Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 43

Temat: Problem z wycieraczkami

1984
    Gość

Domyślnie

Dziś wymieniłem silniczek wycieraczek na nowy bo padła zębatka ślimaka. Taka ciekawostka, silnik wycieraczek przednich do Fiata Marei pasuje jak ulał! bo to ten sam egzemplarz! A jest tańszy! Poważnie. Także AR poleciała

inobart
    Gość

Domyślnie

Ile kosztuje ten silniczek od Fiata Marei ?? Bo też mam chyba do wymiany

Użytkownik Rowerzysta Avatar gramster
    Mieszka w
    kętrzyn
    Auto
    alfa 156 2.0 T.spark 97r

Domyślnie

Cytat Napisał 1984 Zobacz post
    Dziś wymieniłem silniczek wycieraczek na nowy bo padła zębatka ślimaka. Taka ciekawostka, silnik wycieraczek przednich do Fiata Marei pasuje jak ulał! bo to ten sam egzemplarz! A jest tańszy! Poważnie. Także AR poleciała
    ehh a u mnie się wala taka zębatka ze ślimakiem i elektroniką całkiem sprawna

Użytkownik Znawca Avatar SCHNNAZZI
    Mieszka w
    Biłgoraj
    Auto
    Fiat Tipo 2020 bianca

Domyślnie

Wczoraj z kolegą "męczyliśmy" silniczek. Po sprawdzeniu prądu we wtyczce wniosek przełącznik zespolony sprawny. Zabraliśmy się za silniczek. Płytka o dziwo w idealnym stanie. Czyli lutownica poszła w kąt. Sprawdzaliśmy teraz na tych końcówkach co się wkłada wtyczke które biegi działają. Pierwszy robi zwarcie "idą iskry", drugi wogóle nie działa, trzeci sprawny. Męczyliśmy ten silnik i testowaliśmy na różne sposoby; mostkowanie itd. Po ponad dwóch godz bezowocnej pracy wniosek to kupić "nowy" używany silniczek. Kumpel mówi że sz..k trafił płytkę. Skoro prąd dochodzi a nie rusza ramion to musiały polecieć kondensatory albo coś podobnego. Więc teraz rozglądam się za tanią używka, nowego oryginału raczej nie będę kupował. Czytających moją wypowiedź proszę o wypowiedzenie się, jeżeli mają jakieś pomysły albo sugestie.

lazlo
    Gość

Domyślnie

właśnie a ja się pytam czy ten silniczek będzie pasował tylko od Marei? Bo wydaje mi się, że podejdzie też od Palio, Sieny, Bravo, Brava. Jak się mylę to niech ktoś koniecznie sprostuje bo mam na oku właśnie jeden z takich zamienników.

Użytkownik Rowerzysta Avatar gramster
    Mieszka w
    kętrzyn
    Auto
    alfa 156 2.0 T.spark 97r

Domyślnie

Cytat Napisał SCHNNAZZI Zobacz post
    Wczoraj z kolegą "męczyliśmy" silniczek. Po sprawdzeniu prądu we wtyczce wniosek przełącznik zespolony sprawny. Zabraliśmy się za silniczek. Płytka o dziwo w idealnym stanie. Czyli lutownica poszła w kąt. Sprawdzaliśmy teraz na tych końcówkach co się wkłada wtyczke które biegi działają. Pierwszy robi zwarcie "idą iskry", drugi wogóle nie działa, trzeci sprawny. Męczyliśmy ten silnik i testowaliśmy na różne sposoby; mostkowanie itd. Po ponad dwóch godz bezowocnej pracy wniosek to kupić "nowy" używany silniczek. Kumpel mówi że sz..k trafił płytkę. Skoro prąd dochodzi a nie rusza ramion to musiały polecieć kondensatory albo coś podobnego. Więc teraz rozglądam się za tanią używka, nowego oryginału raczej nie będę kupował. Czytających moją wypowiedź proszę o wypowiedzenie się, jeżeli mają jakieś pomysły albo sugestie.
    na 100% szczotki w silniczku padły

Użytkownik Romeo Avatar maciekm88
    Mieszka w
    Słupsk/Kępno
    Auto
    156 2.4 JTD 2003r

Domyślnie

Odświeżam temat, bo mam podobny problem. Mianowicie, wczoraj odstawiłem auto i z wycieraczkami wszystko było jeszcze ok (nigdy nie miałem z nimi żadnych problemów). Dzis wsiadam do auta, chcę spryskać szyby- spryski nie działają, co więcej silniczek się nie odzywa, wycieraczki również ani drgną. Wycieraczka i spryskiwacz z tyłu tak samo- zero reakcji. ogółem wszystko co robi się prawą manetką nie działa. Bezpieczniki sprawdzałem, wszystkie są ok. ktoś ma jakieś pomysły? od czego zacząć, co mogło ewentualnie się zepsuć?

Mieszka w
    Słupsk/Kępno
    Auto
    156 2.4 JTD 2003r

Domyślnie

jest ktoś w stanie mi pomóc?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar adi.ldz
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD 110KM 2000r.

Domyślnie

Cytat Napisał maciekm88 Zobacz post
    Odświeżam temat, bo mam podobny problem. Mianowicie, wczoraj odstawiłem auto i z wycieraczkami wszystko było jeszcze ok (nigdy nie miałem z nimi żadnych problemów). Dzis wsiadam do auta, chcę spryskać szyby- spryski nie działają, co więcej silniczek się nie odzywa, wycieraczki również ani drgną. Wycieraczka i spryskiwacz z tyłu tak samo- zero reakcji. ogółem wszystko co robi się prawą manetką nie działa. Bezpieczniki sprawdzałem, wszystkie są ok. ktoś ma jakieś pomysły? od czego zacząć, co mogło ewentualnie się zepsuć?
    Dosłownie przed chwilą stało mi się to samo, gdy chciałem spryskać szybę Poleciało przez sekundkę, wycieraczki ruszyły, przesunęły się o parę cm. i koniec. Żaden bieg nie działa ani z przodu ani z tyłu. Tak samo spryskiwacze. Na szybko sprawdziłem że spalił się bezpiecznik ( środkowy w pierwszej prawej kolumnie głównego panelu bezpieczników).
    Na klapce jest info że powinien być 20A ale ja miałem 30A wsadzony. Włożyłem drugi i to samo. spalony. Mam nadzieje że to wilgoć. Jutro będę dalej diagnozował.

Mieszka w
    Słupsk/Kępno
    Auto
    156 2.4 JTD 2003r

Domyślnie

U mnie po włożeniu bezpiecznika spryski działały, ale wycieraczki tylko na jednym biegu i bez 'czasówki" . Po wyciągnięciu silniczka okazało się że stopił się i oderwał jeden ze styków. Nie chciało mi się z tym bawić, bo za parę zł miałem "nowy" od anglika...
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	31122012329.jpg
Wyświetleń:	2308
Rozmiar:	109.9 KB
ID:	82305zaznaczone strzałką gdzie się stopił i oderwał jeden ze styków od blaszki