Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 47

Temat: Podgrzewane lusterka ...

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał lukeb4 Zobacz post
    Cześć,

możesz powiedzieć o jaki dezaktywator SS chodzi? Mam ten sam problem co wy, raz SS działa, raz nie, po myjni lusterka zaparowane dobre 20min. W mojej Giulia jest wyłącznik SS obok regulacji świateł.
    [MENTION=82207]Shimmy[/MENTION] wkleił link, dzięki.
    Możesz łapą naciskać za każdym razem guzik, albo założyć mój dezaktywator żeby pamiętał za Ciebie. Wtedy przynajmniej o ile nie jeździsz ekstremalnie mało czy nie bawisz się na postoju np audio, to masz szansę oscylować z naładowaniem w okolicach 75% +-kilka, a jak dużo to i ok 85%+.

Jeśli lusterka się nieodparowywały to (o ile nie masz np spalonego bezpiecznika) musiałeś mieć stopień naładowania w danym momencie poniżej 50%. S&S działa powyżej 65% (jak są spełnione tez inne warunki np różnica ustawionej klimatyzacji wg pomiaru itp)

Ciągle mnie korci żeby jednak wypuścić eliminator IBSa ale w EU sprzedawany jako tester/do użytku nie na drogach publicznych itp (homologacja której nie ma szan sprzejść cenowo przy tej ilości i obszarze który w aucie się modyfikuje a właściwie hackuje), tylko ostatnio problem z dostępnością mikrokontrolerów jakichkolwiek - nie mam praktycznie z czego zlecić następnej serii dezaktywatorów S&S - cudem zdobyłem 2 laski (148szt) mikrokontrolera od oficjalnego dystrybutora STM na Polskę, a 1000szt które mam zamówione od prawie 4 mcy nie dostało nawet szacowanego terminu dostawy do mnie... Lipa w elektronice od roku straszna na całym świecie braki
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Rowerzysta Avatar So What!
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Było Subaru Legacy 3.0R, jest Giulia Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    Ciągle mnie korci żeby jednak wypuścić eliminator IBSa ale w EU sprzedawany jako tester/do użytku nie na drogach publicznych itp (homologacja której nie ma szan sprzejść cenowo przy tej ilości i obszarze który w aucie się modyfikuje a właściwie hackuje), tylko ostatnio problem z dostępnością mikrokontrolerów jakichkolwiek - nie mam praktycznie z czego zlecić następnej serii dezaktywatorów S&S - cudem zdobyłem 2 laski (148szt) mikrokontrolera od oficjalnego dystrybutora STM na Polskę, a 1000szt które mam zamówione od prawie 4 mcy nie dostało nawet szacowanego terminu dostawy do mnie... Lipa w elektronice od roku straszna na całym świecie braki
    Byłoby super

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    159 sw 1.9 150@189.8KM/ Stelvio FE 2.0 280

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post

jeśli ruszył byś z tym eliminatorem IBSa,chętnie kupiłbym conajmniej jedną sztukę dla siebie,ewentualnie mogę kupic kilka w celu "dystrybucji" w swoim warsztacie,bo coś mi się wydaje,że z czasem problem IBS będzie narastał. u mnie SS po kilku tygodniach od kupna 4letniego stelvio nagle przestał działać,a jak ostatnio potrzebowałem podgrzać lusterka i tylną szybę to po kilku km zero zmian... na warsztacie zaczyna mi się pojawiać coraz więcej Giulii itp,to temat eliminatora IBS może być chodliwy w tym okresie

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    159 sw 1.9 150@189.8KM/ Stelvio FE 2.0 280

Domyślnie

ciekawostka- jestem właśnie na aktualizacji sterowników w ganinexie i okazuje się, że na lusterka i szybę tylną jest aktualizacja body,która ma to naprawić

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    EL
    Auto
    AR GIULIA VELOCE Ti

Domyślnie

Mam pytanie do "epsonix " odnośnie IBSa.
    Jestem po zapoznaniu się z wątkiem o AKU w Giuliach gdzie opisywałeś dziwne ładowania i spadki napięcia do ok 12,5V w instalacji samochodu.
    Z poprzedniego auta został mi miernik napięcia podpinany szybkozłączką / od ładowarki/do klemów aku. i monitorowanie w czasie rzeczywistym. W mojej Giulii -produkcja 2021 -napięcie jest stałe i praktycznie niezmienne 13,8 - 13,9 V bardzo rzadko pojawia się 14,0V i na chwilę. Czy w swoich badaniach nad aku odpinałeś wtyczkę z przewodami od IBSa i czy to coś zmieniało w sposobie ładawania aku i czy wpływało na stan sprawności aku. U mnie nie zmieniło to wskazań miernika V.
    Nie mam możliwości sprawdzenie systemem diagnostycznym tak jak Ty to robisz. Jedyne co zauważyłem to wyłącza S&S i informuje komunikatem. Muszę sprawdzić czy działa ogrzewanie lusterek i tylnej szyby przy odłączonym IBS bo jeszcze nie używałem.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    EL
    Auto
    AR GIULIA VELOCE Ti

Domyślnie

Sprawdziłem po odłączeniu IBs działa ogrzewanie lusterek, tylnej szyby, foteli i kierownicy.

Użytkownik Świeżak Avatar jan dukat
    Mieszka w
    Nowy Sącz okolice
    Auto
    GIULIA Q, GIULIA 2.0T,ABARTH 500,AR 147 JTD 16V,fiat barchetta

Domyślnie

Cytat Napisał Igor15799 Zobacz post
    Sprawdziłem po odłączeniu IBs działa ogrzewanie lusterek, tylnej szyby, foteli i kierownicy.
    gdzie ten cały IBS i czy można jeździć bez niego nie narażając się na kolejne błedy/awarie?

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    EL
    Auto
    AR GIULIA VELOCE Ti

Domyślnie

Czarne pudełeczko na ujemnej klemie akumulatora. jest tam wtyczka gdzie dochodzą dwa przewody, wypinasz te przewody i IBS odłączony. Jedyne co zobaczysz to komunikat ze System Start- Stop jest nieaktywny - po włączeniu zapłonu. Poza tym samochód bz i pewnie aku jest łdowane normalnie bez tych dziwnych ograniczeń o jakich pisał epsonix.

Użytkownik Świeżak Avatar jan dukat
    Mieszka w
    Nowy Sącz okolice
    Auto
    GIULIA Q, GIULIA 2.0T,ABARTH 500,AR 147 JTD 16V,fiat barchetta

Domyślnie

Dzięki, spróbuję.
    Właśnie przeczytałem na stronie icars o ibs jak on mądry itp. Niestety jest też zła wiadomość, ibs przekazuje do jednostki centralnej informacje o stanie aku itd,w miarę zużycia różne są parametry ładowania, chcąc zmienić samodzielnie akumulator mecu zapamięta przez ibs że jest stary i może być szybko problem ponownie. Podobno trzeba poinformować ECU że montujesz nowy akumulator

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    EL
    Auto
    AR GIULIA VELOCE Ti

Domyślnie

To jest mój 2gi samochód z tym ustrojstwem- odłączonym i nie miałem żadnych niespodzianek ze strony aku. A jak jest odłączony to go nie widzi więc możesz wymieniać jak chcesz.