Lesio, rozumiem Twój optymizm :saracastic: ale niestety te światła są kiepskie. Może nie najgorsze ale nie bardzo jest czego bronićwidocznie niewiele oczekujesz od oświetlenia auta
![]()
Lesio, rozumiem Twój optymizm :saracastic: ale niestety te światła są kiepskie. Może nie najgorsze ale nie bardzo jest czego bronićwidocznie niewiele oczekujesz od oświetlenia auta
![]()
Ja sie zgadzam z tym co napisal lesio146, lampy sa lepsze niz gorsze, przejdz sie chociazby krolem polskich drog i serpentyn - Passatem z lat 2000 (przed FL, po FL byla juz soczewka ktora i tak jest kiepska), zobaczysz jak swiatla potrafia byz zjeb*ne... chodz moze brat ma juz zajechanego passata to moje w alfie do tego zarowka +130% swieca 100x lepiej, w moim drugim aucie w202 98r lampy tez swieca porownywalnie jak w alfie jedyna przewaga lamp z mercedesa to to ze maja prawdziwe szklane klosze![]()
Ostatnio edytowane przez przemo832 ; 28-07-2018 o 12:14
Auto masz pełnoletnie albo nie wiele brakuje mu do tego,
Więc zainteresuj się i sprawdź czy cały prąd dociera do żarówki.Czy też może połowa jest przerabiana na ciepło...
Powtarzam 156 ma światła co najmniej równe podobnym rocznikowo czy klasowo autom.
- - - Updated - - -
Oczywiście. Passata soczewka nie świeci tak dobrze jak odbłyśnik 156.
O oktawiach mondeo czy vectrach to nawet nie wspominam.
Więc nie wiem do czego porównują pisząc o kiepskich światłach????
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
Panowie. Nie wiem skąd się urwaliście ale ja mówię o NOWYCH lampach, czyli po pełnej regeneracji. Takie widziałem i porównywałem. WIęc nie smęćcie mi tu o wymęczonych reflektorachnie twierdzę żę są beznadziejne ale na pewno bliżej im do słabych niż do bardzo dobrych. Po prostu nie widzieliście bardzo dobrych świateł.
Daj spokój niech żyją dalej w przeświadczeniu jak fantastycznie fabryczne reflektory sieją światłem gdziekolwiek z przodu auta. Dobra Soczewka daje skupienie wiązki i idealną linię odcięcia, co wpływa na bezpieczeństwo, bo nie oślepiasz jadących z przodu. Jeżeli komuś ta sama żarówka świeci lepiej zamontowana w srebrzonej misce niż przez skupiającą soczewkę, to może czas wrócić do szkoły na lekcje fizyki odrobić to, co się przespało.![]()
猫"Aby zrozumieć „paradoks" konia ciągnącego wóz,najlepiej wyobrazić sobie co się będzie działo, jeśli koniowi założymy wrotki."
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
Zauważ iż soczewka odcina część światła i przy tym samym źródle światła soczewka daje mniejszą światłość.
Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka
Tę samą, która w zwykłych odbłyśnikach idzie na doświetlanie nieba, więc to akurat żadna strata.![]()
猫"Aby zrozumieć „paradoks" konia ciągnącego wóz,najlepiej wyobrazić sobie co się będzie działo, jeśli koniowi założymy wrotki."
Kurza ślepota. Tak nazywa się ta przypadłość
innego wytłumaczenia dla słabo doświetlonych na tym forum nie widę ;0
W dziale 156 - słabo świecą bo nie soczewki
W dziale 145/146/155 bo soczewki
W dziale 159 słabo bo soczewki
Jak zapytasz do czego porównuje cisza.
Słabe i ....
Kurza ślepota czy gł...ta?
Ostatnio edytowane przez lesio146 ; 30-07-2018 o 17:29
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
Skontaktuj się może z Królewską Szwedzką Akademią Nauk, bo rozdanie już niedługo, a masz szanse na zostanie sławnym, bogatym i szanowanym człowiekiem z tymi teoriami.![]()