Kup sprawna wiązkę od dsp i przestano udawać że to nie jest jej winNIKT NIGDY JESZCZE podczas montażu dsp nie miał takich cyrkow. Bo nikt nie lutowal nic w wiazce. Umów się z kimś że jak nie zadziała to odeslesz. Może na forum ktoś ma
wysłane z WC
Kup sprawna wiązkę od dsp i przestano udawać że to nie jest jej winNIKT NIGDY JESZCZE podczas montażu dsp nie miał takich cyrkow. Bo nikt nie lutowal nic w wiazce. Umów się z kimś że jak nie zadziała to odeslesz. Może na forum ktoś ma
wysłane z WC
Ostatnio edytowane przez Masa625 ; 09-03-2015 o 19:37
[C
Masa zlutowane kable są od sterowania ICS z kierownicy także to nie tego wina.. Moja sprawna wiązka tez nie działała.. Więc coś jest nie tak tylko nie wiadomo co .. szukanie igły w stogu siana, ale nie dam się.. Będę kombinował dalej![]()
Za największego wroga ludzie mają tego, kto mówi im prawdę // Platon.
Była Marea 2.4TD HLX 125KM '98r
Była Marea 2.4JTD ELX 131KM '99r
Była 166 2.4JTD 10v 150KM '03r
Była 166 2.4JTDm 20v 175KM @ 238KM 504Nm by @sdero '04r
Jest 166 2.4M-jet 20v 2006r @ ?
Masz problem z autem ? Chcesz usunąć klapy wirowe, DPF bądź EGR ?
Zrobić kompleksową diagnostykę ?
Wymiany rozrządów/eksploatacja i remonty silników ?
Załatwimy nawet programowo !
Zapraszam na nasz warsztat.
Od ICSa masz tylko bezpiecznik nr7, 10 i 4 przy kierownicy.
To jest to na co wskazuje instrukcja.
Hej, powiedz mi czy lutowałeś kostkę z powodu innych wtyczek? bo może podłączasz wiązkę poliftową gdzie zamienione są chyba z tego co pamiętam 2 piny.
gennosuke te zmienione 2 piny to sa zdaje sie tylko i wylacznie od kostki ktora podpinasz pod przyciski sterowania klimą.
I ona została zmieniona jeszcze w przedliftach zdaje sie po 2000/2001
[C
Hej, to fakt a jaka złącze było lutowane?
Z tego co kac pisze to jakąś kostka odpowiedzialnA za sterowanie ics z kierownicy. Sam dokladalem dsp i czytałem o dsp chyba wszystko co bylo na forum i zawsze ludzie to zakładali bezproblemowo. A jak ktoś miał problem to były to rzeczy typu rozbebeszanie wnętrza, właśnie ta kostka od klimy jak ktoś kupił wiązkę inną. Chłopaki nawet przerabiali wiązki z przedlifta to poliftow ( wzmak po prawej stronie, wiazka idzie w progach) i dawali radę i wszystko im działa. A u kaca zonk.
wysłane z WC
Ostatnio edytowane przez Masa625 ; 10-03-2015 o 13:57
[C
Sam też podłączałem DSP do swojej i muszę się przyznać że nie miałem żadnych problemów, tzn miałem ale tylko dlatego ze miałem położone 2 wiązki które były połączone w w jedną w tej najszerszej białej kostce za ICS.
Kolego Kaac jeżeli chodzi o kostkę od sterowania kierownicą to działa Ci sterowanie z kierownicy ?
Ostatnio edytowane przez gennosuke ; 10-03-2015 o 14:28
Przecież sterowanie kierownicy to dodatkowe piny w istniejącej kości. Nie ma osobnej wtyczki. Chyba że przy kierownicy![]()
Marek więc muszę CIę zdziwić. Kostka ta w kokpicie musi mieć 100% związek z sterowaniem w kierownicy bo jak ją odłączę sterowanie nie działa. Także ona jest zlutowana dobrze.
Chłopaki głupieje już przy tym, więc tak.. sprawdziłem co mogłem, poprzekładałem też co mogłem i dalej nie trybi. Tak jak mi danus pisał, to w kostkach prąd jest dobry, a wkostce 6 i 19, prądu nie powinno być (danus mi pisał, że 6 i 19 to GND, a 13 i 26 ma mieć 12v, a tam prąd jest)
Co polecacie ? Rozebrać w mak wiązkę od DSP i sprawdzać kable z osobna ?
Powiedz mi kolego gennosuke - ta duża szeroka wiązka za ICS co z nią robiłeś ?
P.S Nic od klimy lutować nie muszę bo przełożyłem panel klimatyzacji z czarnej belli i trybi, ale radia dalej brak..
Marku jesteś pewien, że to radio nie ma tylko zasilania ?
Za największego wroga ludzie mają tego, kto mówi im prawdę // Platon.
Była Marea 2.4TD HLX 125KM '98r
Była Marea 2.4JTD ELX 131KM '99r
Była 166 2.4JTD 10v 150KM '03r
Była 166 2.4JTDm 20v 175KM @ 238KM 504Nm by @sdero '04r
Jest 166 2.4M-jet 20v 2006r @ ?
Masz problem z autem ? Chcesz usunąć klapy wirowe, DPF bądź EGR ?
Zrobić kompleksową diagnostykę ?
Wymiany rozrządów/eksploatacja i remonty silników ?
Załatwimy nawet programowo !
Zapraszam na nasz warsztat.