Hmmmm , szczerze ? Ta charakterystyka hmmm juz nie wiem czy to nie jakaś fanaberia jak z tą wymianą płynu hamulcowego o węzyków co dwa lata , jak żonglowanie tymi poduszkami silnika amortyzatorów , żeby tylko ludzie za te same rzeczy płacili o dużo więcej .
Taka moja opinia , ja bym powiedział ze w zawieszeniu najważniejsze jest dobranie odpowiedniej sprężyny , a amortyzator hmm i tak będzie tłumił przy rozciąganiu a szybciej chował .
Szczerze nie zlinczujcie mnie , ale tak naprwde juz wiele rzeczy a samochodach dawałem nie z tego co powinno abyło takie same i wszystko chodzi jak talala .
Z amorami i sprezynami tez sie pier** do TD , bo to cięzkie itd. ( kurcze dobierali amory nawet do tego czy w samochodzie jest klima bo masa sie zwiększa o 10kg ) , kur** mać , jakoś amory na tyle są jedne i jeden ciu** czy masz tam 400kg w bagazniku czy nie .
Przydało by się wziaść ze dwa amory z rożnych wersji i sprawdzić jakoś nie wiem siłe , średnice tłoka , ciśnienie jakie jest tam ( akurat tego nie sprawdzimy ) chodzi dało by się policzyć jakby były jakies dane .
Taka moja sugestia ... nie linczujcie mnie , ale coraaz bardziej uwazam ze to wszystko to jest Marketing i efekt Placebo ( przykład miałem nie dawno przyjechał gosć Betą to wymiany płynów kupiłem mu filter oleju za 20zł a on do mnie ze to jakaś hamuwa ze za lekki , to potem wyjełem z pudełka i ten sam tylko powiedziałem ze 50zł to ten noo patrz nawet jest cięższy , a po jeździe wymyślał ze jest wyższe ciśnienie niz na tych tanich ) pański oko konia tuczytaka prawda Panowie .
Jery pisz jak coś na PW
Tylko chłopaki , przy kamieniowaniu mnie , nie ciu** we mnie cegłami![]()
Ostatnio edytowane przez Dziaru ; 08-02-2015 o 18:45
Kamieniował Cię nie będęale z amorami to się mylisz.Mają różną charakterystykę mimo takiego samego wyglądu.
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
Dziaru różnica jest, nie jest to tak bardzo odczuwalne gdy jedzie sie spokojnie ale gdy jedziesz ostro i po nierównej nawierzchni wyczujesz różnicę zanim sie rozsypia
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
hmmm , powiem Ci tak , jak zamiast 200zł wydam 500zł , to i tak bede czuł różnicęi napewno ja udowodnie hehehehhehe
Kamieniowania i dokładania do pieca ciag dalszy
Sportowe , czy tam olejowe od olejowo gazowych , będą się różnić w to nie wątpie ale szczerze? nie mamy samochodów za kilkaset tysiecy zł , przeznaczonych wyłącznie na tor z 600km pod maska gdzie przeciążenia sięgają 3g .
Ale tłumienie miedzy zwykłymi monroe a b6 na pewno .
Ale patrzac na b6 to miedzy temprą a AR 155 różnica jest cenowa a nawet waża tyle samo , gdzies mam emaila ze sklepu bo się o to pytałem .
może w koncu człowiek zacznie się w to zagłębiać i dotrze do jakiś oczywistych dowodów . Bo naklejka na amorze ze jest do 2,0 a drugi ze jest do 1,6 i róznią się naklejką i ceną a nawet masa ta sama to tak jakoś hmmmmmm ..............![]()
Ostatnio edytowane przez Dziaru ; 08-02-2015 o 19:09
pewnie tak
bo różnica jest jakies 80kg , i o tyle przód jest cięższy od 2,0 16V , bo tył i buda ta sama , więc 40 kg na strone większa masa więc musi wolniej się wysuwać więc kanały musza być mniejsze
odbiegacie dość ostro od tematu....
Rafał, problemu żadnego w 8V nie ma, jedynie taki że wzór trzeba zrobić samemu bo nikt tego jeszcze nie robił, wszyscy pchają je zamiast 284mm a nie 257mm choć to w tym drugim przypadku są zdecydowanie bardziej potrzebne lepsze heble. Dziś mierzyłem na oko spasowanie ze zwrotnicą i jest szansa że wyjdzie to mega proste z minimalną ilością podtoczeń itp.
Andrzej, felgi muszą być odpowiednie w obu przypadkach więc to też pomijalny koszt tak jak tarcze.
A masz gdzieś wymiary adapterów do V6? Bo ja takich nie znalazłem![]()