dzieki za info... dzis postaram sie to zrobictylko podpowiedz mi jak to najlepiej zrobic? wczoraj mylem chlodnice od przodu (tak mniejwiecej) ale faktycznie moze pomiedzy nimi jest syf... jak sie tam dostac?
dzieki za info... dzis postaram sie to zrobictylko podpowiedz mi jak to najlepiej zrobic? wczoraj mylem chlodnice od przodu (tak mniejwiecej) ale faktycznie moze pomiedzy nimi jest syf... jak sie tam dostac?
żeby sprawdzić trzeba odkręcić górę wzmocnienia czołowego prawdopodobnie na cztery śruby i sprawdzić tylko zapomniałem napisać że może też być pompa wody uszkodzona ale można to sprawdzić odłączając węzyk odpowietrzający od zbiornika wyrównawczego i popatrzeć czy wzrasta pędkość przepływu cieczy po dodaniu gazu jesli tak to pompa ok jęsli nie to pompa do wymiany-a przyczyna to to że wirnik pompy jest nie metalowy i potrawi się ślizgać wokół osi pompy jest to do naprawienie ale to inny temat japierw i mniej kosztowne jest sprawdzenie drożności układu chłodnicy przy prawdłowym obiegu wentylator powinien załączać się co kilka minut i powinien schłodzić jeśli nie ma dobrej wymiany ciepła to wentylator potrzebuję dużo więcej czeasu lub pracuje ciągle bo nie może wychłodzić cieczy to tyle sprawdz czy to to jęsli nie to trzeba szukać dalej przyczyny
oki... dzieki... jutro sprobuje sprawdzic pompe wody... troche sie tego obawiam...