Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 43

Temat: z anglika......

Doman
    Gość

Domyślnie

wiem wiem ale to juz jest baardzo stary temat i w sumie wydaje mi sie ze to sie powoli ale zmienia przynajmniej miedzy polakami zostajacymi na stale i tymi ktorzy sa dlugo
    ale fakt sprzedajac auta na polakow moge mniej liczyc niz na anglikow ci drudzy tak nie marudza jak na polskiej gieldzie i sa bardziej ufni ze to co w papierach i na liczniku to prawda bo tak powinno byc! Polacy zawsze wyjezdzaja z jakimis walkami lub ze cos bylo bite itp
    pozdro

ViP Romeo Avatar robak#21
    Mieszka w
    Chorzów
    Auto
    coś tam wrzeszczy...

Domyślnie

Cytat Napisał dance1 Zobacz post
    Pewnie także zauważyłeś że w uk raczej Polak o Polaku powie źle niż anglik, szkot, irlandczyk. Często fajne mity powstają, chyba ludziom się nudzi.
    O porównania mi nie chodziło.
    różnie to bywa ale się zdarza..

Cytat Napisał Doman Zobacz post
    wiem wiem ale to juz jest baardzo stary temat i w sumie wydaje mi sie ze to sie powoli ale zmienia przynajmniej miedzy polakami zostajacymi na stale i tymi ktorzy sa dlugo
    ale fakt sprzedajac auta na polakow moge mniej liczyc niz na anglikow ci drudzy tak nie marudza jak na polskiej gieldzie i sa bardziej ufni ze to co w papierach i na liczniku to prawda bo tak powinno byc! Polacy zawsze wyjezdzaja z jakimis walkami lub ze cos bylo bite itp
    pozdro
    coś w tym jest swego czasu zapierd.... sie w UK ,kupowałem nie jedno auto od anglika i zawsze było do przodu...

Pozdrawiam
    [*]

RONI
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał jptomczyk Zobacz post
    No ja mieszkałem tam 7 lat i kupywałem nowiutkie jak i stare auta po 50 funciaków, jezdziłem na taksie i rozmawiałem z anglikami. Cofanie licznika w |UK jest karalne. !! OT

Pewnie że są takie majstry jak ty co psują opinie o polakach , a później się słyszy o idzie ten polak co wałki robi ehhh..... no comment.

Są polacy co ci przegląd bez auta zrobią to i licznik cofną.

Zobacz mot co roku przebieg musi być większy, inaczej się nie da bo ci auto przeglądu nie przejdzie. A tu nagle Polak mądry ciekawe w 2008 roku auto ma MOT miało 90.000mil a w 2009 ma 23.000 tys. mil. Proszę cię nie wal ściemy.
    Wszystko OK tylko zanim ktoś jeszcze obsypie mnie epitetami i nazwie oszustem kręcącym wałki, proponuję przeczytać mój poprzedni wpis!

A druga sprawa - mówicie cały czas o UK. Ja powtarzam, że pracuję w Irlandii. Tu nie ma MOT-u. Jest NCT. Każdy zaś nowy pojazd ma fabrycznie NCT (czyt. przegląd techniczny) na 4 lata.
    Przez ten okres jedyną konieczną rzeczą (o ile Bóg pozwoli) jest tankować i robić okresowe przeglądy dla utrzymania gwarancji. Nie ma zatem nigdzie żadnej adnotacji o stanie licznika-poza książką serwisową, o ile takowa istnieje. Przeglądy okresowe nowych aut w ASO nie są bowiem w zwyczaju "tubylców". Auto często jest serwisowane przez nieautoryzowany warsztat, tym sposobem stempla w książce brak.

A roczne auto z przebiegiem 80 tyś mil - czyli ok. 130 tyś km, nie jest żadnym ewenementem! osobiście znam przypadki ludzi dojeżdżających do pracy 150 km w jedną stronę, 6 razy w tygodniu. Przy jeździe autostradowej to żaden wyczyn a w efekcie daje ok 95 tyś rocznie. Do tego dołóżmy ze 2-3 wycieczki autem zagranicę, co też jest w zwyczaju "tubylców", i stan licznika nie dziwi. Oczywiście przypadek ten należy do rzadkości, nie mniej jednak jest to fakt.

Zamiast więc bluzgać i pisać po to tylko żeby coś napisać, proponuję zagłębić się nieco w temat. Nie mam żadnego interesu w tym, by wysysać to i owo z palca. Mówię po prostu jak jest...ku przestrodze m.in.
    Z Polakami w tym kraju nie handluję, więc teorie dot. oszustw wśród rodaków zagranicą też nie mają tu zastosowania...choć są na porządku dziennym, o czym sam nieraz się przekonałem
    Irlandczyka żadnego też nie oszukałem-jeśli już to właściciel firmy (też Irlandczyk), który zarządził korektę licznika sprowadzając go do realnego stanu jak na roczne auto. On również osobiście to auto sprzedał.
    ...żadnemu z Was, więc możecie spać spokojnie.

I jeszcze jedno - mnie nikt na ulicy palcami nie wytyka, nikogo bowiem nie oszukałem...Irlandczyków zaś robiących tego typu wałki wytykają na każdym kroku
    Pozdrawiam!

obserwator737
    Gość

Domyślnie

panowie podajcie jakieś stronki z samochodami na sprzedaż z GB (chętnie także z uszkodzonymi) - poszperałbym sobie z ciekawości

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Lancer, Giulia quadrifoglio

Doman
    Gość

Domyślnie

http://myworld.ebay.co.uk/jcg-jcg&ss...MEFSX:SELLERID
    co prawda wszystkie ida jak woda w pierwszy dzien po wystawieniu ale ceny mozesz obejrzec

obserwator737
    Gość

Domyślnie

jakby ktoś słyszał o angliku X5 od 2008 roku może być uszkodzony , tylko diesel > zapraszam na PW

Doman
    Gość

Domyślnie

x5 nawet uszkodzone so poszukiwane nawet tu ale jest nadzieja jesli auto jest z kategoria D lub C w anglii to juz jest malo warte a w polsce to bez roznicy

obserwator737
    Gość

Domyślnie

no właśnie jest potrzebne co najmniej D

Użytkownik Znawca Avatar salatin
    Mieszka w
    ALBA
    Auto
    Alfa Romeo 166 3.0 V6 Q2 2003,Giulia 2.9 V6 Bi Turbo.155 2.0 16V 97.
    Giulia Quadrifoglio 2.9 V6 Bi Turbo
    166 3.0 V6 Q2-Jest 230KM 265NM B6+Eibach.Decat manifolds+Equal length pipes+ Ragazzon.

155 2.0 16v -Jest.CSC Marmitte,B4,Byla
    164 3.0 V6 12v- Byla
    155 1.7 TS- Byla
    159 1.75 TBI Ti - 261KM 435Nm-Byla
    Lancia Kappa 2.4 TDS-Byla
    https://www.flickr.com/photos/188123998@N07/albums