W stu procentach zgadzam się z tym co napisał Zenonzlasu.
Widać że cwaniak kupuje powypadkowe/pokolizyjne samochody (do takiego łatwiej jest wcisnąć każdą możliwą usterkę), prawdopodobnie uszkadza/montuje uszkodzone części (cokolwiek, dąży do powstania takiej sytuacji jak opisał autor tematu) i żąda zwrotu kasy/dodatkowej gotówki na rzekomą naprawę. Tym bardziej podejrzanie wygląda ta większa kwota na umowie, przecież to już ewidentnie śmierdzi wałem na kilometr. Co on chciał odliczać, kto by mu to zrobił? Sąsiad by mu odliczył za ładniejsze auto na podjeździe czy jak? Ludzie, nigdy przy kupnie nie zaniżajcie, ani przy zakupie nie zawyżajcie kwot na umowie, bo to że zapłacicie stówkę mniej w US to nic, a później przy ewentualnym zwrocie dostaniecie przecież kwotę z umowy, a nie tą co daliście do łapy.
Niemniej, życzę Ci kolego powodzenia i pomyślnego rozwiązania sprawy z tym człowiekiem, bo podejrzewam, że to nie pierwsza taka akcja z jego udziałem.
Ładnie pojechałeś z tą wyższą kwotą...
Spokojnie, nic nie musisz. Czekaj na wyrok sądu bo tylko on może zmusić Cię do rękojmi, a moim zdaniem do tego nie dojdzie.
Argumenty o braku serwisowania to są bzdury, a złe poskładanie lewej strony gdy rozrząd jest z prawej to mnie rozbawiło.
Jeśli koleżka rzeczywiście jest drobnym cwaniaczkiem to dobrym sposobem jest udanie się do radcy prawnego , przedstawienie sprawy, poproszenie o przygotowanie odpowiednie opinii i stanowiska, a następnie wysłanie i powiadomienie człowieka, że od tej chwili ma się kontaktować przez radcę.
Tu jest jeszcze jedna sprawa dość poważna. Obaj poświadczyliście nieprawdę w umowie. On prawdopodobnie w celu oszukania urzędu skarbowego.
Gdy Alfa stoi w serwisie gdzie jest Romeo? Szuka części...
W ch**a tnie. Świadczy o tym ostatnie zdanie. Tak jak wyżej koledzy piszą. Jeżeli sam sobie wyjął ta pompę to dobrze. Niech zamawia rzeczoznawcę i ten pewnie stwierdzi ze pompa jest rozwalana. Tylko kto na 100% stwierdzi, ze ta pompa jest z Twojego auta?
Wrzuć nazwisko gościa w Google. Jeżeli robi takie wałki nie jesteś pierwszym, którego próbuje w ciula zrobić. Swoją drogą niezle pokombinowane z ta umowa....
Domyslam sie ze moze to byc jakis cwaniak bo przy zakupie taki grzecznie sie zachowywal itp jakby to planowal odrazu tylko ze teraz bedzie trzeba udowodnić swoja niewinność..
Jeśli auto jest już rozebrane to po ptakach. Śpij spokojnieDobry pomysł z tym pismem od radcy prawnego, chociaż nie wiem czy warto naciągać się na koszty. Masz świadka na to, że zapłacił Ci mniej niż jest na umowie?
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Tak byla ze mna dziewczyna
Gdy Alfa stoi w serwisie gdzie jest Romeo? Szuka części...
to może teraz domagaj się żeby on dopłacił różnicę![]()
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995