Ja użytkuje już kolejny samochód z LPG i wiem, że nie zamierzam tego zmieniać. Ale bobryt podał ważną rzecz. Auto będzie latało głównie w mieście, a jak wiemy z nagrzewaniem diesla jest różnie. Więc może się okazać, że ciężko będzie dobić w zimie do 90st. Wiem, że zaraz przeciwnicy LPG powiedzą, ze TS'a będzie trzeba nagrzać zanim sie przełączy na gaz, ale na swoim przykładzie wiem, że sprawny silnik i układ chłodzenia oraz dobra i dobrze zestrojona instalacja sprawia, że problem prawie nie istnieje. Moja przełącza sie przy 35st i ta wartość osiągana jest naprawde szybką nawet w ostre mrozy. Po drugie sądzę, że osiągnięcie 9l lub 20zł na 100km w 1.4 nie powinno być problemem. A co do kosztów użytkowania LPG to poza nieco wyższym kosztem przeglądu nie różni się niczym np. olej co 10kkm, swiece tez po odpowiednim przebiegu, fitry to samo (wszystko to niezależnie od tego czy PB czy LPG).
Moje zdanie: kupisz zadbanego TS,a z dobrą instalacją (lub sam ją założysz) i będziesz mega zadowolony. Jak sam założysz to zwróci Ci sie po jakiś 15tkm.