Napisał mick
Wytrwałym trzeba być :wink:
Napisał mick
Wytrwałym trzeba być :wink:
Konik ,zastanawiałem się nad lambdą ,ale jeszcze podobne objawy masz przy uszkodzonym przepływomierzu.Nie zawsze objawem jest tylko "ciągnięcie " do 5000 a pózniej stop.Czasem daje to taki efekt jak u Ciebie czyli "tylko" mulenie na zimnym.
Jeszcze jedno ,examiner rzadko tak naprawdę zdiagnozuje uszkodzony przepływomierz.Spróbuj podłączyc na próbę inny (sprawny) ja tak sprawdzałem kiedyś swój (nowy w sklepie).
Byłoby dobrze gdyby to było takie prosteNapisał marcins737
![]()
Napisał marcins737
![]()
Nie obrażaj się :wink: ,przecież to ja jestem dzieckiemNapisał marcins737
ops:
gdzieś znalazłem że Konik ma zgazowaną alfe.
może w tym jest jakis problem :|?:
:shock: Uuuuuuuuuuuuu to mu już nie pomożemy :mrgreen:Napisał mick
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Dlaczego nie? Dlatego że muszę jeździć na gazie bo mnie nie stać na paliwo?Napisał 75andrew155
Poza tym usterka występowała przed założeniem sekwencji, a przepływomierz odłączałem, sprawdzcie co z tego wyszło.
Nie skreślajcie mnie z "rodziny". Potrzebuje Waszej pomocy bo mnie już nadzieje że będzie dobrze opuszczają
PS we Włocławku widziałem chyba ze 6 alf 156 a jakoś wśród alfaholików żadnego :/.
nikt cie nie skreśla.
to tylko taki żart. :wink:
wracając do tematu przypomniało mi sie że moim autku mieszał podobnie przepływomierz.
pomagało czyszczenie ale tylko na 2-3 tyg.
Co prawda 156 nie miałem nigdy, ale na różnych forach przyczyna takiego stanu rzeczy był przepływomierz zazwyczaj (działało tylko na oryginalnym, żadne zamienniki - z alfaromeo.pl). U mnie w 75 (choć to zapewne zupełnie inna, mniej zaawansowana konstrukcja) powodowało takie zachowanie niedokręcone koło pasowe na wale korbowym i związany z prawidłowym funkcjonowaniem silnika oraz współpracujący z tymże kołem czujnik położenia wału (nie wałka rozrządu).