czytałem o Twoim przypadku..szkoda..:/
znalazłeś już GT?
czytałem o Twoim przypadku..szkoda..:/
znalazłeś już GT?
moja malutka dalej jest u mechanika to już 4 tyg jak bez niej jestem płakać się chce
Ze mnie znajomi się śmieją że nie potrzebuje dziewczyny bo mam moją AlfęKiedy pracowałem w delegacji po 2 tygodnie to tylko czekałem kiedy się nią przejadę
![]()
Ja jak sobie pomyśle że niedługo się ze swoją rozstanę na zawsze to już tęsknie i ta tęskno ta do końca życia mi nie przejdzie i będe myslał sobie jako emeryt: kurde mogłem ją zostawić -najwyżej jadl bym cheb bez masła i robił zakupy w Lidlu ...![]()
Moje Belle:
Alfa 33 Imola 1.4 BX 1993 ( '08 - '11 )
Alfa 155 Sport 1.8 TS 8v 1995 ( '11 - '12 )
Alfa 164 Super 2.0 TS 8v 1997 ( '12 -'14 )
Alfa 147 1.9 JTD 2003 ('14 - )
Alfa 156 SW 1.9 JTD 115km 2002 ('14 - '16 )
Alfa 156 SW 1.9 JTD 110km 2001 ('16 - '18 )
Alfa 159 SW 1.9 JTD 150 Q-tronic 2010 ('18 - )
Alfa 33 Q4 1992 ('18 - )
A ja mam takie pytanie odnośnie Bociana
Co to ta szkoda całkowita? hmmm ?
Moja jest warta hmm z jakieś 3 tys zł , wsadziłem w nią juz sporo prawie dwukrotnie więcej niż jest warta i wszystko robiłem sam więc hmmm było by stanowczo więcej . I teraz będę ją lakierował gdzie koszt lakierowania jest droższy od jej samej i teraz tak . Ktoś mi po pijaku wpierdzieli w auto zmasakruje całą dupę i przyjdzie pan z "PZU" orzeknie szkodę całkowitą i dostanę ile 2 tys ? Czy da się potem jakoś sądzić itd? jak to wygląda?
Kup sobie Dziaru jakiegoś seja do jazdy po mieście. Ja się nad tym zastanawiam bo zaczyna mi być szkoda jeździć moją w zimę po tej solance nie mówiąc już o tym jakby mi ją ktoś skasował.
Pan np z takiego PZU to ma nasz wkład pracy w głębokiej d....
szkoda całkowita przy likwidacji z oc sprawcy jest orzekana jeżeli naprawa przekracza 100% wartości auta przed powstaniem szkody ( w przypadku AC jest to chyba 70% )
wartość auta przed określają na podstawie jakichś tam swoich pierdół
sądzić się oczywiście można ale najpierw wystarczy zwykłe odwołanie ( u mnie dwa razy pisane )
od wartości bazowej mogą odliczać jeżeli np były już wcześniej jakieś uszkodzenia
możesz też udowadniać podwyższenie wartości poprzez kwity itp na jakieś nowe graty itp
ostatecznie u mnie po drugim odwołaniu ( oczywiście skutecznym ) poinformowali mnie że teraz to już sąd mi pozostał ale wiadomo że przy wartości auta kilka tys zł na sądy szkoda kosztów i czasu
nie mniej jednak odwołanie polecam każdemu - koszt to zaledwie 4zł na list polecony
a u mnie wyszło 6 elementów ( 2x drzwi tył , 1x drzwi przód , 2x błotnik tył , zderzak tył ) więc nie dało rady inaczej jak tylko szkoda całkowita
patrząc na twój przypadek to tak pewnie wg nich by było:
wartość przykładowo ok 2.500 ( ty piszesz 3 ale oni na pewno policzyliby mniej )
wynajdą ci coś uszkodzonego -500
udokumentowane poprawy wartości - niech ci będzie 1000 ( nie wiem jak byś to zrobił ale niech będzie )
i teraz sprawdź cennik kilku elementów plus robota ( np 4 elementy plus malowanie )
leżysz i kwiczysz
i weź jeszcze pod uwagę fakt że odejmą ci wartość "wraku"
czyli np wartość auta przed 3000
wartość wraku 1200
wypłata 1800
tragedia chopie
a kłamią jak z nut
u mnie wartość pojazdu przed oszacowali na 5900zł - to nawet śmieszne nie było
i odwołanie od razu pisałem
fiergloo - czerwona raczej nie
a nie ma ma np. ubezpieczenia auta na jakąs tam kwotę ?
Bo powiem tak , no płacic dwa OC hmmm jak na razie nie jestem w stanie a wiem ze samochód który nie jeździe psuje się dwa razy wiecej i rdza go wpierdziala ze szok
Rafał - moja jest teraz tak zakonserowana ze po solance moze jeżdzic(blacha + żywica + baranek itd
)
Ostatnio edytowane przez Dziaru ; 12-11-2010 o 01:02