i której poduszki błąd pokazuje??
spróbuj ścisnąć mocno kostkę z która jest problem i owinąć ją izolacja żeby sie nie ruszała
i której poduszki błąd pokazuje??
spróbuj ścisnąć mocno kostkę z która jest problem i owinąć ją izolacja żeby sie nie ruszała
Koledzy, mam podobny problem z tym, że w alfie 156. Kupiłęm ją wczoraj, testowałem przez kilka dni wcześniej i cały czas świeciła kontrolka airbagu. Byłem dzisiaj u elektryka, który skasował mnie 50 zł za podpięcie kompa ale nie wykasował błedu. Powiedział, że pokazału mu błąd jakiego zapalnika poduszki kierowcvy czy cos takiego, powiedział, że musi pogrzebać w aucie i wyjdzie mnie to okolo 150 zl. Jak myslicie mam mu to auto zostawiac czy podjechac do serwisu notabene fiata, ale to wkoncu rodzina alfy( który powiedzil 80 zł )
lepiej daj do fiata bo tanieja pewnie jest uszkodzona tasma w kierownicy ale moze tylko kabelki sie poluzowaly
sory że wtakim starym temacie,ale nie chce zakładać nowego.
Wczoraj wjechałem w dziure (niestety nie dało sie ominąć) i załączyła mi się kontrolka poduszki powietrznej.Nie wiecie od czego to może być spowodowane?
Jeśli masz boczne poduchy w siedzeniach, to sprawdź kostki (połączenia) pod siedzeniami. Czasami lubią nie stykać. Ja miałem podobny przypadek u siebie. Tylko nie zapomnij wyjąć kluczyka ze stacyjki zanim zaczniesz tam grzebać![]()
145 1,8 TS 144KM - nero - 1998
Giulietta Veloce 2,0JTDm 170KM - etna nero - 2012
"Jak wszyscy wiemy moderator zawsze punkt znajdzie, więc lepiej nie fikać. I tyle w temacie." - Wrażliwy Administrator.
U mnie ABS się zaświecił... bo rozłączzyły się kostki od kurtyn - w tylnym słupku. Dojście od klapy bagażnika. Wystarczyło poprawić i kontrolka zgasła.
Można to sprawdzić FESem, ale nie mam odpowiedniej przejśćiówki...
uparałem sie z kontrolka poduszek. Świecił błąd kurtyny pasażera ( CIAGŁY ) wypiołem i wpiołem kostke która znajduje sie obok tylnej lampy po czym błą zmienił sie na ( PRZERYWANY ) i udało sie go usunąć.
Witam, mi również po wjechaniu w dziurę zaświeciła się poducha i nie można jej skasować bo komputer nie może się z nia połączyć i nie wiadomo o co chodzi. Raz gościu na przeglądzie próbował i raz byłem u znajomego, niestety bez żadnych rezultatów. Gdyby jakaś kostka była poluzowana to byłby taki problem? czy to cos innego?? pozdrawiam
A jaki to błąd?
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]