Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 65

Temat: Przyciemnienie szyb

Użytkownik Maniak resoraków Avatar danianek
    Mieszka w
    Brzesko/Kraków/Andernach
    Auto
    Alfa Romeo 159 8v 2007r

Domyślnie

Ogladalem sporo filmikow na temat oklejania szyb i owszem byli tacy co bez zdejmowania szyb naklejali folie ale wiekszosc preferuje zdejmowanie szyb do oklejania oczywiscie te co sie da czyli boczne. Moje zdanie jest takie ze mozna okleic bez zdejmowania biczne ale bedzie to napewno mniej estetycznie zrobione i wlasnie kwestia doczyszczenia szyby wokol uszczelek nie wyciagnie napewno calego syfu z nich bez zdejmowania i pewnie jest ryzyko ze brut podejdzie pod folie bo wyleci z uszczelki troszke syfu. Pewnie zaoszczedza sie czas. Ale jak ktos chce miec idealnie zrobione bez stresu to czas nie gra roli. U mojego sedana byly sciagane boczki na drzwiach nic nie urwane nic nie trzeszczy jedynie co to moga koleczki plastikowe sie pourywac przy demontazu ktore zapewnie kosztuja pare groszy wiec nie widze problem. Ale gosciu ktory zajmuje sie przyciemnianiem szyb ma opanowane sciaganie boczkow aby nic nie urwac

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik Embrion Avatar Davidg16
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie

W Poznaniu polecam firmę BRUMFOL - solidne oklejanie szyb najwyższej jakości folią

https://www.facebook.com/pages/Brum-...173297?fref=ts

Użytkownik Świeżak Avatar JakubL
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 2.0 JTDm Distinctive ERG/DPF OFF + CHT

Domyślnie

Witam,
    Ja w Poznania robiłem w http://solarwind.com.pl/
    Jestem Bardzo zadowolony Fachowo i profesjonalnie. mam już 4 rok. Nic się nie dzieje.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar zibi233
    Mieszka w
    Mielec
    Auto
    Alfa Romeo 159 1,9 JTDM 150 KM

Domyślnie

Miał ktoś takie cuda w swej 9. Proszę o opinie.
    http://m.ebay.it/itm/pellicola-oscur...ATCHING_ACTIVE
    Ostatnio edytowane przez zibi233 ; 28-01-2016 o 20:51 Powód: Brak linku

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał zibi233 Zobacz post
    Miał ktoś takie cuda w swej 9. Proszę o opinie.
    http://m.ebay.it/itm/pellicola-oscur...ATCHING_ACTIVE
    Przecież to jest zwykła folia przycięta do rozmiaru szyb w 159 berlina.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Pakul
    Mieszka w
    Warka
    Auto
    AR 159 2.4 227 KM 474 NM; DPF, EGR OFF

Domyślnie

Żeby dobrze zrobić trzeba wyciągnąć szyby. Jak patrzyłem to wyjęcie z zatrzasków i odkrecenie boczków trwało kilka minut...... bez problemowo

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał Pakul Zobacz post
    Żeby dobrze zrobić trzeba wyciągnąć szyby. Jak patrzyłem to wyjęcie z zatrzasków i odkrecenie boczków trwało kilka minut...... bez problemowo
    Głupoty piszesz i się nie znasz
    Przecież chłopaki z kilu postów wcześniej wiedzą lepiej. Jeden z nich nawet filmiki oglądał)))
    Poza tym niektórym ludziom nie wytłumaczysz pewnych spraw, bo mają swoje teorie i tak już musi zostać.
    Robiłem kilka 159 bez wyjmowania szyb ale to tylko przez warunki w jakich to się odbywało. Nawet byli przy tym forumowicze i wiedzą czym to "pachnie" i ile z tym zachodu.
    Normalnie jest własnie tak, jak Ty piszesz. Demontaż tapicerek w 159 to banał. Przy okazji można dać nowe kołki i będą jeszcze lepiej trzymać niż kilkuletnie...
    Ostatnio edytowane przez Belfer ; 29-01-2016 o 11:13

Użytkownik Świeżak
    Auto
    159 1.9 JTDm 150KM 2006r.

Domyślnie

W weekend okleiłem szybę klapy bagażnika i boczne szyby C (SW). Zostały mi do oklejenia jeszcze tylne w drzwiach. Ponieważ oklejaniem zajmuję się amatorsko - robię to tylko na swoich autach, Alfa jest 4ta, wygodniej i dokładniej to zrobię jak będę miał szybę na stole. Pytanie jak ją wyciągnąć? Ktoś z Was to przerabiał?
    O ile ze zdjęciem boczku nie ma problemu to jak wyciągnąć szybę? Czytałem, że jest problem z prowadnicą na której się szyba trzyma. Poproszę o jakieś porady.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    159 1.9 JTDm 150KM 2006r.

Domyślnie

Cytat Napisał gwidonio Zobacz post
    Uwielbiam argumenty typu "skoro ja nie potrafię, to nikt nie potrafi" - na forum telefonicznym był podobny "wszechwiedzący", który nie chciał uwierzyć, że zainstalowałem apkę, której on zainstalować nie potrafił, tak mnie męczył, że w końcu wysłałem my preent screena i wreszcie temat się zakończył, ale ty, jak widzę tak łatwo nie jest
    Komu odpowiadasz? Może jak byś zacytował to było by czytelniej. Temat odgrzebałem ze stycznia, pierwszy raz zabieram w tym wątku głos i pytałem się o coś innego. Nie będę się mieszał w dyskusję jaka tu kiedyś się toczyła o sposobach oklejania, każdy niech sobie robi jak mu wygodniej - mnie tylko interesuje jak wyjąć szybę z tylnych drzwi.

Użytkownik Świeżak Avatar tvardy
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 2.0JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał szyrud1696 Zobacz post
    Witam. Noszę się z zamiarem przyciemnienia szyb ( tylna + tył boczne drzwi + małe ). Czy ktoś z Was to robil ? Czy konieczne jest rozbierania drzwi ? Jaki przybliżony koszt ? Polecacie kogoś z Bielska-Białaj lub okolic ?
    W Jaworznie mógłbym polecić AUTOFAN Jasieczko Maciej - robił moją Maree... i było super