Technicznie Giulia pewnie się obroni, zwłaszcza z napędem na tył, ale nie tylko.
Żyjemy w czasie, w którym główne trendy wyznacza unifiakacja, która jest pokłosiem globalizacji, stąd dążenie do upodabniania, a nie (awangardowego) różnicowania.
Włosi potrafią tworzyć perełki, ale ich zapędy tonują marketingowcy i księgowi.
Chyba myślimy podobnie i owszem zakładając ten temat miałem na myśli kwestie związane ze stylistyką, pominąłem sprawy techniczne chociażby dlatego że nigdy Giulią nie jechałem.
Ja ubolewam nad tym, że 159 nie doczekała się prawdziwego faceliftingu.
Odnosząc się jeszcze do porównań między prowadzeniem 159, a Giulii, to przypomnę, że 159 objechała tylnonapędowe BMW 3 w testach na torze i wówczas zachwytom nie było końca jak ta 159 świetnie się prowadzi i łyka zakręty. Po kilkunastu latach, kiedy na horyzoncie pojawiła się Giulia, 159 wg tych samych opiniotwórców prowadzi się już kiepsko...
Pozdrawiam.
- Rafał
Nie tylko 159, ale również 156 miała wejście smoka.
Estetyką auto szokowało in plus.
Do tego świetne reklamy.
A co za tym idzie - duży sukces sprzedaży.
Cactus to chyba jedeno z najbrzydszych aut.
Ogólnie francuskie auta od jakiegoś czasu to kicz. Wystarczy wspomnieć te okropne mordy z tym wielkim logo Peugeot czy Renault.
Auta z dalekiego wschodu są przestylizowane, a takie formy starzeją się najszybciej.
A teraz spójrzmy ns Giuliettę, auto zaprojektowane 7 lat temu a wciąż zachwyca. Ludzie wciąż potrafią się za nią oglądać. I to jest właśnie włoski design.
Giulia jest zachowawcza chociaż w ruchu na ulicy robi wrażenie. I za 7 lat to auto wciąż będzie wyglądać dobrze
Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka
Kaman, troche obiektywnościW jednym tescie sie lepiej sprawdziła, to nie znaczy, że lepiej się prowadzi
Miałem auto, które w tescie łosia pobiło wszystko, co jeździło na drogach. Szkoda, że w innych sytuacjach było tragiczne.
Poza tym - stylistyka 159 jest oczywista, bijąca po oczach, stąd ten "efekt wow". Giulia jest bardziej subtelna, ale stylistycznie oferuje dużo więcej, niż banalne 159, zaprojektowane, żeby rzucało się w oczy.
Jaguar S-type 4.2 V8
Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
Citroen Xantia Activa II V6 - była
Citroen Xantia II 2.0 16V - była
Skoda Felicia 1.3 MPI - była
Nic takiego nie wynika z mojej wypowiedzi. Ani jedno słowo nie jest prawdą. Nie wiem, jakim torem biegnie Twoja myśl, że takie wnioski wyciągasz. Powtórzę, jaki jest jedyny sens tej wypowiedzi: kompletność auta można oceniać nie po jednym dniu, tygodniu czy miesiącu nawet, ale przynajmniej po roku ciągłej eksploatacji. Wtedy wychodzą ewentualne wady, niedociągnięcia albo klopsy. Giulię, pod katem bycia autem kompletnym, ocenią użytkownicy po dłuższym czasie. Nie Ty tutaj.
W żaden sposób logicznie tego podważyć nie możesz, więc atakujesz jakimiś nonsensami. Przykre.Pyskowanie i obrażanie tych, co mają inne zdanie, jest na tym forum zjawiskiem częstym.
- - - Updated - - -
No to jest tekst miesiącaTakiego stężenia nonsensów, zaprzeczania samemu sobie, dawno tu nie czytałem
- - - Updated - - -
Kaziu, zobaczymy, co i kiedy zacznie się w niej sypać, jakie będą akcje nawrotowe, co okaże się technicznym niewypałem. Niektórzy dziś już wiedzą: to auto kompletne. Czy to prawda, wyjdzie w praniu za kilkanaście miesięcy.
Dziś wiemy na pewno, że to auto bezpłciowe stylistycznie, co zauważa coraz więcej osób również na tym forum. Zaprojektowane maksymalnie zachowawczo, aby podobało się "Kowalskiemu" a celem jest wysoki wolumen sprzedaży.
Na dziś widać, ze ten cel nie jest osiagany.
Ostatnio edytowane przez Anderson ; 11-04-2017 o 08:49
a konkretnie, panie od andronów?
Równie dobrze możesz powiedziec, że wszystkie nowe lambo, albo nawet lexusy to piekne auta. Nie, to są auta efektowne, ale nie mają nic wspólnego z dobrym designem. One mają się rzucać w oczy, szokować, jak cycata blondyna, a mężczyźni wolą brunetki jak powszechnie wiadomo![]()
Jaguar S-type 4.2 V8
Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
Citroen Xantia Activa II V6 - była
Citroen Xantia II 2.0 16V - była
Skoda Felicia 1.3 MPI - była
Może się narażę większości, ale moim zdaniem od najładniejszego:
Giulia, blisko 156, troche dalej 159.
GIulia jest tak ładna jak 156 i kontynuuje jej styl, a do tego ma piękne proporcje auta tylnonapędowego. 159 to nachalne efekciarstwo.
Porównajcie sobie linię boczną zwałaszca rejony nad tylnym kołem i to jak opada linia bagażnika w 156 vs 159.