Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 52

Temat: Świece zapłonowe

Użytkownik Rowerzysta Avatar Kynium
    Mieszka w
    Żary/Grabik
    Auto
    Alfa 166 3.0 '02 AT + Toyota Corolla Verso '04 na ropa + jakiś tam kombiaczek (Focus 1.6TDCI '05)

Domyślnie

słuchajcie z tymi świecami nie jest tak różowo. dzisiaj w końcu wyjąłem świece tylko z pierwszego cylindra i sam się wbiłem w szok. Nie dosyć, że były zalane czymś (może woda) dzisiaj myłem silnik ale one były super skorodowane (więc chyba nie przeze mnie) do tego były jakieś czarne. Wniosek jeden: natychmiastowa wymiana. Niestety na stanie nikt nie ma. po drugie jak mi zaspiewali ceny to mi spadla szczeka na podloge. spodziewalem sie ceny za ngk: zwykle jakies 200 zł a platyny jakies 500(ceny gdzieś znalazłem na forum). a tu szok. ceny usredniając miedzy modele od 70 do 110 zł za szt (niezaleznie czy duza czy mala). jakby nie liczyć to wychodzi min. ok 600 zł za komplet. A co do tych denso niestety nigdzie nie znalazlem ze one sa do 2.0TS (a takie silniki mają koledzy Ozzy i Slom). A powiedzcie mi o co chodzi z tymi boschami? o ile srednia cena "małych" swiec to ok 75 zł to bosch jest po 12zł. czy one w ogole się do czegoś nadają? Dodam, że mam LPG BRC i sam już nie wiem co kupić. oczywiście postów na forum jest opór ale juz zgłupiałem.
    a co sądzicie o tym. http://www.allegro.pl/show_item.php?...2+wys%C5%82any. niestety nie ma podanych pn ale juz wyslalem maila z zapytaniem o nie. jak bede cos wiedzial to napiszę.
    Ostatnio edytowane przez Kynium ; 04-05-2010 o 22:16

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    BMW E61 545i żony, E61 530xD do orania pola :)

Domyślnie

Na DENSO uważaj, miałem problemy z uciekaniem kompresji między porcelaną izolatora a korpusem świecy i to w świecach z przebiegiem <2000km, po tej sytuacji na dwóch kompletach które zakupiłem w sumie z jednej partii wogóle odpuściłem sobie tego producenta;/
    10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia

Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu

Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts

aza1983
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Kynium Zobacz post
    słuchajcie z tymi świecami nie jest tak różowo. dzisiaj w końcu wyjąłem świece tylko z pierwszego cylindra i sam się wbiłem w szok. Nie dosyć, że były zalane czymś (może woda) dzisiaj myłem silnik ale one były super skorodowane (więc chyba nie przeze mnie) do tego były jakieś czarne. Wniosek jeden: natychmiastowa wymiana. Niestety na stanie nikt nie ma. po drugie jak mi zaspiewali ceny to mi spadla szczeka na podloge. spodziewalem sie ceny za ngk: zwykle jakies 200 zł a platyny jakies 500(ceny gdzieś znalazłem na forum). a tu szok. ceny usredniając miedzy modele od 70 do 110 zł za szt (niezaleznie czy duza czy mala). jakby nie liczyć to wychodzi min. ok 600 zł za komplet. A co do tych denso niestety nigdzie nie znalazlem ze one sa do 2.0TS (a takie silniki mają koledzy Ozzy i Slom). A powiedzcie mi o co chodzi z tymi boschami? o ile srednia cena "małych" swiec to ok 75 zł to bosch jest po 12zł. czy one w ogole się do czegoś nadają? Dodam, że mam LPG BRC i sam już nie wiem co kupić. oczywiście postów na forum jest opór ale juz zgłupiałem.
    a co sądzicie o tym. http://www.allegro.pl/show_item.php?...2+wys%C5%82any. niestety nie ma podanych pn ale juz wyslalem maila z zapytaniem o nie. jak bede cos wiedzial to napiszę.
    ja niedawno założyłem Bosch`a więc na razie nie mogę powiedzieć zbyt dużo.

Za małe płaciłem 72zł / sztuka
    Za duże 44 zł

Mieszka w
    Żary/Grabik
    Auto
    Alfa 166 3.0 '02 AT + Toyota Corolla Verso '04 na ropa + jakiś tam kombiaczek (Focus 1.6TDCI '05)

Domyślnie

a co powiecie na te? http://www.allegro.pl/item1019950462...win_spark.html
    z tego co widze to są ze znaczkiem ricambi orginali. i są ngk (chyba platyny, bo takie były montowane). cena też do przyjęcia.
    powiedzcie czy ktos ma takie u siebie. i co ewentualnie mozecie powiedziec o tej firmie. dzieki

aza1983
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Kynium Zobacz post
    a co powiecie na te? http://www.allegro.pl/item1019950462...win_spark.html
    z tego co widze to są ze znaczkiem ricambi orginali. i są ngk (chyba platyny, bo takie były montowane). cena też do przyjęcia.
    powiedzcie czy ktos ma takie u siebie. i co ewentualnie mozecie powiedziec o tej firmie. dzieki
    Cena jest dość dziwna

Dowiedziałbym się na Twoim miejscu co ktoś uważa za komplet. Wiadomo jak jest z niektórymi sprzedawcami. Wylicytujesz i okaże się, że to komplet 4 sztuk
    Jeżeli chodzi o firmę NGK to raczej najlepsza opcja do Alfy. W mojej na oryginalnych świecach zostało zrobione 130 tysięcy i nic się nie stało. a to raczej świadczy o dobrej jakości świec.

Użytkownik Romeo
    Auto
    AR159 Q-tronic

Domyślnie

To jest komplet do modelu 1.6 105KM - i nie pytaj wystawiajacego bo bedzie wpieral, ze do wszytskich modeli pytalem kiedys.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał aro_1977 Zobacz post
    To jest komplet do modelu 1.6 105KM - i nie pytaj wystawiajacego bo bedzie wpieral, ze do wszytskich modeli pytalem kiedys.
    A czym różnią się od świec do pozostałych T.S.'ów?
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Użytkownik Romeo
    Auto
    AR159 Q-tronic

Domyślnie

Oznaczeniem (calkiem inny model) i trwaloscia.
    Aukcja:
    NGK
    KUR6ETB
    GK CR7EKC (boczne)

Platynowe do 1.6 120, 1.8, 2.0 16V Twin Spark
    NGK
    BKR6EKPA
    NGK PMR7A (boczne)

Mieszka w
    Żary/Grabik
    Auto

Domyślnie

Zamówiłem te
    http://www.allegro.pl/item1028000484..._denso_kp.html

Powinny dojść ok wtorku. postaram się zamontować (tzn nie ukręcić) i wtedy napiszę czy są warte czy nie. Cena nie jest duża więc postanowiłem zaryzykować. Chyba, że ktoś już ich używał i może powiedzieć to i tamto o nich. Będę wdzięczny. Najwyżej będę w plecy tą kasę (tak się oszczędza na alfie) lub postaram się dogadać ze sprzedawcą (idą za pobraniem).
    Pozdrawiam

Użytkownik Alfa i Omega Avatar FacesOfDeath
    Mieszka w
    podlaskie
    Auto
    AR 156 1.6 T.SPARK 1998 r

Domyślnie

Ja wlasnie cos takiego kupilem. Zaraz minie rok od wymiany i nie mam problemow zadnych. Napewno nic zlego nie moge o nich napisac.