witam was i mam pytanko. Jak wymienic zarowkę i gdzie ona sie znajduje od podswietlania zegara z paliwem?? jestem posiadaczem alfy od poniedzialku wiec jeszcze nie wiem do konca co i jak z gory dzieki za info pozdrawiam![]()
witam was i mam pytanko. Jak wymienic zarowkę i gdzie ona sie znajduje od podswietlania zegara z paliwem?? jestem posiadaczem alfy od poniedzialku wiec jeszcze nie wiem do konca co i jak z gory dzieki za info pozdrawiam![]()
Tu masz opis co prawda jak się dobrać do panelu klimy ale dostaniesz się tak też do podświetlania zegarów na konsoli środkowej
http://www.alfa156.net/tech/bulbs/fr...solebulbs.html
wielkie dzieki
Tam są dwie żarówki. Ja ostatnio wymieniałem, tyle że nie od wskaźnika paliwa tylko od zegarka. Nie trzeba zdejmować całej konsoli środkowej, wystarczy wyciągnąć radio. Żarówki są włożone od tyłu zegara, wystają plastikowe oprawki, trzeba przekręcic i wyciągnąć. Zajęło mi to móże 20min.
o to jeszcze lepsza opcja a jakie sa tam żarowki??
1,2 wata, takie zwykłe. Ja kupowałem w sklepie motoryzacyjnym.
wymienilem ale nadal nie oswietla mi miernika paliwa a od paliwa nie ma czasem jeszcze jakiegos bezposredniego??
Jam mam to samo ale jak walne reka w deske rozdzielcza to sie zapala...nie kumam o co chodzi!
skoro po walnięciu działa to chyba gdzieś coś nie styka ;-)