Dołączę się do tematu.
Warto regenerować pompę wspomagania , czy lepiej nową kupić , jak uważacie?
W mojej okolicy jest zakłada który za tą usługę ceni 250zł?
Dołączę się do tematu.
Warto regenerować pompę wspomagania , czy lepiej nową kupić , jak uważacie?
W mojej okolicy jest zakłada który za tą usługę ceni 250zł?
Podłącze się pod temat
Może wie ktoś gdzie może uciekać płyn od wspomagania, bo nalałem już 2l i ucieka ze zbiorniczka po minucie a pod autem tylko malutkie dwie plamki na 2 l to to nie wygląda;P
Dodam że wspomaganie przestało mi działać w czasie jazdy ale pompa nie wyła dojechałem do domu, a na drugi dzień płynu nie ma, dolewam a tam non stop ubywa a zbytnio nie wypływa nigdzie na zewnatrz bo tak jak pisałem sa 2 plamy??
Jak masz osłone pod silnikiem to moze tam, a jesli nie to zobacz pod pedałami.
Zobaczyłem pod pedałami i niezłe bajoro mam;/ czyli pewnie przewód za zbiorniczkiem pęknięty jest.
To pewnie uszczelnienie na maglownicy/kolumnie poszło. Podobno do wymiany nie trzeba magla wyciągać, ale ja tego nie robiłem. Może ktoś jeszcze sie wypowie, kto naprawiał...
tez się podepnę pod temat lecz trochę z innej beczki Mianowice.
przy tych dużych mrozach co teraz były w granicach -25
auto stało trzy dni nie rusane...
i po odpaleniu przy mrozie około -22 bardzo głośno chodzi pompa dopiero jak się rozgrzeje przestaje być słyszalna.. tez tak macie?
miałem wcześniej kappę i przy większym mrozie jakie było rok temu ponad -30 pompa chodziła cichutko zaraz po odpaleniu na zimnym płynie
czyżby było to pierwsze oznaki ze pompa powoli kończy swój żywot? oczywiście płyn w zbiorniczku jest
Leje się na łączeniu drążka i maglownicy czy to oznacza całkowitą regeneracje maglownicy? bo taką odpowiedź dziś usłyszałem że jak puszcza płyn to tylko regeneracja?
Można wymienić sam uszczelniacz, ale chyba trzeba będzie wyjąć jednak magiel. Jak już masz wyjęty to możesz się w sumie zorientować ile za regenerację chcą.
Tu masz podobny temat, tylko 156: http://www.forum.alfaholicy.org/156/...aglownicy.html
regeneracja maglownicy to koszt około 700zł
po odpaleniu przy mrozie około -22 bardzo głośno chodzi pompa dopiero jak się rozgrzeje przestaje być słyszalna.. tez tak macie?