Pasek: Ori, Contitech, Gates
Rolki: Ruville, SKM
Pasek: Ori, Contitech, Gates
Rolki: Ruville, SKM
No to teraz i ja też mam stresa...Kupiłem moją Alfę około 2 miesiące temu i miałem zamiar wymienić rozrząd w marcu ale mnie Panowie "nastraszyliście"
i lecę na wymianę w tą sobotę. Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez pafcio ; 17-02-2010 o 13:20
Rozrząd był zmieniany bo gosciu kupił auto z silnikiem po zerwanym pasku. Wymienił silnik i rozrzad i dopadłą go złą sytuacja finansowa i musiał sprzdac auto. Zapewnia mnie ze wymienił rozrząd. W vkach podobno po kilku tyś km scieraja sie napisy z paska. A na tym pasku sa idealnie czytelne.
AR 155 1.8 8V & AR 156 2.5 V6
Jaki z tego wniosek?
Zmienił bezpośrednio przed sprzedażą?
Szkoda, że nie zalał do pełna. Chociaż kiedyś kupiłem Accorda zalanego pod korek, hehehe.
Pytanie tylko... Jeśli powiedzmy zaufasz, że rozrząd był zmieniony, to kiedy zrobisz następną wymianę? Za 10, 20, 30tkm?
Ja po kupnie samochodu też miałem zagwarantowane, że był robiony. Ale zagwarantowane 12 miesięczną gwarancją. W związku z czym zmieniłem rozrząd w 10 miesiącu eksploatacji.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez twardy ; 18-02-2010 o 21:46
Jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby nie usłyszeć przy oględzinach, że rozrząd był właśnie wymieniany. No, może raz...
Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T
Dokładnie kolego tak jak piszesz. Pewnie znajdą się i sprzedawcy co rozrząd robili ale przez częste przekręty olać to i mieć święty spokój.
Byleby was w serwisie nie przekręcili na tym rozrządzie... To że ma fakturze będzie wcale nie musi oznaczać że wymienione. Każdy niestety orze jak może