Jak dla mnie cena przesadzona, dla fanatyka może nie ale to tylko moje zdanie. Chyba, że to auto to igiełka pod każdym względem bez żadnego punktu zaczepienia a jak widać nie jest.
Jak dla mnie cena przesadzona, dla fanatyka może nie ale to tylko moje zdanie. Chyba, że to auto to igiełka pod każdym względem bez żadnego punktu zaczepienia a jak widać nie jest.
A tak, fotelik, niby zapomniana zabawka na fotelu, dziecięcy rowerek ,,przypadkowo" złapany w tle - stare numery. Znajomy niedawno sprzedawał VW Turana w stanie w miarę dość przyzwoitym, to został przez znajomych handlarzy szczegółowo poinstruowany jaki robić fotki auta
.
Tak czy siak, ogłoszenie już nieaktualne.
Nieaktualne, bo wlascicielowi widac nie chce sie az tak mocno sprzedac tej Alfy ale caly czas ja ma i ogloszenie jest nieaktualne od jakichs dwoch tygodni a w ostatni poniedzialek bylismy na tym przegladzie, ktory wykryl lejacy wtryskiwacz i prawdopodobienstwo grzebania w przebiegu...
Niech zgadnę... leje wtryskiwacz na 3 cylindrze?![]()
Prawde mowiac nie mam pojecia ktory wtryskiwacz. To byl ogolny przeglad przed zakupem wiec sie nie dopytywalem... Czyzbys ogladal ten samochod? Czy wtryskiwacz na 3 cylindrze czesciej pierwszy pada?
Na 3 jest problem z wtyczką nie z wtryskiwaczem, choć to też nie reguła
Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON
Do 3 cylindra najczęściej wpada klapka.
Mogło być tak. Poleciała klapka, silnik zaczął chodzić jak kosiarka. Magicy mechanicy na ucho stwierdzili, że wtryski i zrobili regenerację kompletu. Oczywiście pomogło to tylko częściowo bo na uszkodzonym cylindrze nadal korekta wtryskiwacza leci w kosmos stąd teoria o lejącym wtryskiwaczu.
Takie moje przypuszczenie. Tego auta nie oglądałem więc bez dokładnych oględzin nie będziesz wiedział na 100%
Myślę, że warto szukać innego egzemplarza bez ewidentnych problemów na starcie.
Na uszkodzonym cylindrze korekta idzie na "plus", bo cylinder nie ma kompresji. Gdy ma kompresję i korekta jest na plus to mamy "zacięty" wtrysk a nie lejący.
Dla mnie grzebanie przy przebiegu dyskwalifikuje auto i na tym zakończyłbym dyskusję ze sprzedającym. Oczywiście jeśli analityk ma pewność, że ktoś grzebał.
Gdy Alfa stoi w serwisie gdzie jest Romeo? Szuka części...
To ja mam na drugim korektę na plus w porywach dochodzącą do 2.Trzeba będzie sprawdzić.