Użyć programu np. Mes do zrobienia logów dynamicznych które to pokażą pracę przepływomierza w czasie jazdy,pod obciążeniem
Użyć programu np. Mes do zrobienia logów dynamicznych które to pokażą pracę przepływomierza w czasie jazdy,pod obciążeniem
Ok, kolo południa postaram się wkleić
Przerabiałem ten błąd, u mnie egr pracował niewłaściwie. A mianowicie zawór wyczyszczony a przycinał się na elektromagnesie. Z postów forum wywnioskowałem że w tym silniku całkowite zaślepiemie egr bez wyprogramowania nie jest możliwe, poszła zaślepka z otworami. Od blisko dwóch lat spokój. Jakby była potrzebna przepływka to posiadam Bosch po około siedmiu tysiącach km.Napisał [notranslate
Miałem zaslepke z 4 małymi otworkami, teraz wsadziłem całkowita zaslepke i nie wyskoczył mi błąd egr, a auto idzie znacznie lepiej od dołu, nie wiem, może ktoś już usuwal egr programowo a go po prostu nie zaslepił? Hmm, co do przeplywki jadę właśnie zrobić te logi i zobaczymy, wkleje i ktoś może to sprawdzia ile sobie cenisz przeplywke?
"Skąd ja to znam". Co do przepływki to odezwij się na mojej poczcie. Natomiast szukałbym w egr-ze, przypuszczam że masy mierzone a porządane są 60-70proc wyższe więc sprawdź poprawność działania i połączenie elektromagnesu (dwa piny). Jeżeli masz możliwość podłaczenia pod autotransformator to sprawdź np. W zakresie 3-10V, jezeli nie to swożeń w e-marginesie potraktuj np. Cx80 I fizycznie sprawdź jak można go wciskać.
Ooo panieee, hehe, nic z tego nie rozumiemale egr 100%zaslepiony, więc jakim cudem on może jescze coś psuć? Powinno chyna wywalić tylko błąd egr, gdyby przeplywka była dobra prawda?
no to tak wygląda jakbyś miał usunięty programowo egr , plus pisałeś że na jałowym masz ponad 400mg/l , weź sprawdź na kompie zakres pracy egr , bo może on faktycznie jest OFF non stop , możliwe też że jakiś tuner powycinał z dtc błędy odpowiedzialne za egr , bo to dziwne żeby w 2,4 20v jak i 16v nie wywalało błędu po zaślepieniu , chyba że dopiero wywali , bo wywala gdzieś po 3-5 odpaleniach auta .Napisał [notranslate
this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard
jeszcze jedno mnie ciekawi , czy cewka elektromagnetyczna egr działa , sprawdzałes czy ten trzpień elektromagnesu lekko chodzi ?Napisał [notranslate
Ostatnio edytowane przez sedici ; 07-08-2017 o 20:59
this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard