Co do ledow to u mnie wszystko jest ok
http://www.forum.alfaholicy.org/147/...st1653930.html
Co do ledow to u mnie wszystko jest ok
http://www.forum.alfaholicy.org/147/...st1653930.html
Jeszcze jedno Pytanie zmieści się Topla Energy
topla Top
60Ah 600A 242x175x190
Topla Top u ciebie jest 1.5Cm niższa Czy jak będzie 1.5Cm wyższy zmieści się ?
62Ah 600A 242x175x175
1,5cm wysokości nie zrobi różnicy.
- - - Updated - - -
W większości jak aku nie jest zlezale to ma więcej A niż podają. Mój miał naklejkę 680A a po sprawdzeniu miał 720dlatego warto kupować świeże aku. Ja takiego który pół roku już leży bym nie kupił
![]()
No właśnie Świeży ;< Gdzie tu dorwać świeży u nas w Pińczowie jest sklep z aku gość miły polecał Tople miei też Boscha ale mówili że były reklamacje i polecił Tople Energy 60Ah 600 A ciekawe ile one już leżą na sklepie.
Na razie obecne aku 41Ah 360A działa ok tylko raz padł po przestoju i częstym odpalniu na prawie bez jazdy nie miał się gdzie doładować, pewnie na zimę padnie i trzeba będzie nowe kupić.
Nie wiecie ile Amper pobiera rozrusznik w 1.6 TS ?
Nie wiem dokładnie gdzie jest miejscowość w której mieszkasz ale jeśli jest tam jeden sklep z aku i masz wątpliwości co do jakości to jedź do najbliższego większego miasta gdzie będą mieli większy ruch i wtedy będą mieć świeższe aku
Wyryte rantem felgi
Najlepiej ze specjalistycznego sklepu który sprzedaje tylko akumulatory...Tam na miejscu za free założą i sprawdzą testerem.
Ja swoją Tople Top 62ah kupilem (hutrownia) za 200zl ..Obecnie kosztuje 230 +25 wysylka...Po ile u Ciebie energy?
Ostatnio edytowane przez lutek26 ; 28-06-2015 o 09:28
Jak dobra firma to ma wybita datę produkcji. Kwartał i rok. Czasem z boku na górze czasem od przodu na górze. Zobacz sobie![]()
Topla Energy 60AH 600A 230zł![]()
Aku na razie działa pewnie padnie na zime to kupie Tople. Mam w Roverku 3 rok idzie i malinajeszcze kasę muszę skołować na Tarcze i klocki przód i tył 724zł z wymianą
TEXTAR
Zobacze na drugi tydz jakie ceny w Busku Zdroju tam jest sklep tylko z Aku Varta Centra Jenox chyba topli nie ma zobacze bo zamknięty był jak byłem w soboty do 14a w Niedziele nie czynne hhehe a w tyg Pracuje do 17 i nie miałem kiedy .
Dzięki za pomoc .
Witam
A czy jest jakas szansa na regeneracje takiego akumuluatora? Moze ktos z Was probowal dokonac takiego myku. Zastanawiam sie czy bawic sie w to samemu, czy moze w jakims warsztacie to zlecic. Ile to mogloby kosztowac? Moze zadzwonie tutaj https://www.motointegrator.pl/uslugi/20407-wymiana-naprawa-regeneracja-i-lądowanie-akumulatora
zapytam bo widzialem, ze maja spory wybor warsztatow. Prosze o porade
pozdr
Nie zabieraj się za to chłopie bo Ci się krzywda stanie. Skoro o to pytasz to zakładam że nie masz pojęcia o temacie więc powiem Ci tylko że zdecydowanie lepiej na tym wyjdziesz jak kupisz nowy. Aku to relatywnie proste urządzenie ale sam proces produkcyjny taki trywialny nie jest bo w środku tworzy się m.in. ciśnienie które może zrobić Ci krzywdę. Nie prześcigniesz fabryki. To nie stare aku gdzie się dolało kwasu albo wody destylowanej i lepiej chodziło. Dla własnego bezpieczeństwa nie myśl o regeneracji. I nie wiem czy czytałeś to co sam wrzuciłeś. Tam poza nic nie znaczącym nagłówkiem nie ma nic o regeneracji.
Wyryte rantem felgi