Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 53

Temat: Wyjazd do Chorwacji, długa trasa, sprawdzenie auta

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Cytat Napisał paweltbu Zobacz post
    Sprawdź czy masz napompowany zapas, klucz do kol, podnośnik i ucho do holowania.
    Ja dodałbym jeszcze, żeby sprawdzić czy kluczem do kół da się odkręcić koło. W 159 z odkręcaniem kół plastelinowymi kluczami bywa różnie.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Butch
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 159 SW 1.75 tbi, AR MiTo 1.4 TB 155 KM

Domyślnie

właśnie zrobiłem 2202,1 km moją Bellą do Barcelony. Po za jednym przeładowaniem turbo, zero problemów. Jak się na bieżącą dba o furkę to nic się nie powinno zadziać, aczkolwiek zawsze coś może wyskoczyć. 2 razy już mi się pierwszego dnia przytrafiły problemy w drodze na na wakacje, ale dało radę naprawić i dokończyć podróż.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar jaboleq
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V powered by @sdero

Domyślnie

Cytat Napisał jjokocha Zobacz post
    no i jak było, masz jakąś relacje foto/video z wyjazdu na chorwacje? pojechałeś i wróciłeś tylko czy wczasowałeś się kilka dni na plażach ? zwiedziłeś jakieś zabytki albo inne cuda chorwackiej kultury ?
    Z dzieckiem (21 miesięcy) więc zwiedzanie dość ograniczone. Wodospady Krka, główne części miast Zadar i Szybenik, no i okolice co byłem w Nin.

Jadąc w samej Chorwacji korzystaj ile możesz z karty płatniczej (szczególnie na autostradach - są mniejsze kolejki) bo jest taniej przelicznik.

Jedna ważna rzecz: zawsze tankuj za nim będziesz miał rezerwę albo odrazu po oświeceniu się, bo jak trafisz na korek jak ja to przy rezerwie na klimie miałe dojazd do stacji na oparach

Widoki są takie jak na moich filmach samplach z kamerki tu znajdziesz https://www.youtube.com/user/jaboleq/videos
    ::::::: I am IN LOVE with trance! ::::::: Moja włoszka :::::::

Użytkownik Rowerzysta Avatar pirat159
    Mieszka w
    Finlandia
    Auto
    Alfa Romeo SW 2.4 JTDm q-troniq

Domyślnie

Ją już swoją zrobiłem ponad 3000km i specjalnie się nie przygotowywałem, wymieniłem tylko klocki przed trasa bo się zaświeciło, teraz auto stoi na wymianę oleju (selenia wr) bo wyskoczył komunikat, że czas zmienić. Jak dbasz tak masz, choć wydaje mi się, że na polskich drogach trochę ucierpiała zawiecha.

Użytkownik Znawca Avatar paweltbu
    Mieszka w
    TBU
    Auto
    MiTo 1.4 TB MA/Mazda 3 2019

Domyślnie

Cytat Napisał jaboleq Zobacz post
    Z dzieckiem (21 miesięcy) więc zwiedzanie dość ograniczone. Wodospady Krka, główne części miast Zadar i Szybenik, no i okolice co byłem w Nin.

Jadąc w samej Chorwacji korzystaj ile możesz z karty płatniczej (szczególnie na autostradach - są mniejsze kolejki) bo jest taniej przelicznik.

Jedna ważna rzecz: zawsze tankuj za nim będziesz miał rezerwę albo odrazu po oświeceniu się, bo jak trafisz na korek jak ja to przy rezerwie na klimie miałe dojazd do stacji na oparach

Widoki są takie jak na moich filmach samplach z kamerki tu znajdziesz https://www.youtube.com/user/jaboleq/videos
    a tankowałeś??? ja rok temu zalałem w pl i dojechałem na jednym baku na miejsce.. w sumie 1300km.
    Niezwykłość Alfy Romeo polega na tym... że czasem jeździ...

Użytkownik Znawca Avatar quba
    Auto
    Alfa - 159 2,4 BMW 335ix, Mazda MX-5

Domyślnie

Ja jak pojechałem to tankowałem co 500 km. Może dlatego, że wziąłem swoje 330xi Dojechałem, aż do Albanii omijając autostrady. Wrażenia z jazdy drogami nad przepaścią gdzie ciężko minąć się z drugim autem niezapomniane. Przejazd przez Sarajewo, bośniackie góry czy szukanie w nocy motelu...polecam
    Jedno jest pewne...Alfą bym się nie odważył.
    Gdy Alfa stoi w serwisie gdzie jest Romeo? Szuka części...

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar jaboleq
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V powered by @sdero

Domyślnie

Cytat Napisał paweltbu Zobacz post
    a tankowałeś??? ja rok temu zalałem w pl i dojechałem na jednym baku na miejsce.. w sumie 1300km.
    8V mniej pali niż 16V a do tego miałem box dachowy +0.7l

Napisane z komóreczki!
    ::::::: I am IN LOVE with trance! ::::::: Moja włoszka :::::::

Użytkownik Maniak resoraków Avatar alcapone154
    Mieszka w
    Nad Krakowem
    Auto
    159 2.0 / ex147

Domyślnie

Cytat Napisał quba Zobacz post
    Ja jak pojechałem to tankowałem co 500 km. Może dlatego, że wziąłem swoje 330xi Dojechałem, aż do Albanii omijając autostrady. Wrażenia z jazdy drogami nad przepaścią gdzie ciężko minąć się z drugim autem niezapomniane. Przejazd przez Sarajewo, bośniackie góry czy szukanie w nocy motelu...polecam
    Jedno jest pewne...Alfą bym się nie odważył.
    Slaba wiare masz w twoje auto....moja alfa robi tylko 1 trase Wieden-Krakow, zrobilem w ten sposob juz 35tys. W tamytm roku jechalem do okoloíc splitu, 5 osob w aucie + bagaz ( a miala byc jeszcze trumna na dachu), bez zadnego problemu. Mowie to kazdej osobie ktora sie pyta o awaryjnosc alfy.

Użytkownik Świeżak Avatar pawel_159
    Mieszka w
    Wawa
    Auto
    Giulia Veloce Q4

Domyślnie

Moja była w Makarskiej plus sporo wycieczek na miejscu. Ponad 3k km cieniasowatym 2.0 JTDm z plastikowymi tłokami, po wirusie.

Jeśli ktoś wybiera się na Chorwację weźcie pod uwagę, że Czesi wymyślili sobie remont autostrady pod Ostrawą. Zamknęli spory odcinek w kierunku Polski, szybko nie skończą i robią się spore korki.

Użytkownik Znawca Avatar paweltbu
    Mieszka w
    TBU
    Auto
    MiTo 1.4 TB MA/Mazda 3 2019

Domyślnie

A jechał ktoś w tym roku przez Słowację i Węgry?? jak tam z ew. remontami?? Ja rok temu byłem obok Trogiru, na powrocie pojechaliśmy jeszcze do Hajduszoboszlo, w sumie ponad 3tys km, awaria - skończyło się łożysko w przednim lewym kole.
    Niezwykłość Alfy Romeo polega na tym... że czasem jeździ...