A gdzie ICS? Klimą z pamięci sterujesz?
A gdzie ICS? Klimą z pamięci sterujesz?
Powiem tak : mozna to zrobić naprawdę tanio . Radio z kablami , GPS, kamerką cofania 300-350 nowe wiec niewiele więcej niż bym dokupil odtwarzacz mp3 Audiostrady [emoji2] Zależało mi głównie na nawigacji, mp3 z pendrive , zestawie głośnomówiącym ,kamerze cofania , youtube [emoji6]
Do tego trzeba podłączyć internet czyli albo udostępniasz z telefonu albo dokupujesz mobilny router ( 80 - 150zl ) wkładasz karte sim i masz neta w aucie [emoji6]
No i oczywiście trzeba panel przedni znaleźć zeby wyciąć miejsce na radio [emoji6]
Jak gra ? Przyjemnie. Na początku na zwyklych ustawieniach zbyt płasko ale po to mamy korektor zeby zaczęło grac lepiej niż ics . Oczywiście nie miałem dsp wiec tym bardziej jestem zadowolony ze zmiany [emoji846]
Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
Stabilne odłączenie zasilania poprzez odłączenie kabli to jest zupełnie co innego niż seria pików i spadków jakie generują się przy odpalaniu. To potrafi nieźle namieszać w elektronice.
Oby działało ci to radio długo i dobrze. Sam mam założone coś podobnego na andku na konsoli. Pełni to rolę stacji multimedialnej, kamery cofania i rejestratora przód i tył. Niestety po niecałych 2 latach zaczęły głupieć mapy googla zawieszając lub restartując się w losowych sytuacjach. Reset do fabrycznych ustawień czy aktualizacje nic nie dają. Z podobnym problemem borykają się znajomi co pozakładali tego typu urządzenia (radia jak u ciebie czy dedykowane rozwiązania jak do BMW) po jakimś czasie używania.
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
Oczywiście brałem to pod uwagę ze mogą pojawiac się jakieś problemy z radiem dlatego mozna powiedzieć że kupilem na próbę za jakieś tam do zaakceptowania pieniądze. Oczywiscie są i za 1500 zl i więcej takie radia ale to i tak ta sama chinszczyzna tylko lepsze procesory , więcej pamięci i bardziej zaawansowane procesory dsp no i ramka do danego modelu auta pasująca [emoji3]To raczej dla osób co instalują wszytko tak jak leci [emoji6] Dodatkowo dochodzi temperatura której ektoronika nie lubi i automatyczne aktualizacje co tez z tymi androidami nie najlepiej pracuje wiec najlepiej powyłączać i będzie mniej problemów [emoji6]
Mi wystarczy kilka podstawowych funkcji których brakowało mi w ics no i ich wygody użytkowania w ładnej szacie graficznej [emoji846]
Troche szkoda ze nasze auta nie mają canbusa bo pewnie sterowanie klimą pojawiło by się na dużym ekranie w formie ładnej grafiki. [emoji3]
Nie pojawiłoby się bo musiałoby mieć uszyty pod to program. Ogólnie używam takich tanich stacji we wszystkich autach poza 166. Niestety jakość dźwięku nie powala ale dla mniej wymagających wystarcza.
W menu serwisowym radia jest zaszytych kilkanaście marek aut wiec pewnie i 166 by wrzucili jak by to moglo współpracować [emoji6]
Co do audio to zmiana głośników w drzwiach na cos lepszego zalatwia sprawę z chińczykiem. ( do ics tez proponuje zmienic głośniki) Ewentualnie bierzemy model z dobrym procesorem dsp + aplikacja na androida z mnóstwem korekt ze kazdy ustawi pod siebie [emoji846] Zresztą masz to sam wiesz [emoji846]
Ostatnio edytowane przez Kris_Nero166 ; 02-05-2021 o 12:07
I jeszcze taki gadżet wpadł wiec spróbuję podłączyć [emoji6]
![]()
Ostatnio edytowane przez Kris_Nero166 ; 02-05-2021 o 13:20
Problem z restartem radia rozwiązany, okazała się słaba masa przy akumulatorze. Przewód do wymiany ale juz samo oczyszczenie sprawiło ze radio nie restartuje [emoji846]