Jak na coupe, GT jest bardzo praktyczne - ma sporo miejsca w środku (również z tyłu), duży bagażnik. Oczywiście zależy z czym porównujemy.
Bose dla audiofila to porażka, ale dla 95% użytkowników (w tym dla mnie) gra wystarczająco dobrze.
Radio można zmienić bez większego problemu, choć często by wszystko działało (przyciski w kierownicy, wzmacniacz) to trzeba coś dorzucić lub przerobić. Natomiast problemem jest niestety wygląd niefabrycznego radia (jak już wspomniał darkdancerr) - prawie każde radio będzie wyglądało źle lub bardzo źle.
Alfa Brera 1.75 TBi 200 KM, 2009 styczeń 2010 - październik 2012![]()
Alfa GT Distinctive 1.9 JTD 150 KM, 2005 sierpień 2014 - ...![]()
Alfa GT Quadrifoglio Verde 1.9 JTD 170 KM, 2008 październik 2016 - ...![]()
Z tym miejscem z tyłu to tylko pod warunkiem, że osoba jest ma wzrost poniżej około 175cm. Wyższa osoba po prostu nie mieści się pod dachem![]()
Zgadza się, ale tak jak kazikx wspomniał, na krótkich odcinkach nawet przy wzroście ponad 180 cm da się siedzieć z tyłu.
W porównaniu do innych coupe, w GT jest dużo miejsca z tyłu - i nad głową i na nogi. W większośći coupe z tyłu brakuje miejsca na nogi. Np. w Brerze za mną nawet dziecko już by nie usiadło, a w GT nie ma z tym żadnego problemu.
Namowiliscie mnie na chipa, na urodziny sprawie sobie i alfie dodatkowego kopa ;d mam tylko nadzieje, ze mam turbo calkowicie sprawne, bo juz raz bylo na regeneracji... boje sie, ze bedzie trzeba jednak brac nowe, a to juz spory koszt.
a powie ktoś w którym roku był lift? i co w tym lifcie było zmieniane ? bo wiem że gt produkowana jest od 2003 do 2010r.
Lift był w 2006 roku.
Zmiany:
- inna końcówka wydechu (podwójna)
- satynowe lusterka
- chromowane kratki w zderzaku
- zegary bez tub
- inna gałka zmiany biegów
- ciemniejsze malowane plastiki (konsola środkowa, kierownica)
- zmienione miejsce przycisku otwierania klapki paliwa i wyłączania vdc
- nowe kolory
- wprowadzenie w standardzie 4 miejsc, a 5 miejsc za dopłatą
- inne przyciski w kierownicy (wzór ten sam, ale inaczej zrobione, nie wycierają się)
Jak coś pomieszałem to niech mnie ktoś poprawi.
Ostatnio edytowane przez pafka ; 23-03-2017 o 16:17
Precyzując lift był pod koniec 2006 roku.
Co do zmian to lusterka były takie same (chromowane były w wersjach Blackline, Q2 i QV), dopiero w 2010 zmienili lusterka na większe.
Gałka chyba też została taka sama, aczkolwiek tutaj nie jestem pewien.
Co do tych 4/5 miejsc nigdy wcześniej nie słyszałem, mam wersję poliftową i mam 5 miejsc, mimo iż bym wolał 4
Były też zmiany w silniku JTD na generację wyżej z CF3 na CF4. Inny kolektor, inne problemy z klapami. Rozrząd chyba z jednym ząbkiem więcej i inne wtryskiwacze.