HahaCo ma kolor do auta?XD haha
Owszem wolalbym czarne, ale wpadlo srebrne, chociaz malo brudzace ale za to brak efektu polysku takiego jak na czarnym ;/
ale nigdy nie zamienie diesla na benzyne
![]()
HahaCo ma kolor do auta?XD haha
Owszem wolalbym czarne, ale wpadlo srebrne, chociaz malo brudzace ale za to brak efektu polysku takiego jak na czarnym ;/
ale nigdy nie zamienie diesla na benzyne
![]()
Ja od siebie mogę polecić z czystym sumieniem ts'a, wersje 120km. Na codzień poruszam się takim i nie sprawia żadnych kłopotów, do tej pory jedyne co wymieniłem w silniku to oleje i filtry. Wbrew obiegowej opini o ts's muszę powiedzieć że 1.6 to dosyć dobre konstrukcje albo po prostu trafiłem na dobry egzemplarz. Owszem minusem tutaj jest koniecznosć wymiany wariatora razem z rozrządem ale w większości przypadków jeśli nie jest zajechany to chyba wystarczy regeneracja no i niestety spalanie które potrafi przekroczyć 10l
Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka
Ostatnio edytowane przez mat147 ; 10-11-2014 o 11:02
dlatego chyba lepiej diesla, wymiana rozrzadu tak samo cenowo, albo i taniej, (mowie o 16v jtdm) a spalanie przy ostrej jezdzie NIgdy nie przekroczy ci sredniego 10L/100km a frajdra chyba wieksza niz 120konna benzyna. No tyle ze diesel klekota![]()
Dziękuję Panowie, mam jeszcze małą prośbę - http://www.forum.alfaholicy.org/slas...ml#post1525409
Ja tam może wyjdę na szaleńca ale lubię jak spalanie przekroczy czasem 10lwidać, że samochód żyje, a 120km w 1.6 TS to dobra sprawa przy tej wadze alfy
Jeździ a jedyne co śmiga szybciej to Gta 3.2 xD
@up Masochista
105 bez wariatora jeśli benzyna. Imho - 15 koni różnicy tylko i nie wydaje mi się żeby to było szczególnie odczuwalne. Szczęścia życzę - cobyś na dobry egzemplarz trafił![]()
Czerwona Alfa w kolorze rosso jest piękna, szczególnie jeśli lakier jest perłowy. Drugim pięknym kolorem jest czarny negro, również perła. To jednak nie ma znaczenia dla prędkości i mocy ale tylko dla prezencji naszej wspaniałej Belli i ochów oraz achów oglądających je osób. Ja właśnie szukam czerwonej i, mimo wszystko, w benzynie - planuje założyć gaz LPG i cieszyć się ekonomicznością. Powiedzie mi zatem, czy bez problemów butla 30-litrów a zamiast koła zapasowego spokojnie do bagażnika pod podłogę wejdzie?
To już chyba lepiej kupić dobre JTD niż bawić się w LPG. 1.9 115KM w cyklu mieszanym pali około 6L/100, na autostradzie podejrzewam, że diesel będzie bardziej ekonomiczny niż TS z lpg albo różnica będzie znikoma. Koszt założenia dobrej instalacji lpg to koło 2,5-3tyś zł. Nawet jakby po zakupie diesla byłoby przy jego osprzęcie coś do zrobienia (np dwumas) to za tą kasę lpg spokojnie się zrobi a przynajmniej ma się dobry, niezawodny, ekonomiczny silnik. Ale, każdy robi jak uważa![]()