oczywiscie ze nie prawda
oczywiscie ze nie prawda
..... powered by www.cinsoft.pl
nie mam dpf , mam wirusa
czarne bąki ? a owszem - bywają niewielkie ( wg mnie ) - ale to już trzeba konkretnie pocisnąć z niskich obr. żeby było widać chwilkę ( druga sprawa to to że jak się pociśnie max z niskich to raczej musi coś z doopy wylecieć )
a czarno to ja miałem zanim cinek nie zajął się moją gyty
teraz jest ok
- - - Updated - - -
otóż to
Miałem na myśli sprawnie działający DPF. Jak ktoś ma filtr na wykończeniu to jest już inna sprawa. Jam mam sprawny filtr, program u cinka robiony w marcu i nawet jak przycisnę z niskich obrotów to z tyłu czysto. Wnętrze rury wydechowej czyste tak ,że można się przeglądać więc jednak prawda Omen.
jak Ci źle zrobią program to będzie kopcićkolega pyta o jakiś tune ap który robi samochody z grupy VW.
było już na forum kilka samochodów robionych przez firmy które nigdy włocha na rolkach nie miały i nie wychodziło im to najlepiej. Zaczynały się problemy z motorem.
czakus Tobie najbliżej będzie do MR Motors. Witek odpowiednio i z głową zaopiekuje się Twoją alfą tak żeby nic złego się nie działo po programie.
Niestety w PL osoby które ogarniają temat JTD i JTDM można zliczyć na palcach 1 dłoni.
Ostatnio edytowane przez omen ; 25-09-2012 o 10:51
Święta prawda.Nawet bym ograniczył do dwóch firm : cinsoftu i teraźniejszego r-performance (dawniej mr motors).Możecie się smiać,albo posądzać o fanatyzm,ale JTD dziwnym trafem sa specyficznymi jednostkami,pomimo ,że już powoli leciwymi.Potrzeba dużej wiedzy i praktyki z tymi motorami ,by zrobić je i mocno i bezpiecznie.Ponoc jeszcze goodhope nieźle soie radzi z nimi,ale ręki nie dam uciąć.
Kiedyś pamiętam interesowałem się pierwszym virusem w swoim JTD gdzie powyższe firmy jeszcze nie mniały takiej renomy odnosnie Włochów.Pojechałem do Mastersa ( ówczesnego góru).Nie powiem zrzedła mi mina ,po jego opinii cyt: " ogólnie ...ujowe silniki". heh
Dziękujesz, ale trzeba uszanować to, że się przyznał, że nie potrafi a nie kituje, żeby tylko kasę wyciągnąć...
co do MR Motors to troszkę daleko dla mnie .. z resztą i całym szacunkiem dla tego warsztatu na stronce również głównie króluje grupa VW / Audi podobnie jak TUNE UP..
=======
nie będę się rozpisywał ale znajomy który tam pracuje przyznaje że virusują te silniki w oplach / fiatach i alfach oczywiście - na pewno jak się zdecyduję to podzielę się opinią![]()
(pytałem tylko czy ktoś może miał styczność bezpośrednią żeby poznać dwie strony medalu)
pozdrawiam
Siewcu - No przedstawiłem mu dokładnie co jest w aucie, czego oczekuję a on kulturalnie powiedział że nie podoła i dobrze. Dlatego uważam że nie ma dobrej wiedzy na temat JTD
A wytłumacz mi, co jest tak niesamowicie specjalnego w JTD, że niby nie ma dobrej wiedzy co do strojenia silników? Może po prostu nie chciało mu się grzebać w sterowniku i szukać map EGRu? Silnik jak silnik, CR jak CR, co tu specjalnego? Oznaczenie JTD i kraj produkcji?