kostce i po ponownym wpięciu kontrolka jednak zgaśnie to błąd nadal występuje? jeżeli tak to jaki jest sens działania takiej kontrolki?

Gino
    Gość

Domyślnie

Jeśli zgaśnie to jest ok i wszystko działa natomiast często jest tak, że jeśli usunąłeś błąd to i tak kontrolka się pali i trzeba pojechać pod kompa i go skasować bo poduszki wyłączone. Tak to jest rozwiązane i pretensje do konstruktorów również uważam to za nieszczęśliwe rozwiązanie Krótko mówiąc jeśli wcześniej nikt przy tym nie majstrował to brak na wyświetlaczu zapalonych kontrolek jest ok., pali się jest błąd...
    Ostatnio edytowane przez Gino ; 06-03-2009 o 09:10

cin_ek
    Gość

Domyślnie

a jak to jest w innych modelach Alfy z tego okresu? czy to tylko przypadłość 156 i kolejne rozwiązanie inżynierów coby umilić nam codzienność

obserwator737
    Gość

Domyślnie

nie nie , jak zgasnie to błąd jest w pamięci jako były , poduszki są wtedy aktywne

Gino
    Gość

Domyślnie

Tak też piszę pali się jest błąd-nieaktywne, nie pali się wszystko ok. Już bardziej obrazowo nie umiem napisać...i tak można cały dzień. Jak jest w innych modelach nie wiem?

cin_ek
    Gość

Domyślnie

no i w końcu się dobrałem do fotela. Wyciągnąłem te wtyczki i okazało się że już niemiec chyba miał z tym problem bo wtyczki są ze sobą połączone opaską taką plastikową. no chyba że tak ma być? jeżeli nie to rozwalę to i przeczyszczę tak jak radził Marcin i zobaczę czy coś się zmieni.

cin_ek
    Gość

Domyślnie

porozpinałem wtyczkę pod fotelem kierowcy i nic dalej się świeci błąd. Czy ten błąd może też sugerować poduchę pasażera? Idę jeszcze tam pogrzebać