Strona 4 z 25 PierwszyPierwszy 1234567891011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 249

Temat: Problem po sprzedazy auta

Administrator ds. moderatorów Quadrifoglio Verde Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V

Domyślnie

Cytat Napisał Maras1823 Zobacz post
    No mam taka nadzieje auto juz pewnie mechanik rozbieral bo stwierdzil pekniecie pompy a podczas kolizji pompa nie byla uszkodzona i po kolizji nie bylo z nia problemu wiec nie wiem czy jak on to mowi rzeczoznawca jutro przyjedzie i stwierdzi szkode jesli auto jiz rozebrane powinien to zrobic chyba odrazu czy sie myle?
    jak by pompa była trafiona przy kolizji to by dawała oznaki od początku

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996
    Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Busko Zdrój
    Auto
    ---

Domyślnie

W stu procentach zgadzam się z tym co napisał Zenonzlasu.
    Widać że cwaniak kupuje powypadkowe/pokolizyjne samochody (do takiego łatwiej jest wcisnąć każdą możliwą usterkę), prawdopodobnie uszkadza/montuje uszkodzone części (cokolwiek, dąży do powstania takiej sytuacji jak opisał autor tematu) i żąda zwrotu kasy/dodatkowej gotówki na rzekomą naprawę. Tym bardziej podejrzanie wygląda ta większa kwota na umowie, przecież to już ewidentnie śmierdzi wałem na kilometr. Co on chciał odliczać, kto by mu to zrobił? Sąsiad by mu odliczył za ładniejsze auto na podjeździe czy jak? Ludzie, nigdy przy kupnie nie zaniżajcie, ani przy zakupie nie zawyżajcie kwot na umowie, bo to że zapłacicie stówkę mniej w US to nic, a później przy ewentualnym zwrocie dostaniecie przecież kwotę z umowy, a nie tą co daliście do łapy.

Niemniej, życzę Ci kolego powodzenia i pomyślnego rozwiązania sprawy z tym człowiekiem, bo podejrzewam, że to nie pierwsza taka akcja z jego udziałem.

Użytkownik Znawca Avatar quba
    Auto
    Alfa - 159 2,4 BMW 335ix, Mazda MX-5

Domyślnie

Napisalem kolesiowi ze nie dostanie zadnych pieniedzy bo wiedzial ze auto bylo po kolizji i wiedział ze moze sie zepsuć a on mi odp..

- - - Updated - - -

Jeżeli pan tak podchodzi do sprawy , nie ma problemu awaria powstała z pana barku serwisowania samochodu lub braku poprawnego poskładania auta po kolizji ponieważ przyczyną byla pęknięta obudowa pompy olejowej , w tym wypadku jutro przyjedzie rzeczoznawca i sporządzi pismo z oględzin i na prawie jakie mi przyznaje tak zwanej renkojmi zwróce panu samochód , i odbiore swoje 23 000 zł

- - - Updated - - -

Dodam ze auto sprzedalem za niecale 15tys tyle bylo w ogłoszeniu a on chciał wyzsza kwote na umowie ze wzgledu na jakies odliczenie kwoty i nie wiem czy nie chce mnie naciągnąć teraz co mam robic pomozcie..
    Ładnie pojechałeś z tą wyższą kwotą...

Spokojnie, nic nie musisz. Czekaj na wyrok sądu bo tylko on może zmusić Cię do rękojmi, a moim zdaniem do tego nie dojdzie.
    Argumenty o braku serwisowania to są bzdury, a złe poskładanie lewej strony gdy rozrząd jest z prawej to mnie rozbawiło.

Jeśli koleżka rzeczywiście jest drobnym cwaniaczkiem to dobrym sposobem jest udanie się do radcy prawnego , przedstawienie sprawy, poproszenie o przygotowanie odpowiednie opinii i stanowiska, a następnie wysłanie i powiadomienie człowieka, że od tej chwili ma się kontaktować przez radcę.

Tu jest jeszcze jedna sprawa dość poważna. Obaj poświadczyliście nieprawdę w umowie. On prawdopodobnie w celu oszukania urzędu skarbowego.
    Gdy Alfa stoi w serwisie gdzie jest Romeo? Szuka części...

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Busko Zdrój
    Auto
    ---

Domyślnie

Cytat Napisał quba Zobacz post
    On prawdopodobnie w celu oszukania urzędu skarbowego.
    Myślę, że z takiego oszustwa, gdzie kwota na umowie jest wyższa o 7 tysięcy od tej, która poszła do łapy, urząd skarbowy akurat byłby bardzo zadowolony

Użytkownik Znawca Avatar wiedzmaak
    Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD M-Jet 16V------------------------ Alfa Romeo 159 2.0 JTDm 170 km

Domyślnie

... w tym wypadku jutro przyjedzie rzeczoznawca i sporządzi pismo z oględzin i na prawie jakie mi przyznaje tak zwanej renkojmi zwróce panu samochód , i odbiore swoje 23 000 zł
    W ch**a tnie. Świadczy o tym ostatnie zdanie. Tak jak wyżej koledzy piszą. Jeżeli sam sobie wyjął ta pompę to dobrze. Niech zamawia rzeczoznawcę i ten pewnie stwierdzi ze pompa jest rozwalana. Tylko kto na 100% stwierdzi, ze ta pompa jest z Twojego auta?

Wrzuć nazwisko gościa w Google. Jeżeli robi takie wałki nie jesteś pierwszym, którego próbuje w ciula zrobić. Swoją drogą niezle pokombinowane z ta umowa....

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    AR 159JTDm 2.4 diesel automat

Domyślnie

Domyslam sie ze moze to byc jakis cwaniak bo przy zakupie taki grzecznie sie zachowywal itp jakby to planowal odrazu tylko ze teraz bedzie trzeba udowodnić swoja niewinność..

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

Jeśli auto jest już rozebrane to po ptakach. Śpij spokojnie Dobry pomysł z tym pismem od radcy prawnego, chociaż nie wiem czy warto naciągać się na koszty. Masz świadka na to, że zapłacił Ci mniej niż jest na umowie?
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    AR 159JTDm 2.4 diesel automat

Domyślnie

Tak byla ze mna dziewczyna

Użytkownik Znawca Avatar quba
    Auto
    Alfa - 159 2,4 BMW 335ix, Mazda MX-5

Domyślnie

Cytat Napisał maxwell Zobacz post
    Myślę, że z takiego oszustwa, gdzie kwota na umowie jest wyższa o 7 tysięcy od tej, która poszła do łapy, urząd skarbowy akurat byłby bardzo zadowolony
    Dobrze kombinujesz, ale nie do końca

Zawyża się cenę zakupu po to, aby wnieść wyższy aport do firmy i mieć prawo do większego odpisu kosztów czyli zapłacenia niższego podatku dochodowego. To już jest przestępstwo karno skarbowe.
    Gdy Alfa stoi w serwisie gdzie jest Romeo? Szuka części...

Administrator ds. moderatorów Quadrifoglio Verde Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V

Domyślnie

to może teraz domagaj się żeby on dopłacił różnicę

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996