TY miałeś w stanie idealnym, więc nie pisz człowiekowi bez pełnej diagnozy rozrządu, że się zamknie w jakiejś kwocie.
Nie miałem diesla na myśli. W tej konkretnej kwocie to ja sam olej kupuję, a filtry to osobna historia (na lato mam na przykład filtr powietrza K&N). Jak widać, są różne poziomy "bulenia".
U mnie dwumas nie tłukł mocno przy gaszeniu, a był do wymiany (telepało po wciśnięciu sprzęgła na jedynce, też nie zawsze).
napisałem ile kosztuje minimum,nie kazałem wymieniać bez diagnozy,jak pisałem wcześniej,do mechanika niech jedzie,zrzuci dekiel i zobaczy,proszę czytać...
co do problemu,to silnik trzęsie jak szalony,wciśnięcie sprzęgła nie zmienia nic,nawet ciutke
szukasz dziury w całym czy co?filtry knechta,olej mobil,jeśli ty płaciłeś więcej to ktoś cię obuł,jeśli masz ochotę na bajki typu tylko selenia,to zakończmy rozmowę,bo nie ma monopolu na produkcje danego typu oleju.poza tym ja kupuje ze sporymi zniżkami,a nie że kolega mechanik miał swoje zniżki(a i tak przyciął),pozdrawiam i życzę dużo uciech i jak najmniej usterek w nadchodzącym nowym roku.odnosnie 1.9jts,ma błąd 2247 z 1,3,7,9 ale mój launch każe mi odnieść się do stosownej instrukcji.
Ostatnio edytowane przez tomek997 ; 27-12-2014 o 21:44
jeśli padają pytania czy sam łancuch,to wybacz.niedługo będą pytać ludziska czy sam olej czy filtr też...przecież rozrząd to zawsze zestaw,w każdym aucie!silnik trzęsie bardzo ale równomiernie na całym silniku,w dieslu jak padała mi dwumasa to czułem na pedale sprzęgła,chyba że w benzynie jest inaczej
Ostatnio edytowane przez tomek997 ; 27-12-2014 o 23:15
2247? Sonda lambda do wymiany?