Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 72

Temat: Uwaga na powypadkową alfe 166 z allegro !!!

Użytkownik Romeo Avatar twardy
    Mieszka w
    Bielawa/Wroc
    Auto
    Była 156 20V, chwilowo jakieś Mitsu

Domyślnie

Przecież jak byk brak jest informacji "bezwypadkowy".
    Cena niewygórowana, wygląda na dobrze zrobiony. Nie wiem w czym problem. Jak komuś zależy, to sobie pojedzie i sprawdzi do serwisu,czy pojazd jest warty zakupu.

Tu zobaczcie co znaczy pojazd wypadkowy:

Co ciekawe mam gdzieś zdjęcie po naprawie i wygląda bosko

WeteranFan
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał alfasound_mania Zobacz post
    No co tu dużo gadać jak puści to plus minus 4k ma w kiermanie skoro mówisz że puściłeś ją za 5k, ale uważam że każdy przy zdrowych zmysłach się domyśli że auto było tłuczone przynajmniej ze względu na nowiusieńkie przednie lampy swoją drogą to przebiegle obie zmienił.
    z tego co ja widzę o ile patrze na dobre ogłoszenie to on tam pisze że nie nowe lampy tylko nowe żarówki a jak są xenony to wiadomo że przy wymianie należy wymienić oba żarniki bo jak wymienisz jeden to potem jedna świeci bardziej jasno a druga na pomarańczowo też tak kiedyś miałem i nie ciekawie to wyglądało :/ więc dobrze że wymienił obie strony hehehe

twardy, daj fotkę jakiego cukierka zrobili z tego wraku na lawecie
    Ostatnio edytowane przez WeteranFan ; 21-10-2010 o 18:09

Użytkownik Rowerzysta Avatar RobertWroc
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.2JTS

Domyślnie

Nie no człowiek dobrze zrobił że ostrzegł, może i zrobiona dobrze ale wiadomo co sprawdzic przede wszystkim.
    Sam miałem kiedyś podobną sytuację. Kupiłem Tipo, w stanie tragicznym z załozenia na miesiąc -dwa, czas szukania włąściwego samochodu (muszę mieć samochód non-stop)I kupiłem, progi przeżarte zaklejone taśmą i pociągnęte biteksem, silnik ledwo zipiący, instalacja gazowa I gen działająca na słowo honoru (zamiast oryginalnych przewodów -paliwowe pozakłądane) pompa paliwa spalona, wręcz stopiona, itd. cena też odpowiednia była.
    I jak juz zastanawiałem się czy lepiej sprzedać go na częsci, czy oddać na złom, gość wjechał mi w D.pe. Samochód złamał się na środku, bitex na progach puścił, dach w pół, 10 cm się skrócił a 15 rozszerzył. Z PZU dostałem 3x więcej niż zapłąciłem, a resztę wystawiłem na Allegro na częsci.Kupiec był po 2 dniach. I jakież było moje zdziwienie jak ujrzałem swojego Tipka całego , ślicznego wystawionego jako niebity,ekonomiczny( bo gaz) w stanie idealnym.
    Natychmiast napisałem na forum TTT z podaniem numeru VIN rejestracyjnego oraz fotkami w jakim był stanie...Post wisiał przez jakiś czas i wiele osób ocalił przed wtopieniem.

Szymonik
    Gość

Domyślnie

Jakie będzie zdziwienie nowego użytkownika forum,który pochwali się swoją Alfą
    Co do uszkodzeń to zrobiona bardzo ładnie,ale jak pod maską były opisane wcześniej szkody to auto jest do wywalenia na złom wg.mnie.

Użytkownik Romeo Avatar lukash
    Mieszka w
    Radomsko
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm 16v 2006/AR 156 FL 1.9 JTD 8v 2003

Domyślnie

Cytat Napisał Szymonik Zobacz post
    Jakie będzie zdziwienie nowego użytkownika forum,który pochwali się swoją Alfą
    Dlatego właśnie warto przeglądać forum przed zakupem samochodu
    i takie posty jak ten są bardzo przydatne

vixen
    Gość

Exclamation

Witam,
    Uważam, że dobrze zrobiłeś ostrzegając, że to auto mogło mieć kolizję. Jestem posiadaczką Alfy od tygodnia (jak tylko ją zobaczyłam to poprostu zauroczenie) i przez to zauroczenie kupiłam auto, które okazało się bite i to bardzo, choć w ofercie na otomoto pan zapewniał ze "bezwypadkowe". Pan w serwisie zapewnił mnie, że nie był to pociąg sprawcą uszkodzeń... przestrzegam również przed zakupem aut w okolicach Sochaczewa. Przed zakupem byłam z tym autem w warsztacie gdzie mechanik "niezauważył" braku filtru powietrza i całej jej obudowy (ja jestem laikiem w tych sprawach dlatego chciałam aby ktoś"fachowym" okiem ja obejrzał) zapewne ten człowiek dostał w łapę za wprowadzenie mnie w błąd bo o wszelkich wadach dowiedziałam sie dopiero w warsztacie w warszawie. Uszkodzone mam: nadwozie, podwozie, układ jezdny auta wymieniane były drzwi pasażera (jak zdejmę obudowę w wewnatrz pewnie sie dowiem jaki kolor pierwotnie miało), na geometrii sie dowiedziałam, że prawdopodobnie nigdy już nie da rady ustawić aby było ok, pan może jedynie ustawić tą geometrię tak aby dwie przednie opony ścierały sie w takim samym stopniu (nie muszę chyba mówić ze wydruk otrzymałam cały na czerwono). Przy okazji wyszło iż wahacze są do natychmiastowej wymiany. Sama nie wiem jak udało mi się tym autem dojechać bezkolizyjnie do domu.... Dlatego uważam, że kolega dobrze zrobił ostrzegając potencjalnych kupców, przynajmniej dobrze sprawdza zanim kupią
    nadal jestem nią zauroczona jednak wściekła...

Użytkownik Romeo Avatar Pfourul
    Mieszka w
    Katowice, śląskie, Poland
    Auto
    156 2.5 V6 R(etarded)-System

Domyślnie

Jeżeli miał zaznaczone ze jest "bezwypadkowa" to chyba możesz się domagać anulowania transakcji ze względu na wprowadzenie klienta w błąd i zwrot gotówki.

Bo trudno żebyś teraz cierpiała przez jakiegoś (-)
    Ostatnio edytowane przez Pfourul ; 29-10-2010 o 20:35

<< Like it!

>2000
    o.O

Użytkownik Romeo Avatar zaviaseq
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Fiat Croma 1.9

Domyślnie

vixen - WOW !!!
    i tak jak pisał kolega wyżej, walcz, bo to było zwykłe oszustwo a zauroczysz się każdą inna bellą ;-)

WUJ LEDI
    Gość

Domyślnie

No i tak to jest vixen współczuje , ja bym pojechał z dwoma "karkami" do gościa i by szybko kasę oddał i zabrał te " bezwypadkowe" auto . Mówie poważnie .

Użytkownik Romeo Avatar Pfourul
    Mieszka w
    Katowice, śląskie, Poland
    Auto
    156 2.5 V6 R(etarded)-System

Domyślnie

§5
    "Sprzedający oświadcza, ze pojazd nie ma ukrytych wad technicznych, a kupujący potwierdza znajomość stanu technicznego pojazdu. ..."

Wiec możesz spokojnie się z nim wykłócać o to ze ukrył przed Tobą prawdziwy stan samochodu i możesz o ile się nie mylę do pól roku ubiegać o zwrot gotówki.
    Jak nie będzie chciał oddać po dobroci to zostaje ci sad, a naprawdę warto w takiej sytuacji.

<< Like it!

>2000
    o.O