Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 31 do 38 z 38

Temat: 166 po 2003 czy lepsza?

Użytkownik Romeo Avatar premek
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto
    164 2.0 TB '93/ Spider (916) 2.0 TS '01

Domyślnie

Cytat Napisał rufiki Zobacz post
    http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-16...304967010.html

apowiedz czym sie rozni TI od mojego bo wizualnie to widze ze na listwach na progu po otwarciu drzwi jest napis TI czy jest cos jeszcze ??
    A oczywiście, że niemal niczym. Ale niby czemu nie mogę mieć takiego kaprysu? Swoją kupiłem, bo spodobało mi się zestawienie koloru, felg i skóry i IMO tak się kupuje Alfę
    Fakt, że do tego jeszcze była w znośnym stanie, ale mimo, że nie była idealna to wolałem kupić tę i do niej dołożyć więcej niż kupić srebrną bez alu i wiecznie sobie wypominać to, że "tamte JTD było ładniejsze"

Użytkownik Rowerzysta Avatar Ducrider
    Mieszka w
    Brema
    Auto
    159 1.9 16V ;156 2.4 20V sold,159 Tbi,GT QV 170 HP

Domyślnie

Cytat Napisał rufiki Zobacz post
    apowiedz czym sie rozni TI
    tez by mnie to ciekawiło,do tej pory co się dowiedziałem to podświetlenie zegarów na czerwono w wersji TI Felgi 18 cali,i chyba lekko obniżona,no i ta z twego ogłoszenia jakaś tania i bez oryginalnych felg,no i co mnie zastanawia dlaczego w polszy jakieś tanie te 166 w porównaniu do naszych zachodnich sąsiadów,przecież 80 % z tamtad przyjechała,chyba jak ktoś wystawił przykładowo za 10 tys euro to nie oddal jej za 3 ?sam przeprowadzałem kilka rozmów jedynie co uzyskałem to trochę euro ale nie takie ceny jak u nas w kraju,no chyba ze to były kostki sprasowane co do nas dotarły,bo naprawdę nie kumam patrz na ta ? niech ktoś mnie oświeci.
    http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=vsyczso41wea

ViP Maniak resoraków Avatar Rufik
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    wigry 3/AR166 1,4 tdi

Domyślnie

zegary no rzeczywiscie czerwone sa zjefajne ( moze sobie zmienie )
    a fele 18 to i profil jak zyletka hehe jak dla mnie na nasze super drogi sie niestety nienadaja
    takie jest moje OSOBISTE spostrzeżenie
    pozdrawiam Rufik

---------- Post dodany o godzinie 11:56 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 11:55 ----------

a co do obnizenie to nie dlamnie jak ja wyjezdzam z bramy a ktos jest poza mną w samochodzie to joz podwoziem charatam wrr a jak by była jeszcze nizsza to parkował bym chyba pod BP hehe
    [IMG][/IMG]Lubia chlyb ze tustym

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Peugeot 407SW, EW10A

Domyślnie

Cytat Napisał Ducrider Zobacz post
    tez by mnie to ciekawiło,do tej pory co się dowiedziałem to podświetlenie zegarów na czerwono w wersji TI Felgi 18 cali,i chyba lekko obniżona,no i ta z twego ogłoszenia jakaś tania i bez oryginalnych felg,no i co mnie zastanawia dlaczego w polszy jakieś tanie te 166 w porównaniu do naszych zachodnich sąsiadów,przecież 80 % z tamtad przyjechała,chyba jak ktoś wystawił przykładowo za 10 tys euro to nie oddal jej za 3 ?sam przeprowadzałem kilka rozmów jedynie co uzyskałem to trochę euro ale nie takie ceny jak u nas w kraju,no chyba ze to były kostki sprasowane co do nas dotarły,bo naprawdę nie kumam patrz na ta ? niech ktoś mnie oświeci.
    http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=vsyczso41wea
    Kolego sam sobie odpowiedziales... Prawda jest taka (i nie mowie tu tylko o alfach) ze do polski przyjezdzaja auta naprawde w tragicznym stanie... Mowie o tych sprowadzonych przez handlarzy. Fakt ze oni maja upusty u niemieckich handlarzy bo jak biora pare aut na lawete to wyjdzie troche taniej. Przywoza szrot pozniej odpicuja i ludzie kupuja padlo z przebiegami po 400 tys przekrecone na 150 albo auto skladane z trzech. Niestety dobre auto kosztuje... Nie wazne jaka marka. A ze polacy lubia szukac okazji to i znajduja sie tacy ktorzy te okazje stwarzaja. Oczywiscie nie mowie ze wszyscy handlarze sprowadzaja szrot. Mowie ze wszyscy handlarze sprowadzaja auta na ktorych musza zarobic. Wiec od kazdego auta sprzedawanego przez handlarza odejmij 3000 zarobku i minimalnie 1500 oplat (jesli auto ponizej ma pojemnosc ponizej 2l) i masz cene zakupu ktora patrzac na mobile.de jest szokujaca.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar iwok
    Mieszka w
    okolice Poznania
    Auto
    już nie alfa :)

Domyślnie

Moją przedliftową 166 kupiłem trochę przez przypadek. Nie nastawiałem się na alfę, wcześniej nie specjalnie interesowałem się tą marką. Nie będę ściemniał, że nie zadecydowała cena - znacznie niższa niż porównywalnych limuzyn w tym samym wieku.
    Mimo to, już po zakupie moja alfa "wzięła" mnie na całego - uwielbiam to auto.

Mimo, że moje było kupione w polskim salonie (u dealera, w komisie którego ją znalazłem) i w sumie naprawdę w niezłym stanie, jak na swój wiek, to żeby doprowadzić ją do pełni sprawności włożyłem w nią naprawdę sporo pieniędzy. Także i własnego czasu, bo kilka rzeczy musiałem zrobić sam - mechanicy albo nie umieli albo nie chcieli się z tymi sprawami grzebać.
    W tej chwili auto jest w niemal perfekcyjnym stanie. Nic nie stuka, auto ciągnie bez problemu i jest bardzo komfortowe.
    Zmierzam do tego, że w tej chwili jesteśmy ja i moja alfa właściwe na siebie skazani. Włożyłem w nią tyle pieniędzy i serca, że nikt nie dałby za nią ceny jaką jest warta. Powiem tylko, że wymieniłem całe zawieszenie, wtryski, świece żarowe, sprzęgło, akumulator, zamki drzwi, ics, dwa komplety opon i całe mnóstwo innych rzeczy o których już nie będę pisał.

Podsumowując: gdybym miał kupować alfę 166 jeszcze raz kupiłbym możliwie najnowszą (realnie są dostępne na rynku z 2006 roku), bo z mojego doświadczenia wynika, że doprowadzenie auta do takiego samego stanu kosztuje właściwie te same pieniądze co zakup nowszego.
    Inna rzecz, że auto pięcioletnie (2006r) też może być już nieźle zajechane i remont może też sporo kosztować (np. dobrze zrobiona profesjonalnie zawiecha kosztuje 5-6 tysięcy, a w 166 to część eksploatacyjna wymagająca regularnej wymiany). I kółko sie zamyka...
    Ostatnio edytowane przez iwok ; 09-11-2010 o 17:14

Użytkownik Romeo Avatar yoozef
    Mieszka w
    Warszawa / Płock
    Auto
    była: Alfa Romeo 166 v6 3.0 Super '98

Domyślnie

Cytat Napisał iwok Zobacz post
    Moją przedliftową 166 kupiłem trochę przez przypadek.
    Heh, kolego Iwok, historia dokładnie jak moja . Szukałem jakiejś mazdy w dieselu ale przejechałem się "dla hecy" 156ką, następnego dnia poszedłem oglądnąć 166 w ramach eksperymentu i kupiłem ją "od ręki". Jak przyjechałem do domu to myślałem, że żona mnie zatłucze, ale ona się przejechała i też wpadła...
    Mam to auto już ponad 4 lata i podwoiłem jej wartość - poza renowacją felg, obszyciem gratów skórką i paroma innymi miłymi dla oka sprawami miałem też niestety niefajną akcję. Pasek klinowy strzelił, wessało paprochy pod pasek rozrządu, który radośnie przeskoczył. Zabawa w remont silnika (praktycznie cały zeszły rok się z tym ogarniałem) trochę bolała finansowo. Do tego w tym roku musiałem dłubnąć lakier, bo progi tak sparszywiały że bałem się, że coś przegapię i auto mi się złamie . Przy okazji pod nowym lakierem mam też maskę, błotniki i zderzak przedni, bo były już nieźle sponiewierane przez czas i nadarzyła się okazja.
    Tak że ja też raczej prędko auta nie sprzedam, bo kto mi tyle zapłaci . No i dobrze, bo wcale nie chcę się tego cuda pozbywać.

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Co prawda to prawda ale pare dni temu tez od niemca (mobile.de) widzalem 2006 rok za ~70 000zl. To go ku...a ponioslo
    Badz co badz te modele nie maja nastepcy, sa jak gatunek na wyginieciu, coraz trudniej znalezc dobre egzemplarze , zwlaszcza przed liftowe. Osobiscie wybralem droge kupienia gorszego egzemplarza i go wyprowadze. Nie chce sluchac czy sie oplaca, czy dobrze, czy nie. To nie o to mi chodzi. Chcialem miec, mam i z cala przyjemnoscia dopieszczam moja belle.

Użytkownik Embrion Avatar psqdny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 2.4 JTD '99

Domyślnie

Czy lepsze?

Na pewno nowsze. Nie oszukujmy się, w aucie każdy rok działa na niekorzyść.
    Oczywiście, że można kupić zajechaną 2004, i w dobyrym stanie 2000, ale to nie ma być loteria tylko świadomy zakup.

Rocznik powinien być wykładnikiem jeśli nas na to stać.
    Rocznik nie powinien mieć decydującego znaczenia jeśli myślimy trzeźwo.