może różnica w cenie wynikała z jakiś zbyt wielkich stanów magazynowych gdzieś u dostawców albo innych powodów? ja nie kupowałem tego halogena w ASO, tylko w internecie, nie był też w opakowaniu Ricambi, ale był to halogen produkcji Trust, czyli taki sam producent co ten który miałem oryginalnie założony w 159. z resztą ja kupiłem swojego jako niby do 159, dopiero przy montażu zorientowałem się że się różni, ale że pasuje w miarę zamiennie. jak już po fakcie rozpoznałem temat, to do 159 najlepsza oferta w 2011r jaką znalazłem to było ok 250zł/szt, a te Trusty które ja kupiłem były po 50zł/szt.
nie zależy mi szczególnie żeby Cię przekonywać, każdy zrobi jak chce, tu w wątku ma różne opinie i sam zadecyduje. nie zgodzę się jednak co do jakiegoś mitycznego wypychania ramki halogena - ten który ja miałem (od FIata Cromy?) pod ramką miałdokładnie tak samo wystające szkło jak ori ze 159 (na pierwszym zdjęciu z posta #12 to widać), ten ze 159 ma tylko jakby nadlane wypełnienie ramki dodatkowo. Może te od 156 są jednak trochę inne jeśli chodzdi o profil szkła niż te które ja zakładałem? tego nie wiem na 100%, bazuje tylko na tym co pisali inni forumowicze.