Pafka, jeszcze długa czasowo droga dla GT, by stał się klasykiem.
Póki co odnoszę wrażenie (być może mylne, bo czysto subiektywne), że tych aut jest coraz więcej na polskich drogach.
Ale przyjdzie czas, że GT stanie się "pożądanym klasykiem" (tzn. youngtimer'em"), ze względu na stosunkowo niewielką ilość wyprodukowanych sztuk + estetykę. Oczywiście dotyczy to aut zachowanych w bliskości oryginału.
Ciekaw jestem, ile jest zarejestrowanych AR GT w Polsce?
Również w szczególe w Małopolsce, w Krakowie.
Czy jest jakiś dostęp do tego typu info?
wrażenie jak najbardziej słuszne... jak coś kosztuje grosze to jest dostępne dla mas - a że jest zajechanym trupem to inna sprawa, tak, jest ich więcej
one szybko się rozlecą, będą kosztowały tyle co umierające 156 po czym znikną i zostaną te o które ktoś dba i stać go na ich utrzymanie
dostępu do takich info nie mam, z pamięci mogę tylko napisać że w ostatnich latach wyprodukowano w sumie > patrz obrazek (zestawione z Golfem z tych samych roczników) :
![]()
...
Około 80 tyś łącznie, w tym 4 tyś busso.
Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...
kolega pytał o ilość w PL, ja podałem total produkcję z ostatnich 3 lat, 80k oczywiście wiem, ciekawe ile z nich jeszcze jeździ - połowa?
spadek ilości i jakości będzie lawinowy jak w 156, przez chwilę pomęczą wzrok trupy za 3-5kzł
nieważne, szukam trzeciej GT, obawiam się że po zakupie usłyszę że zwariowałemale co mnie to obchodzi, lubię auta z małym przebiegiem
![]()
...
Można to zniwelować portfelem, ale ile samozaparcia potrzebaTe w rękach pasjonatów przetrwają, a i GT nie było tak masowe jak 156-tka. Wielu ludzi nawet nie zauważy że znikają z dróg więc te pozostałe mają szanse budzić z czasem (paradoksalnie) jeszcze większe zainteresowanie. I tak zadziwia mnie jak przeceniają wszyscy ten samochód (na plus) i to jest plus dla posiadaczy.
Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...
samozaparcia mi nie brakuje - także plan jest, znowu będzie dużo pracy... tylko cena bez zmian od lattrzecie GT które kupię powinno kosztować mniej więcej tyle samo co pierwsze lub drugie
![]()
...
Ale nie chcesz chyba sprzedać białej?
Tylko dokupić do kolekcji?
- - - Updated - - -
Fajne porównanie, a co bardziej ciekawe, wygasanie produkcji w ostatnich dwu latach.
W 2010 roku wyprodukowano już niewiele sztuk. To tłumaczy ubóstwo oferty na rynku wtórnym w tym roczniku, w 2009 również.
- - - Updated - - -
Plusem jest też duża dostępność części w dobrych cenach, oczywiście za sprawą powiązania z innymi, bardziej masowymi modelami Alfy.
1.8 Ts w GT to sciepa wszystkich TSow [emoji23]
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk