Do cinsoftu mam za daleko aby jechać tylko z taką pierdołą wiec muszę szukać kogoś kto mi to ogarnie online po wysłaniu logów i mojej mapy.
Do cinsoftu mam za daleko aby jechać tylko z taką pierdołą wiec muszę szukać kogoś kto mi to ogarnie online po wysłaniu logów i mojej mapy.
Gdy pisałem o korekcie VNT po usunięciu DPF, to zostałem zbesztany. Niedawno w grupie na FB jeden kolega zrobił to samo to został wyśmiany przez "głównego fachmana". Ale to tak na marginesie...
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
kórcze to podejrzewam że umnie też to trzeba poprawić bo ja nie mam znowu dołu do 2000tys. obrotów dymi na czarno i nie zbiera się dobrze.a mam po chipie i po wywaleniu ekologi
Raczej nie masz tego samego. Bo z objawami wyżej wspomnianymi auto pod mocnym obciążeniem przyspiesza normalnie i nie ma spadku mocy.
[MENTION=14921]@sadero[/MENTION] niestety ile tunerów tyle opinii. Pisałem do forumowego kolegi, który robił eko off i też stwierdził, ze to raczej nie przez sterownie VNT bo komp sam sobie to przelicza na bieżąco, a mapa to jedynie dane wyjściowe i zmiana raczej nic nie da. Wiec nadal wiem tyle co nic. Mimo wszystko dłubiecie w sofcie wyjdzie taniej i szybciej wiec nawet jeśli nic nie da to stracę mniej niż na grzebaniu w ciemno w mechanice.
W ramach poszukiwania zaginionego ciśnienia turbo P0 240, postanowiłem wymienić wężyki od overboosta i założyć na nich opaski.
Przypadkowo spojrzałem na rurę prowadzącą od turbiny do filtra powietrza. Widać na niej pęknięcia. Albo jakieś zwierzątko próbowało gryźć, albo to mechaniczne uszkodzenie.
Czy to może być przyczyna?
Tymczasem, zanim kupię, okleiłem rurę taśmą.
Silnik to 1.4 T-JET 150 KM.
Nie ten dział, nie to auto, nie ten silnikDziury przed turbo nie mają znaczenia poza tym, ze jeśli to faktycznie dziura to będzie zasysać syf. Za brak ciśnienia będzie raczej odpowiadać nieszczelność za turbo, uszkodzone turbo lub map sensor.
Zauważyłem u siebie podobny problem po zimie, wiecie jaki koszt u cinka za regulację softu?
Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
Heh widzę teraz korekta będzie traktowana jako remedium na każde zło z turbinąPosprawdzaj najpierw podstawowe elementy układu sterowanie geometrią i upewnij się, że mechanicznie jest ok.
Rozumiem, posprawdzam wszystko i dam znać
Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka