Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 80

Temat: Zakup Alfy Roemo 159

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    156 2.5 V6 SW jakiś SP, 02r. / 147 1.9 jtd 8v 115km. 3d czerwona :)

Domyślnie

2000/mc dochodu to chyba mało... Wydać 3-miesięczne dochody na sprzeglo/dwumas to musisz mieć sponsora zeby cie przy życiu utrzymywał
    Ale z drugiej strony jak pomyśle - to nawet fajne moze byc
    Zeby nie było całkiem OT - z moich obserwacji wynika ze jeśli koszt napraw, eksploatacji itp oprócz paliwa przekracza 10% dochodu to znaczy ze cos jest nie tak i chyba auto jest dla mnie za drogie w utrzymaniu. Paliwa/oleju/opon/ubezp nie wliczam do tej kalkulacji. Jedynie wymiany eksploatacyjne i naprawy.

Użytkownik Świeżak Avatar duomox
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 SW 2.4 automat

Domyślnie

2.4 ma jeszcze jedną rzecz, której nie uświadczysz w 1.9: dźwięk silnika po dodaniu gazu Ryczy tak sportowo, że ja bym się nie przejmował jakby i palił z 5 litrów więcej

https://www.youtube.com/watch?v=nBcmXToJEQI
    Ostatnio edytowane przez duomox ; 20-12-2014 o 19:47

Użytkownik Fachowiec Avatar pampik
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    była - AR 166 2.4 JTD / 159 1.9 JTDm 16V 07r - jest 159 2.4 210 :)

Domyślnie

akurat w tym filmiku to raczej słychać jak turbo gwiżdży.

Użytkownik Romeo Avatar .Andrzej.
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    wiele

Domyślnie

Cytat Napisał pampik Zobacz post
    akurat w tym filmiku to raczej słychać jak turbo gwiżdży.
    Dokładnie, ten gwizd od razu mnie "uderzył" w tym filmiku. Co nie zmienia faktu że silnik fajnie "gada" jak się depnie (mam na myśli swój, a nie tym gwiżdżący)

Użytkownik Świeżak Avatar duomox
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 SW 2.4 automat

Domyślnie

Wiem wiem, gościu wrzucił pewnie filmik żeby zapytać czy gwizdanie mu nie zaszkodzi, ale przy okazji słychać jak fajnie gada

Użytkownik Romeo Avatar .Andrzej.
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    wiele

Domyślnie

mały OT, a ja się uśmiałem z rana, bo na forum alfaowners jedna osoba założyła podobny temat, ponieważ była zainteresowana zakupem 159 2.4. I tak angole zachwalali, że potencjalny nabywca 159 stwierdził, iż kupi jednak ... BMW 320d

Użytkownik Znawca Avatar karmal
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Maserati Ghibli S 3,0 410KM

Domyślnie

Cytat Napisał Marcin_M Zobacz post
    2000/mc dochodu to chyba mało... Wydać 3-miesięczne dochody na sprzeglo/dwumas to musisz mieć sponsora zeby cie przy życiu utrzymywał
    Ale z drugiej strony jak pomyśle - to nawet fajne moze byc
    Zeby nie było całkiem OT - z moich obserwacji wynika ze jeśli koszt napraw, eksploatacji itp oprócz paliwa przekracza 10% dochodu to znaczy ze cos jest nie tak i chyba auto jest dla mnie za drogie w utrzymaniu. Paliwa/oleju/opon/ubezp nie wliczam do tej kalkulacji. Jedynie wymiany eksploatacyjne i naprawy.
    Ja zrozumiałem to 2000 m-cznie jako żarcik
    Chociaż jak jakiś małolat zarabia 2tysie, mieszka z rodzicami, nie ma żadnych zobowiązań bo mamusia mu da jedzonko i dach nad głową... to 2tysie wystarczy

Łada Niva prod. 2010 w posiadaniu od 02.2017 )

Aktualnie Maserati Ghibli S

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Mazda Xeds 6

Domyślnie

Panowie gdybym miał kupić auto dla dźwięku silnika nie zwracając uwagi na spalanie to bym kupił Mazdę RX8 :p
    Wracając do tematu ...
    Kurcze Informacje oo spadku cen paliw nastrajają optymistycznie do 2.4 ale już zapowiedzi o 50 % podwyżkach OC nie tak bardzo . To jeśli chodzi o samą nawet nie awaryjną eksploatację ..
    Wiadomo ze dusza ciągnie do MOCY Ale jako głowa rodziny czasem muszę zejść na ziemię . Gdyby większe opłaty i spalanie przekładały się na DUŻO mniejszą awaryjność to myślę ze gra warta świeczki ale Tutaj chyba tak dobrze nie ma ...
    No nic rozglądam się nadal a w międzyczasie czytam forum nie ma innego wyjścia Lekcje trzeba odrobić
    Ostatnio edytowane przez infinity33 ; 21-12-2014 o 11:13

Użytkownik Świeżak Avatar entuzjasta159
    Mieszka w
    okolice Rzeszowa
    Auto
    brava 1,9 jtd cf3 2001 @ Alfa Romeo 159 1.9 jtdm 8v

Domyślnie

dzwięk 5 cylindrowca to faktycznie poezja, ja mam 1.9 i dzwięk jest jak na diesla przystało, klekocze,choć jak jest ciepły tragedii nie ma. W alfie nie ma jakoś wybitnie dużo miejsca z tyłu więc jeśli masz rodzine z małymi dziecmi ,założysz foteliki ,przesuniesz fotel do konca to nawet dzieciom może być ciasno żartuje oczywiscie ale fakt faktem miejscem z tyłu siedzi się wygodnie we dwie osoby i nie jedzie się siatkarzami

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Mazda Xeds 6

Domyślnie

Jak pisałem wcześniej Mam Mazde Xedos 6 Też ciasny sedan ale jakoś przeżyłem Moja córeczka już ma 6 lat więc fotelik na tyle i już . Nawet kiedy była malutka i jechaliśmy na wakacje z wózkiem itd nie było tragedii nawet jeszcze zabralimsy jedną osobę z bagażami wiec jestem przyzwyczajony i mi tam wcale dużo miejsca nie potrzeba Najczęściej poruszam się sam a rodzinka tylko czasem . Obaw o wielkość nie mam wcale Obawy dotyczą awaryjności a Tu już Alfa Troszkę Blado wypada do Mojej Mazdy No ale trzeba być dobrej myśli i szukać cierpliwie dobrego egzemplarza . Nigdy nie miałem Diesla a klekot silnika przyprawia mnie o mdłości ... Więc chyba 2.4