Dzięki za info!
Dzięki za info!
Tylko dlaczego pojawiła mi się tam reklama skody?
Przecież ich to nic nie kosztuje. Wymienią jakiś element, który okaże się sprawny, to inne ASO albo to samo włoży go do innego samochodu. A na jakiś czas mają spokój, bo klient pojeździ, potestuje i za jakieś pół roku dojdzie do wniosku, że jednak nie pomogło. To się włoży znowu jakiś element z innego samochodu i znów spokój na pół roku aż się skończy gwarancja. Jakoś nie wierzę, że moduł MA z mojego samochodu, który okazał się nieuszkodzony wyrzucili do kosza. Tak samo alternator, który kazałem im wymienić, a który był Bogu ducha winien.
Ostatnio edytowane przez Roman35 ; 29-05-2016 o 21:13
No a Włosi przyślą do innego samochodu naprawianego na gwarancji.
co Włosi z nim zrobią się nie dowiemy , ale wątpię by byli tacy głupi i włożyli stary moduł do pudełka i wysłali komuś jako nowy narażając się przy tym na jakąś grubą aferę
Z książki gwarancyjnej:
Gwarancja ta polega na zapewnieniu pełnej sprawności eksploatacyjnej
samochodu poprzez bezpłatną naprawę lub wymianę
części nie nadających się do dalszej eksploatacji na skutek
ujawnionej wady, na wolne od wad Oryginalne bądź
Odnowione części zamienne Alfa Romeo.
11. Odnowione części zamienne – oznaczają używane
oryginalne części zamienne zwrócone do Fiat Group
Automobiles S.p.A. i całkowicie przez niego odnowione,
posiadające identyczne parametry jakości i
niezawodności jak Oryginalne części zamienne.
To sie zgadza. Jak robilem przeglad w samochodzie mojej Mamy, a poniewaz jest to autko juz 10 letnie, wiec nie ma gwarancjito dostalem do wyboru, albo wymieniac na nowych - zupelnie nowych, albo na odnowionych. Roznica w cenie byla znaczaca. Szczegolnie przy ogolnej cenie przegladu ktory wygorowany nie jest mimo, ze Multijet.
zgoda, może tak być ale nie wiemy jak jest w przypadku aktywatora z którym jak wiemy bywają problemy, nie chce mi się wierzyć że włosi się tam poźniej jeszcze bawią w jego regenerację. Jeśli by były aktywatory odnowione to była by taka opcja oficjalnie do wyboru , a w ASO można kupić tylko nowy bo nie słyszałem o opcji o odnawianych, było by pewnie więcej chętnych jakby były za połowę ceny nowego.
Jeśli by było jak piszesz to równie dobrze mogli u Ciebie włożyć bardziej używany (czyt. odnowiony) moduł niż miałeś więc ta wymiana nie koniecznie mogła się opłacać, koniec OT bo trochę zeszło z tematu
Ostatnio edytowane przez tx555 ; 30-05-2016 o 10:16
Panowie, jako ze na liczniku wybiło 30k km wedle książki serwisowej zaplanowana jest wymiana świec. Tak też zrobiłem. Zakupiłem ori świece na Riambi.pl i udałem się z nimi do ASO. I teraz najciekawsze.. Po wymianie problem szarpania zniknął. Wcześniej pojawiał się sporadycznie, jak wspomniałem kilkanaście postów wcześniej, ale teraz w ogóle nie istnieje.
Made in Italy, perfected in my garage. Giulietta Sprint Speciale