Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy 1234567891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 101

Temat: policyjna kontrola DPF

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

Cytat Napisał omen Zobacz post
    Kontrole sa rowniez w Holandii. Aktualnie robia grupowe lapanki, dodatkowo zapraszajac urzad skarbowy. U nas rachunki czesto wychodza od 2 tys E zbierajac do kupy jazde na PL blachachi nie zaplacony podatek drogowy, brak EGR i DPF i mandaty drogowe [emoji41]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

Cytat Napisał jahu Zobacz post
    Słowo klucz "podobno". Ja też o tym słyszałem/czytałem. Ale nigdy z pierwszej ręki. Tylko jakieś historie w internecie o kolegach kolegi którzy znają kolegę który miał kontrolę.
    ja mieszkam od pół roku w niemczech i nigdy nie miałem , ani nie słyszałem od innych polaków o takiej kontroli , no chyba że pojedziesz kopcącym złomem do rzeszy to na bank policja zatrzyma , bo inni kierowcy to zgłoszą

- - - Updated - - -

Cytat Napisał jarzon Zobacz post
    Obecny rząd zrobi wszystko co mu się tylko podoba. I podejrzewam, że przy okazji nacjonalizacji badań technicznych i na fali propagandy antysmogowej już wkrótce badana emisji będą przy okazji każdego badania technicznego.
    niemcy tak mają , nazywa się to HU , czyli sonda w wydech i piz...a na rozgrzanym silniku , bez tego badania z wynikiem pozytywnym nie podejdzie do TUV ,

a zaleta tego rządu jest taka że nie jest pieskiem Merkelowej jak tusk z małej litery

- - - Updated - - -

Cytat Napisał quba Zobacz post
    Wy to jesteście ryzykanci. Ja bym się Alfą nie odważył wyjechać za granicę.
    ja się wam dziwie że jeździcie tymi gruzami
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard

Użytkownik Świeżak Avatar master85
    Mieszka w
    Rabka Zdrój
    Auto
    Alfa 159 SEDAN , 2,0 diesel 190KM 400Nm 2011r

Domyślnie

to już wole mieć tego dpf i pilnować wypalania niż płacić takie kary jak pojadę za granice na weekend np.

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Trochę niebezpieczne jest dziś jeździc za granicę używanym samochodem. Sąsiad kupił nieświadomie diesla z wyciętym dpf. Przeglądy przechodzi, nikt mu w Polsce nie marudzi, że coś jest nie tak. Dopiero ja go uświadomiłem, że chyba ma auto bez dpf. Pojedzie za granicę i będzie miał kłopoty.

Użytkownik Rowerzysta Avatar uTvo0
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta (2013-2018) 1,4 TB 170 KM, Giulia Veloce (2018)

Domyślnie

Cytat Napisał jahu Zobacz post
    Trochę niebezpieczne jest dziś jeździc za granicę używanym samochodem. Sąsiad kupił nieświadomie diesla z wyciętym dpf. Przeglądy przechodzi, nikt mu w Polsce nie marudzi, że coś jest nie tak. Dopiero ja go uświadomiłem, że chyba ma auto bez dpf. Pojedzie za granicę i będzie miał kłopoty.
    Mam nadzieję że w Polsce też będzie "niebezpiecznie" w tym zakresie. Wczoraj na światłach się prawie udusiłem jak taki sprzęcior stał przede mną..

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

makarov
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał sedici Zobacz post
    ani nie słyszałem od innych polaków o takiej kontroli
    No, to teraz już przeczytałeś - pół roku w Dojczach, no faktycznie, szmat czasu

Cytat Napisał sedici Zobacz post
    no chyba że pojedziesz kopcącym złomem do rzeszy to na bank policja zatrzyma , bo inni kierowcy to zgłoszą
    Kumpel o którym pisałem, miał 5 letniego Merola z silnikiem w idealnym stanie - załapał się, po prostu, na jakąś rutynową kontrolę przy autobanie.

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Cytat Napisał uTvo0 Zobacz post
    Mam nadzieję że w Polsce też będzie "niebezpiecznie" w tym zakresie. Wczoraj na światłach się prawie udusiłem jak taki sprzęcior stał przede mną..
    Moje doświadczenie jest takie, że udusić się można od zdezelowanych aut, które fabrycznie nie miały DPF. Auta od 2006 roku mają już na tyle zaawansowane układy wtrysku paliwa, że sprawne, ale bez DPF, nie kopcą i nie smrodzą.

Generalnie temat nie jest oczywisty, bo w Polsce bardziej smrodzą stare, kilkunastoletnie rzęchy, a nie świeże auta z wyciętymi DPF.

Użytkownik Znawca Avatar quba
    Auto
    Alfa - 159 2,4 BMW 335ix, Mazda MX-5

Domyślnie

Jeśli macie sprawne DPF-y to je trzymajcie. Ja będę trzymał tak długo jak się da, a jak się nie da to pozbędę się diesla.

sedici...ty to niezły śmieszek jesteś. Najpierw wybrałeś nam rząd, a potem zwiałeś do Angeli...szacun.
    Gdy Alfa stoi w serwisie gdzie jest Romeo? Szuka części...

Moderator Znawca Avatar bobby
    Auto
    Franny 159 2.4 JTDm 06'

Domyślnie

Spokojnie, ten rząd napewno nie wprowadzi takich kontroli. Zbyt wielu wyborców by stracili.

Dla mnie najlepsze jest to że jest masa aut z silnikami benzynowymi z bezpośrednim wtryskiem które potrafią generować więcej cząstek stałych niż JTDM bez DPF i nikt się nie burzy. Przyklad: silniki Forda o nomen omen nazwie ECO boost xD xD xD

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
    ... large brakes, turbos, alu rims, aero…everything large as if there was something small to compensate for.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

Cytat Napisał bobby Zobacz post
    Spokojnie, ten rząd napewno nie wprowadzi takich kontroli. Zbyt wielu wyborców by stracili.

Dla mnie najlepsze jest to że jest masa aut z silnikami benzynowymi z bezpośrednim wtryskiem które potrafią generować więcej cząstek stałych niż JTDM bez DPF i nikt się nie burzy. Przyklad: silniki Forda o nomen omen nazwie ECO boost xD xD xD

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
    Wyborcy wyborcami.. a dyrektywy UE swoja droga
    Juz nie raz tak bylo, ze musieli sie przystosować do zachodu..