A były tam motocykle z silnikami diesla?
A były tam motocykle z silnikami diesla?
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
[quote=Maciek-156;197004][/quot
he he.. nie .W takim razie benzyniak mógłby przeżyć takie nurkowanie .
Kurcze mechanicy jak słyszą słowo "Alfa" to się uśmiechają pod nosem... Nie chcą tego naprawiać "bo słaby dostęp, bo dużo roboty przy tym, ciężko się naprawia" i takie głupie gadanie... A jak im pokazuję, na jakiej wysokości jest filtr powietrza w belli to się za głowę łapią. No ale nic nie poradzimy... Miał mi pomóc kuzyn mechanik i jak to w rodzinie - najlepiej na zdjęciach się wychodzi. Szkoda, że nie mieszkam w większej mieścinie bo by nie było problemu z dobrym mechanikiem od alf. Udało się jednak znaleźć gościa od włoskich samochodów, ponoć dużo ludzi go chwali więc mam nadzieję, że auto jest w dobrych rękach. Gość na początku chciał posłuchać jak auto chodzi, odpalił (bez najmniejszych problemów) i się okazało, że silnik pracuje równo, jak zawsze i na wszystkie cylindry. To chyba dobry znak. Pozostał jedynie problem z końcówką świecy, która została w bloku. Mechanik będzie ściągał głowicę, ale dopiero pod koniec tygodnia, wtedy się dowiemy czy faktycznie nic się z silnikiem nie stało (jak będzie cały to zacznę grać w totka). Zastanawiam się, czy jak się okaże, że silnik będzie się nadawał do dalszej eksploatacji to nie zrobić przy okazji rozrządu bo mam aktualnie 40 000 od ostatniej wymiany. Martwię się też o przepływkę, bo mogła nie przeżyć spotkania z wodą. Pojutrze idę zrobić porządek w kabinie bo teraz przez parę dni bella schła. Kupiłem 5 m2 maty wygłuszającej ze specjalnej gąbki (4 cm grubości), mam nadzieję, że to wystarczy zamiast tego filcu pod dywanikami, bo cały był przemoknięty i stwierdziłem, że będzie łatwiej to wypierniczyć niż wysuszyć... Dziękuje wszystkich za wsparcie i za zainteresowanie tematem. Ciąg dalszy nastąpi...
Koszt ty będą przerabiałem temat jakieś 2 tygodnie temu 2.5 tyś silnik obojętnie jaki kupisz byle jtd i byle goły żeby osprzet twój się wsadził 1,5 tys przedkładka, przy okazji zrobiłem turbinę 900zł
A jak będziesz szukał silnika to poszukaj całego auta anglika to sobie odpalisz motorownie i posłuchasz co kupujesz
Ostatnio edytowane przez MARIN ; 08-07-2009 o 08:38
No to ładnie. Mimo wszystko wolałbym wyremontować mój silnik jeżeli dałoby radę, bo wiedziałbym czym śmigam. Długo szukałeś silnika? Dlaczego wymieniałeś?
Kurcze... nawet ta kasa mnie teraz tak nie boli, ważne jest tylko aby bella na chodzie już była![]()
Zmieniłem silnik ponieważ u mnie walnął cały dół dobra jest tylko głowica i miska olejowapoza tym stwierdziłem że nie wiem co kupie, wiec poszukałem całą motorownie przy okazji załatwiłem temat grzechoczącej pompy oleju. Znalazłem 60 km ode mnie anglika na części odpaliłem posłuchałem i myślę będzie, tym bardziej że silnik 2 lata młodszy silnik znalazłem jeszcze tego samego dnia po zalaniu. Ja jakoś do remontownia nie mogę się przekonać myślałem nawet żeby kupić całe auto anglika i najwyżej coś kasy bym odzyskał, ale staneło na samym silniku.
Ostatnio edytowane przez fiergloo ; 09-07-2009 o 09:29
Nie, gość z tytułem mechanika roku aso fiataoczywiście nie robiłem tego w aso...